New Opel Cascada - Driving Dynamics

Link-uri utile

ASPECT DINAMIC, CONDUCERE DINAMICĂ.

Aspect atrăgător este evident, însă îmbinarea acestuia cu dinamica de conducere și motoarele1 remarcabile transformă noul Opel Cascada într-un câștigător pe termen lung.

Enlarge

Rigiditate superioară, dinamică uimitoare

Aspectul excepțional trebuie să fie completat de o dinamică de conducere de excepție. În ceea ce privește tehnologia sofisticată a șasiului, cu eficiență dovedită, noul Opel Cascada este echipat cu suspensie față HiPerStrut și suspensie spate cu braț Watt de la Opel. De asemenea, autovehiculul se caracterizează printr-o rezistență foarte ridicată la torsiune a șasiului/caroseriei, sporind potențialul excepțional al acestei suspensii avansate.

 

Această rigiditate torsională a fost obținută prin utilizarea elementelor transversale de rigidizare din partea inferioară a caroseriei și a montanților A speciali, extrem de rezistenți, ranforsați cu oțel tubular extrem de elastic. Alături de rigiditatea structurală uimitoare, acest lucru asigură o bază pentru direcția precisă, o conducere uniformă și manevrabilitate impresionantă.

 

Rigiditatea globală, alături de suspensia față HiPerStrut, reprezintă un factor major ce asigură un confort ridicat în timpul conducerii și reducerea semnificativă a nivelului de zgomot, vibrațiilor și durității. Un alt avantaj este acela că permite montarea unor jante de 20 inch pe noul Opel Cascada, fără modificări. Suspensia spate cu braț Watt asigură o sincronizare precisă. Adăugați sistemul Opel FlexRide® și, datorită celor trei setări individuale ale suspensiei, poți alege exact modul în care te deplasezi, oriunde și oricând.


Enlarge

Putere uniformă, cuplu infinit

Evident, aspectul clasic al noului Opel Cascada merită performanțe uimitoare, de cel mai înalt nivel. Vedeta gamei de motoare este noul 1.6 SIDI Turbo ECOTEC®, primul dintr-o familie complet nouă de motoare Opel pentru viitor. Acesta îmbină designul avansat, componentele din metal și tehnologia ce include doi arbori de echilibrare cu rotație în sens opus, pentru a genera o putere uniformă de 125 kW (170 cp), un consum de carburant uimitor de redus și un cuplu maxim de 280 Nm, ce pare infinit.

 

Pentru dezvoltarea acestui motor nou, inginerii Opel au utilizat tehnici noi de turnare, ce permit o presiune internă maximă de 135 bar. Astfel, devin posibile standarde de compresie excelente, rezultatul fiind un consum de carburant deosebit de redus. Prin combinarea acestuia cu sistemul avansat de injecție directă, tehnologia turbo cu reacție rapidă și gestionarea avansată a motorului, sunt atinse noi standarde în ceea ce privește reacțiile rapide și performanțele obținute.

 

Pentru fanii motoarelor diesel performante am dezvoltat și motorul excepțional 2.0 BiTurbo CDTI. Tehnologia rafinată cu două turbocompresoare și sistemul common-rail avansat cu până la 8 injecții per ciclu și o presiune maximă de 2000 bar permite generarea unui cuplu impresionant de 400 Nm la o putere de 143 kW (195 cp).


Enlarge

Gama extinsă de motoare

Noul Opel Cascada este disponibil atât cu motoare pe benzină cât și cu motoare diesel. De exemplu, unitatea rafinată 1.4 Turbo ECOTEC® cu cilindree redusă, putere de 88 kW (120 cp) și cuplu de 200 Nm oferă performanțe excepționale. O altă variantă 1.4 Turbo ECOTEC® dezvoltă o putere tonică de 103 kW (140 cp) și generează un cuplu maxim de 220 Nm cu funcția overboost. Iar motorul diesel 2.0 CDTI ECOTEC® dezvoltă o putere uniformă de 121 kW (165 cp) și generează un cuplu de 350 Nm.

 

Noua transmisie automată cu 6 trepte de viteză este extrem de promptă. Aceasta include mai puține piese mobile decât versiunea anterioară, diminuând astfel gradul de complexitate și sporind eficiența. Rezultatul este o transmisie care, pe lângă faptul că prezintă toate avantajele unei transmisii manuale, reglează în mod inteligent stilurile de conducere individuale, asigurând o schimbare mai confortabilă a treptelor de viteză, indiferent de situație.

 

Toate motoarele și transmisiile disponibile pentru noul Opel Cascada sunt selecționate cu grijă pentru a asigura un consum optim de carburant, fără a ignora stilul și eleganța ce definesc acest model. În plus, sistemul Start/Stop și sistemul de asistență la conducere ecoFLEX, montate pe toate modelele din gamă, reduc impactul asupra mediului înconjurător.


1:

Consum de carburant în regim urban 9,3-6,3, extraurban 5,9-4,6, mixt 7,2-5,2 l/100 km.

Emisii de CO2 în regim mixt 168 –138 g/km.

 

Conform regulamentului R (CE) Nr. 715/2007 (în versiunea aflată în vigoare).