Înapoi
 • Opel Cascada - Pedestrian Area Light

  Zonă iluminare pietoni

  diminuează eventualele pericole datorită unei zone de iluminare mai lată ( 8° mai mult in stânga și dreapta)

  Opel Cascada - Town Light

  Iluminare urbană

  o distribuție mai lată si mai joasă a luminii. Activată de viteza mașinii și iluminarea stradală


  Opel Cascada - Country Road Light

  Iluminare drumuri inguste

  Iluminare mai lată și mai intensă decat normal, pentru o zonă de până la 70 de metri.

  Opel Cascada - Highway Light

  Iluminare autostradă

  Ridică, extinde și intensifică iluminarea până la 140 de metri.

   

   

 • Opel Cascada - Adverse Weather Light

  Iluminare condiții meteo nefavorabile

  Acționată de stergătoare sau senzorul de ploaie pentru a îmbunătății vizibilitatea in condiții de ploaie.

  Opel Cascada - High Beam with Assist (HBA)

  Fază lunga cu asistență

  HBA trece automat pe faza scurtă dacă detectează un vehicul din față și trece pe fază lungă când drumul e liber.

  Oel Cascada - Dynamic Curve Light

  Iluminare dinamică in curbe

  farurile urmaresc curba până la 15°. Activată de poziția volanului și viteză.

  Opel Cascada - Static Cornering Light

  Iluminare statică in curbe

  ilumineză 90° la stânga sau dreapta pentru a vedea mai bine ce este după colț.

Înainte

Link-uri utile

AMPLIFICĂ-ȚI SIMȚURILE!

Vezi mai clar și ești atenționat înainte ca problemele și pericolele să apară. Permite-i tehnologiei moderne să elimine efortul, stresul și nesiguranța din experiența ta de conducere. Apoi descoperă cât de mult poate crește gradul tău de relaxare și împlinire la volan.

New Opel Cascada - Adaptive Forward Lighting Plus (AFL+)

Iluminare frontală adaptivă Plus (AFL+)

O vizibilitate bună asupra drumului are o pondere covârșitoare asupra siguranței și stării tău de bine. AFL+ are grijă de experiența ta vizuală. În prezent, acesta este considerat unul dintre cele mai performante sisteme de iluminare.

 

Acest sistem primește permanent toate datele referitoare la viteză și la unghiul volanului prin intermediul sistemelor electronice și al senzorilor autovehiculului. Numeroși senzori evaluează condițiile de luminozitate și cele meteorologice și monitorizează autovehiculele care se deplasează în față sau din sens opus. În funcție de aceste date, AFL+ reglează profilul farurilor bi-xenon astfel încât să te bucuri permanent de o vizibilitate optimă, indiferent de situație.

 

Una dintre numeroasele funcţii avansate ale sistemului AFL+ este Asistentul pentru faza lungă, ce comută automat între faza lungă şi cea scurtă a farurilor cu halogen. Acesta este controla cu ajutorul unei camere video speciale montate în spatele parbrizului. Camera recunoaște autovehiculele care se deplasează în față sau din sens opus și detectează dacă autovehiculul se deplasează în mediu urban sau pe drumuri rurale.


Enlarge

Opel Eye

A doua generație a sistemul cu cameră video Opel Eye din dotarea noului Opel Cascada are 4 funcții, proiectate pentru a spori nivelul de siguranță și relaxare la volan.

 

De câte ori ți-a scăpat un indicator rutier? Cu Asistentul pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere (TSA) nu vei mai trece cu vederea niciun avertisment referitor la pericole sau limite de viteză. Pe lângă limitele de viteză, noul sistem detectează și afișează și indicatoarele rutiere referitoare la limitări de viteză temporare (zăpadă, ploaie etc.), afișându-le chiar în fața ta.

 

Opel Eye monitorizează, de asemenea, liniile de delimitare a benzilor pentru sistemul de avertizare privind depășirea benzii de circulație (LDW). Acesta este activat imediat ce autovehiculul depășește linia de marcaj fără a semnaliza, atenționându-te imediat prin intermediul unei avertizări sonore și vizuale.

 

Funcția de indicare a distanței de urmărire (FDI) măsoară distanța față de autovehiculul din față și te avertizează prin intermediul afișajului central dacă distanța devine prea mică. Urmărirea unui alt autovehicul de la o distanță prea mică nu duce în mod obligatoriu la un accident, dar credem că vei aprecia un sistem ce te ajută să eviți amenzile pentru nerespectarea distanței regulamentare față de autovehiculul din față.

 

Avertizarea privind o coliziune frontală (FCA) emite o avertizare vizuală și sonoră atunci când apare pericolul unui impact. O poți seta pentru diferite distanțe, un avantaj important în condiții de luminozitate scăzută sau condiții meteo nefavorabile.


Enlarge

Parchează sigur și protejează vopseaua caroseriei

Noul Opel Cascada arată bine, deci de ce ai risca să strici aspectul acestuia din cauza câtorva clipe de concentrare redusă sau a unui pericol pe care nu îl poți distinge? Camera video pentru marşarier îți oferă o perspectivă clară de 130 de grade în jurul părții din spate a autovehiculului. Aceasta este montată într-o poziție înaltă, astfel încât să ai o perspectivă clară care să te ajute să evaluezi distanțele. Camera video este activată prin cuplarea treptei de marșarier, imaginea fiind afișată pe ecranul color de informații. Te va surprinde cât de ușor îți va fi să renunți la obiceiul de a te întoarce în scaun de fiecare dată când te deplasezi cu spatele.

 

Apropo, în ceea ce privește parcarea, sistemul avansat de asistență la parcare elimină orice posibilitate de eroare în timpul manevrelor de parcare. Acesta calculează toate manevrele de direcţie pe care trebuie să le efectuezi şi le afişează grafic pe ecranul central. Şi, pentru că nu trebuie să îţi iei mâinile de pe volan, deţii întotdeauna controlul.

 

La schimbarea benzii de rulare câteva secunde pot fi decisive. Pentru a te proteja împotriva problemelor pe care nu le vezi, Alerta privind unghiul mort din lateral utilizează senzori care acoperă eventualele unghiuri moarte. Atunci când acţionezi semnalizatorul pentru a schimba direcţia de deplasare sau banda de rulare, în oglinda exterioară dinspre direcţia respectivă se aprinde un LED. Dacă sistemul detectează un autovehicul care se apropie, acesta începe să lumineze intermitent şi este emis un semnal sonor de avertizare.