New Opel Cascada - Soft Top Technology

Link-uri utile

ACOPERIȘ FLEXIBIL – FAPTE INCONTESTABILE.

Vremurile în care acționarea unui acoperiș din material textil necesita efort au apus. Datorită tehnologiei sofisticate și materialelor premium, noul Opel Cascada face un pas important înainte, către o experiență mai plăcută și mai practică de conducere cu acoperișul coborât.

Enlarge

Lumină solară în doar 17 secunde

Având o formă aerodinamică și rafinată, acoperișul din material textil al noului Opel Cascada se potrivește perfect cu stilul fără montanți. Este fabricat din material textil de calitate premium, având o lunetă încălzită în partea din spate și dispare complet sub capacul de înaltă calitate al părții din spate, atunci când este coborât.

 

Acționarea acestuia este simplă și intuitivă. Butonul de acționare din interior este amplasat în partea inferioară a consolei centrale, de unde poate fi acționat în mod natural, astfel încât îți poți menține permanent atenția asupra drumului. Acționarea din exterior este la fel de simplă. Telecomanda integrată în cheia de contact este o dotare standard pentru toate modelele Cascada.

 

Coborârea acoperișului durează doar 17 secunde, iar ridicarea acestuia doar 19 secunde. Acesta poate fi ridicat sau coborât la viteze de maxim 50 km/h. Toate geamurile pot fi deschise sau închise cu ajutorul butonului pentru cele 4 geamuri, integrat în butonul de acționare al acoperișului din material textil.


Enlarge

Testat în condiții extreme

Mecanismul electro-hidraulic al acoperișului a fost testat de 15.000 de ori, echivalentul a 10 ani de utilizare de 4 ori pe zi. În plus, masa autovehiculului este cu aproximativ 100 kg mai mică față de unul cu acoperiș hard top.

 

Materialul textil este un material de înaltă calitate, cu eficiență dovedită. Acesta este impermeabil în cazul spălării autovehiculului, nu necesită impregnare periodică, este rezistent la razele UV și nu se decolorează în timp, pentru a se asorta cu aspectul excepțional al autovehiculului.

 

Testele efectuate la viteza maximă de 240 km/h au dezvăluit o distorsiune maximă de doar 3 cm. De asemenea, testele efectuate la temperaturi extreme în diferite regiuni ale lumii au demonstrat că acoperișul standard din material textil cu două straturi este rezistent la intemperii și izolația este superioară celei specifice unui hard top retractabil.

 

Dacă doriți o viață mai liniștită, este disponibil opțional și un acoperiș din material textil izolat fonic, pentru un nivel de zgomot mai redus și o temperatură confortabilă. La exterior, acesta este alcătuit dintr-un material textil cu capacități îmbunătățite de izolare fonică, iar între stratul superior și căptușeală se află un strat special din vată de poliester. Acesta îmbunătățește izolarea termică și, în plus, diminuează nivelul zgomotului din interior cu până la o treime.