Opel Insignia hatchback - Întrebări frecvente (FAQ’s)
Opel Insignia hatchback - Interfaţă om - maşină şi Infotainment

Fă-ți o părere de ansamblu

O prezentare generală a sistemelor de infotainment ale modelului Insignia.

Clic aici
Opel Insignia hatchback - Tutoriale de infotainment

Ești gata să înveți?

Tutorialele noastre îți asigură contactul direct cu noile funcții de infotainment ale modelului Insignia.

Clic aici pentru a participa

Test Drive

Un test drive îți poate spune mai multe decât o mie de imagini. Fă clic aici pentru a experimenta realitatea.

Programează-te pentru un test drive

Link-uri utile

TU ÎNTREBI, NOI RĂSPUNDEM.

Fiecare tehnologie nouă aduce și provocări noi pentru utilizator. Deși sistemul IntelliLink al modelului Insignia este deosebit de simplu și intuitiv, pot rămâne câteva întrebări despre cum poți exploata întregul potențial al funcțiilor sale. Aici vei găsi răspunsurile la majoritatea întrebărilor pe care le poți avea.

 

Dă pur și simplu clic pe tema subliniată pentru a obține răspunsul.

1. Audio

Cum pot schimba sursa audio, de exemplu de la radio FM la USB?

Apăsând butonul RADIO poți comuta pe toate sursele radio disponibile. Apăsând butonul MEDIA poți comuta pe toate dispozitivele media disponibile. Recomandare: Ca alternativă, poți glisa două degete pe tastatura tactilă, în sus/jos.

Cum pot căuta un anumit post de radio sau titlu media?

Selectează sursa audio corespunzătoare. Apoi apasă pe butonul „Browse” de pe ecranul audio principal pentru a căuta un anumit post radio sau titlu media. Recomandare: Ca alternativă, poți apăsa pe centrul ecranului audio principal sau roti butonul de meniu.

De ce nu-mi pot accesa listele de redare sau albumele atunci când conectez un dispozitiv (de exemplu, un smartphone) via Bluetooth®? Funcționează de fiecare dată când conectez același dispozitiv prin USB.

Prin Bluetooth® poți asculta muzică, dar nu poți accesa metadatele, precum titluri, albume sau liste de redare. Pentru a utiliza această funcție, conectează-ți dispozitivul prin USB.

De ce titlul piesei nu este afișat pe ecran atunci când ascult muzică prin Bluetooth® (BT), de exemplu de pe smartphone?

Pentru a putea afișa metadatele, precum numele artistului și titlul pe ecranul sistemului de infotainment, atunci când asculți muzică prin Bluetooth®, dispozitivul tău trebuie să fie compatibil cu standardul BT AVRCP 1.3 (sau unul superior).

De ce nu pot auzi muzică atunci când conectez un dispozitiv audio extern (de exemplu prin USB, iPod)?

După ce conectezi un dispozitiv audio extern, comută la sursa respectivă apăsând butonul MEDIA. În funcție de numărul de fișiere stocate pe dispozitivul extern, indexarea poate dura câteva secunde.

Cum pot răsfoi prin folderele dispozitivului conectat, de exemplu stick-ul de memorie USB?

Pe dispozitivele conectate prin USB sau card SD, fișierele audio pot fi răsfoite folosind funcția „browse”. Nu poți vizualiza folderele.

Câte fișiere mp3 poate procesa sistemul de infotainment?

Pentru a selecta un post de radio, apasă pe butonul „Browse” de pe ecranul audio principal.

De unde pot selecta postul de radio?

Pentru a selecta un post de radio, apasă pe butonul „Browse” de pe ecranul audio principal.

Cum pot activa/dezactiva TP (Traffic Program - Programul Trafic)?

TP poate fi activat/dezactivat prin meniul audio. În ecranul audio principal, apasă butonul „Menu” din dreapta jos.

Unde pot găsi funcția de memorare automată?

Funcția de memorare automată este înlocuită de funcția „browse”, care îți permite să selectezi un post de radio disponibil dintr-o listă de posturi.

Cum pot ajusta setările tonului?

Poți ajusta setările tonului din meniul audio. În ecranul audio principal, apasă butonul „Menu” din dreapta jos. După ajustare, setările tonului vor fi aplicate tuturor surselor. Recomandare: Pentru a comuta rapid între setările tonului, le poți memora ca favorite.

De ce nu pot selecta dispozitivul USB conectat cu comenzile de pe volan sau de la panoul de comandă?

Asigură-te că dispozitivul USB conectat are un nume (de exemplu, „stick-ul meu USB”).

3. Telefon

Cum îmi pot conecta smartphone-ul la sistemul de infotainment prin Bluetooth® (BT)?

Pentru a-ți conecta smartphone-ul la sistemul de infotainment prin BT, apasă pe butonul „PHONE” de pe ecranul de pornire și apoi pe butonul „Pair Device” (Cuplare dispozitiv). Asigură-te că BT este activat pe telefon.

De ce smartphone-ul meu nu se conectează la sistemul de infotainment prin Bluetooth® (BT)?

Asigură-te că BT este activat și telefonul tău este vizibil. Verifică dacă telefonul tău este compatibil cu sistemul de infotainment la.

De ce lista de contacte și lista de apeluri ale smartphone-ului meu apar goale pe ecranul sistemului de infotainment atunci când telefonul este conectat prin Bluetooth® (BT)?

Pentru a accesa lista de contacte, smartphone-ul trebuie să fie compatibil cu protocolul PBAP (Phone Book Access Profile) Bluetooth®. La anumite telefoane, este posibil să fie nevoie de setarea permisiunilor de acces la listele de contacte și de apeluri la conectarea la sistemul de infotainment. Asigură-te că setările de acces ale telefonului tău sunt corecte. Reține faptul că nu pot fi afișate contactele stocate pe o cartelă SIM. În funcție de dimensiunea listei de contacte, încărcarea în sistemul de infotainment poate dura câteva minute. În cazul în care problema persistă, încearcă să actualizezi software-ul smartphone-ului.

Pot sorta contactele din smartphone-ul meu după prenume și nume în sistemul de infotainment?

Sistemul de infotainment utilizează setările din smartphone-ul tău pentru a afișa contactele.

De ce nu este redată o piesă selectată prin funcția de recunoaștere vocală de pe smartphone (de exemplu, Siri), deși telefonul meu este conectat prin Bluetooth® (BT)?

Asigură-te că BT audio este selectat ca sursă audio activă. Poți selecta BT audio apăsând butonul MEDIA.

Cum pot utiliza funcția de recunoaștere vocală a smartphone-ului (de exemplu, Siri) prin sistemul de infotainment atunci când este conectat prin Bluetooth®?

Apasă pe simbolul pentru smartphone de pe ecranul de pornire. Acum poți utiliza funcția de recunoaștere vocală a smartphone-ului.

De ce nu pot vedea toate numerele de telefon alocate unui contact în smartphone-ul meu pe ecranul sistemului de infotainment, deși smartphone-ul meu este conectat prin Bluetooth® (BT)?

Unui contact din lista ta de contacte îi pot fi alocate mai multe numere de telefon, de exemplu, „personal”, „birou” etc. Asigură-te că tuturor contactelor din lista ta de contacte le este alocat doar un număr suplimentar per categorie, marcat ca „altul”, „alternativ” sau într-un mod similar.

Smartphone-ul meu conectat prin Bluetooth® utilizează antena autovehiculului pentru apeluri?

Apelurile sunt efectuate prin antena smartphone-ului tău. Profilul SAP (sim access profile) nu este compatibil.

4. Ecran tactil

Cum pot îmbunătăți performanța ecranului tactil?

Ecranul tactil este sensibil la presiune. Încearcă să aplici o presiune mai mare cu degetele, în special atunci când efectuezi gesturi de tragere, de exemplu la răsfoirea prin favorite.

Am dificultăți în a citi ecranul – este prea luminos pe întuneric și prea estompat pe lumină. Cum pot îmbunătăți lizibilitatea ecranului?

Pentru a îmbunătăți lizibilitatea ecranului, poți comuta între modul de noapte, modul de zi și modul auto apăsând butonul „SETTINGS” de pe ecranul de pornire. Selectează „Display” din meniul de setări. Recomandare: Pentru rezultate optime, selectează modul auto.

5. Tastatură tactilă

Cum pot îmbunătăți detectarea gesturilor cu mai multe degete pe tastatura tactilă?

Rezervă-ți timp pentru a te familiariza cu tastatura tactilă. Deplasează degetele încet și uniform pe tastatura tactilă.

Cum pot selecta un element de pe ecran cu tastatura tactilă?

După ce poziționezi cursorul pe elementul dorit cu tastatura tactilă, apasă pe aceasta până când se aude un clic. Simpla apăsare a tastaturii tactile nu declanșează o acțiune.

De ce nu pot selecta unele dintre elementele de pe ecran cu cursorul tastaturii tactile?

Anumite elemente, precum tastatura pentru introducerea destinațiilor pentru ghidare sau grupul de numere pentru formarea numerelor de telefon nu pot fi selectate prin tastatura tactilă. În ambele cazuri, trebuie să utilizați funcţia de recunoaştere a scrisului de mână a tastaturii tactile.

Cum pot schimba direcția de deplasare atunci când derulez liste sau mă deplasez prin harta de navigație cu gesturi cu mai multe degete pe tastatura tactilă?

Selectează butonul „SETTINGS” de pe ecranul de pornire și apoi selectează „Touchpad” din meniul de setări. Aici poți inversa direcția de deplasare de la sus la jos și de la stânga la dreapta și invers.

Cum pot spori performanța tastaturii tactile în ceea ce privește funcţia de recunoaștere a scrisului de mână?

Desenează doar majuscule și încearcă diferite viteze de desenare. Poți accesa această setare din ecranul de recunoaștere a caracterelor selectând simbolul pentru setări și apoi butonul „Draw Speed” (Viteza de desenare).

Cum pot selecta unul dintre celelalte caractere sugerate pe ecran atunci când scriu în modul de recunoaștere a caracterelor scrise de mână?

În cazul în care caracterul scris nu este recunoscut în mod corespunzător, îl poți căuta pe cel corect în lista de selectare a alternativelor. Poți răsfoi alternativele utilizând un gest cu două degete în sus sau în jos. Modificările sunt aplicate automat când începi să scrii următorul caracter. Nu trebuie să confirmi selecția.

De ce primesc un mesaj de eroare după ce selectez butonul de recunoaștere a scrisului de mână cu tastatura tactilă?

Funcția de recunoaștere a scrisului de mână a tastaturii tactile poate fi utilizată doar când este posibilă introducerea caracterelor, de exemplu introducerea destinațiilor pentru ghidare sau tastatura numerică pentru formarea numerelor de telefon. În plus, poți utiliza funcția de recunoaștere a scrisului de mână în liste sortate alfabetic pentru a trece direct la litera dorită.

Am introdus o adresă prin tastatura tactilă. Cum pot iniția ghidarea spre această adresă?

După introducerea unei adrese, rămâi în modul de selectare a caracterelor și apasă pe tastatură cu două degete. Va începe căutarea adresei. Recomandare: Nu trebuie să introduci adresa completă.

Ce gesturi cu mai multe degete poate recunoaște tastatura tactilă?

Tastatura tactilă poate recunoaște următoarele gesturi cu mai multe degete:

 

Tastatura tactilă este compatibilă cu următoarele gesturi cu 3 degete:

  • Mișcare verticală cu 3 degete: arată/ascunde lista de favorite (1)
  • Mișcare orizontală cu 3 degete: pagina anterioară/următoare, răsfoire pagini din lista de favorite (2)

 

Tastatura tactilă este compatibilă cu următoarele gesturi cu 2 degete:

  • În meniul principal:

– Mișcare verticală cu 2 degete: pagina anterioară/următoare (3)

  • În liste:

– Mișcare verticală cu 2 degete: derulare sus/jos în listă (4)

  • În harta de navigație:

– Mișcare verticală/orizontală cu 2 degete: deplasare pe hartă (5)

– Gest de mărire/micșorare cu 2 degete: mărire/micșorare hartă (6)

  • În meniul audio:

– Mișcare orizontală cu 2 degete: trecere la piesa/postul de radio următor/următoare sau anterior/anterioară (7)

– Mișcare verticală cu 2 degete: modificare sursă radio/media (8)

Cum pot îmbunătăți detecția gesturilor cu mai multe degete?

Încearcă să plasezi degetele pe tastatură în același timp și apoi să faci gestul. Plasarea degetelor pe tastatură la intervale diferite, de exemplu, arătătorul și apoi degetul mijlociu poate împiedica recunoașterea gesturilor cu mai multe degete.

6. Funcţie de recunoaștere vocală

Funcția de recunoaștere vocală nu îmi recunoaște întotdeauna comenzile. Cum pot îmbunătăți performanța funcției de recunoaștere vocală?

Încearcă să vorbești natural, nici prea repede și nici prea tare. După apăsarea butonului pentru funcția de recunoaștere vocală, așteaptă tonul și apoi vorbeşte.

Cum pot întrerupe un mesaj vocal în timp ce este activată recunoașterea vocală și pronunța o comandă fără a trebui să aștept până la terminarea mesajului vocal?

Poți întrerupe în orice moment mesajele vocale apăsând pe butonul pentru funcția de recunoaștere vocală de pe volan. Așteaptă mai întâi tonul și apoi vorbește.

De ce nu pot selecta titlurile pieselor de pe smartphone prin funcția de recunoaștere vocală, atunci când telefonul este conectat prin Bluetooth® (BT)?

Selectarea titlurilor pieselor prin funcția de recunoaștere vocală funcționează doar când sursa media externă (în acest caz smartphone-ul tău) este conectată la sistemul de infotainment prin USB. Totuși, poți selecta titlurile media prin funcția de recunoaștere vocală a smartphone-ului tău (de exemplu, Siri). Selectează BT-Audio ca sursă media.

De ce funcția de recunoaștere vocală nu îmi înțelege comanda cu adresa de destinație?

Pentru a introduce adresele de destinație prin funcția de recunoaștere vocală, este necesară o comandă diferită în funcție de țară. Pentru setările în limba germană: oraș, denumire stradă și, dacă este cazul, numărul imobilului. Pentru mai multe informații, consultă manualul sistemului de infotainment.

7. Panou de instrumente

Cum pot schimba numărul de pagini cu informații afișate pe ecranul panoului de instrumente?

Poți selecta și deselecta pagini individuale cu informații cu ajutorul comenzilor de pe volan. Utilizează butonul săgeată stânga de pe panoul de comandă al volanului pentru a comuta la „Settings” și selectează „Info Pages” (Pagini cu informații).

8. Favorite

Ce pot stoca la Favorite?

Aproape toate elementele pot fi stocate ca favorite, de exemplu, destinații, contacte pe telefon, liste de redare, posturi de radio etc. În cazul în care nu poți stoca un element, pe ecran va apărea un mesaj.

Lista de favorite a dispărut. Cum o pot reaccesa?

În anumite meniuri, lista de favorite este ascunsă pentru a asigura mai mult spațiu. Poți face lista de favorite vizibilă în orice moment, apăsând pe butoanele săgeți din partea dreaptă jos a ecranului sau trăgând de bara interactivă cu un deget. Ca alternativă, poți utiliza tastatura tactilă (gest de glisare cu 3 degete în sus). Recomandare: Poți ascunde din nou favoritele cu ajutorul ecranului tactil sau al tastaturii tactile.

Cum pot stoca un nou element preferat?

Activează aplicația respectivă, de exemplu, lista de posturi radio sau lista de contacte din telefon și apasă și menține pe elementul dorit pentru a stoca un element favorit nou în poziția respectivă. Un sunet scurt confirmă stocarea. În anumite cazuri este necesară şi selectarea unui element specific, de exemplu, titlul unei piese, un album sau o adresă din destinațiile recente.

Cum pot redenumi, șterge sau muta elementele preferate?

Favoritele pot fi redenumite, șterse sau mutate comutând la ecranul „SETTINGS”, apoi selectând „Radio Settings” (Setări radio), urmat de butonul „Manage Favourites” (Gestionare favorite).

9. Video

Cum pot reda clipurile video de pe un dispozitiv extern, de exemplu, un stick USB?

Conectează dispozitivul conținând clipurile video la sistemul de infotainment prin USB. Comută la sursa corespunzătoare apăsând pe MEDIA și pe butonul „Browse”. Apasă apoi pe butonul „More” (Mai multe) de pe bara interactivă din dreapta jos și selectează clipul video dorit. Reține că clipurile video vor fi redate doar când este acționată frâna de parcare.

De ce nu se vede nicio imagine la redarea clipurilor video? Pot auzi sunetul.

Asigură-te că frâna de parcare este acționată.

10. Altele

Pot schimba ecranul de pornire, de exemplu, rearanja ordinea și poziția aplicațiilor afișate?

Pentru a rearanja ecranul de pornire, menține apăsat unul dintre simbolurile aplicațiilor afișate până când ecranul de pornire comută în modul de editare. În modul de editare poți rearanja simbolurile de pe o pagină sau dintre pagini trăgând cu degetul un simbol de aplicație în poziția dorită. Pentru a ieși din modul de editare, apasă pe „BACK” (Înapoi).

Ora sistemului poate fi setată automat?

Ora sistemului poate fi configurată pentru a se seta automat. Comută la „SETTINGS” și apoi la „Time and Date” (Oră și dată).

Sistemul de infotainment are un hard drive pe care îl pot utiliza pentru a stoca fișiere media, de exemplu, muzică?

Nu este disponibil un hard drive pentru stocarea fișierelor media. Pentru un acces rapid la piesele tale preferate, salvează-le pur și simplu ca favorite.

Cum pot opri sistemul de infotainment?

Menține apăsat butonul pentru volum pentru a opri sistemul de infotainment. Pe ecran va apărea un ceas. Recomandare: Poți dezactiva ecranul doar selectând „SETTINGS” și apoi „Display”.

Cum pot introduce umlauturi sau caractere suplimentare cu ecranul tactil, de exemplu un „Ü” pentru o ghidare spre destinație?

Menține apăsată o literă de pe tastatura ecranului tactil până când apare un ecran suplimentar din care pot fi selectate umlauturi și caractere suplimentare. De exemplu, menține apăsată litera „U” pentru a selecta un „Ü”. Recomandare: Atunci când introduci destinațiile pentru ghidare, nu este nevoie să folosești umlauturi.

Cum pot debloca sistemul de infotainment fără codul de deblocare?

În cazul unui sistem de infotainment blocat și al pierderii codului de deblocare, sistemul poate fi deblocat la partenerul local Opel.