New Opel Cascada - Safety

Link-uri utile

SIGURANŢĂ ŞI LINIȘTE SUFLETEASCĂ.

De ce un acoperiş din material textil nu ar avea toate dotările de siguranţă ale unui acoperiş hard top? Progresul înregistrat de ingineria structurală, materialele de înaltă elasticitate şi rezistenţă utilizate şi protecţia anti-răsturnare specială au răspuns la această întrebare. Se poate.

Enlarge

Siguranță până în cel mai mic detaliu

Noul Opel Cascada te înconjoară cu o structură de siguranță rigidă ranforsată cu traverse suplimentare pentru caroserie. La acestea sunt ataşate toate elementele de absorbție a energiei de impact și distribuție a forței de impact. Montanţii eleganţi de pe fiecare latură a parbrizului sunt ranforsaţi prin presare şi maschează barele de ranforsare din oţel laminat de mare rezistenţă care se extind în partea de jos până sub uşi. Acestea sunt prevăzute cu bare de protecţie transversale, pentru a preveni străpungerea caroseriei.

 

Barele anti-răsturnare sunt ancorate în partea cea mai rezistentă a structurii din spate. În mod normal acestea nu sunt vizibile, pentru un aspect elegant. Dar sunt gata să îţi asigure protecţia de câte ori ai nevoie, într-o fracţiune de secundă, fiind acţionate de senzorii airbagurilor.


Enlarge

Siguranţă pasivă rafinată

Airbagurile frontale de dimensiuni normale, în combinaţie cu airbagurile laterale supradimensionate care asigură o protecţie suplimentară pentru zona capului sunt dotări standard pentru noul Opel Cascada. Acestea reprezintă elemente de protecţie de ultimă generaţie, care acţionează în perfectă armonie cu toate celelalte măsuri de siguranţă implementate pentru a asigura o protecţie de maximă eficienţă.

 

Printre celelalte elemente de siguranţă pot fi amintite dispozitivele de pretensionare duble pentru centuri de siguranţă, acţionate pirotehnic şi create special pentru a vă susţine în siguranţă în poziţia de protecţie maximă. De asemenea, ramele şi sistemele de montare ale scaunelor au un rol semnificativ în materie de siguranţă, la fel ca tetierele active Opel cu eficienţă dovedită. În caz de impact, acestea se deplasează în sus şi în faţă, pentru a proteja împotriva leziunilor cervicale și ale părții superioare a corpului. În acelaşi timp, în zona picioarelor, Sistemul de eliberare a pedalelor, cu eficienţă la fel de bine-cunoscută, detaşează pedalele afectate de impact, pentru a proteja împotriva rănirii picioarelor.


Protecţie anti-furt

Sistemul de alarmă al noului Opel Cascada a fost proiectat pentru a asigura linişte sufletească totală. Orice tentativă de pătrundere neautorizată în autovehicul va activa aprinderea intermitentă a luminilor şi alarma sonoră. Sistemul are propriile baterii de rezervă şi asigură protecţia întregului autovehicul şi a conţinutului acestuia, inclusiv a componentelor şi a roţilor.