Opel Meriva - Eficiență și eleganță

Test drive

Un test drive îți poate spune mai multe decât o mie de imagini. Fă clic aici pentru a experimenta realitatea.

Programează-te pentru un test drive

Link-uri utile

Performanţe şi economie inspirate.

Motoarele Euro 6 pe benzină şi diesel te aşteaptă pentru călătoriile vieții tale. De asemenea, motoarele diesel 1.6 CDTI stabilesc noi standarde. Gama de motoare puternice şi economice, cu funcţionare uniformă, redefineşte rafinamentul unei clase întregi.

Enlarge

Opel Meriva - ecoFLEX

Pentru unii șoferi protecția mediului este cel mai important aspect. Dacă împărtășești acest angajament, Opel îți oferă o alternativă veritabilă. Modelul Opel Meriva ecoFLEX cu motor 1.6 CDTI de 81 kW (110 cp) şi sistem Start/Stop reduce emisiile de CO2 până la valoarea de 99 g/km şi este cea mai economică şi ecologică modalitate de a te bucura de autovehiculul Opel Meriva.


Enlarge

Motoare pe benzină

Gama completă de motoare Euro 6 pe benzină este, de asemenea, o dovadă specifică a caracterului ecologic şi eficient al acestor modele. Tehnologia revoluţionară a motoarelor şi sistemul Start/Stop, care constituie o dotare standard, îşi aduc o contribuţie majoră la economia de carburant, fiind acum disponibile pentru toate motoarele pe benzină.

 

Autovehiculul Opel Meriva este echipat acum şi cu transmisia automată special calibrată, cu 6 trepte de viteză, pentru motorul 1.4 Turbo în cele două variante de putere, de 88 kW (120 cp) şi de 103 kW (140 cp). Alternativ, transmisia manuală compactă cu 6 trepte de viteză face ca fiecare cuplare a treptelor să fie mai uşoară şi mult mai plăcută.


Enlarge

Generaţia nouă de motoare diesel

Motoarele diesel 1.6 CDTI ale autovehiculului Opel Meriva reprezintă un alt pas înainte pentru generaţia complet nouă creată de Opel. Au fost ţintite niveluri noi de rafinament şi, după cum vei descoperi, acestea au fost atinse şi chiar depăşite.

 

Construcţia integral din aluminiu îndeplineşte toate cerinţele noii norme Euro 6. Reducerea conţinutului de oxid de azot (NOX) a fost realizată cu ajutorul tehnologiei pentru îndepărtarea NOX (LNT), care nu necesită întreținere şi niciun rezervor suplimentar pentru lichid.

 


O altă caracteristică remarcabilă a noii game de motoare este funcţionarea neobişnuit de silenţioasă şi fără vibraţii. Impresionează, de asemenea, funcţionarea fără decalaje a acestei generaţii noi de motoare. Motorul 1.6 CDTI, care dezvoltă o putere de 100 kW (136 cp) şi generează un cuplu de 320 Nm, reprezintă noul etalon în clasa sa de cilindree, fapt ce contribuie semnificativ la performanțele excelente în timpul rulării şi caracterul de excepţie al noului Opel Meriva. Versiunile cu 70 kW (95 cp) şi 81 kW (110 cp) stabilesc standarde privind nivelul redus de emisii şi consum de carburant. Toate motoarele 1.6 CDTI sunt echipate cu Sistem Start/Stop.


Enlarge

Sistem Start/Stop

Motorul lăsat în funcţiune în timp ce autovehiculul staţionează favorizează consumul de carburant şi emisiile de CO2. Sistemul Start/Stop de la Opel oprește automat motorul atunci când autovehiculul staționează. Motorul repornește imediat ce pedala ambreiajului este acționată.


1:

Consum de carburant în regim urban 9,5–4,1, extraurban 5,7–3,6, mixt 7,1–3,8; emisii de CO2 în g/km: 166–99 în regim mixt.

 

Conform regulamentului R (CE) nr. 715/2007 (în versiunea aflată în vigoare).