Opel Movano - Motoare şi transmisii

Test drive

Un test drive îți poate spune mai multe decât o mie de imagini. Fă clic aici pentru a experimenta realitatea.

Programează-te pentru un test drive

Link-uri utile

CINCI MOTOARE DEOSEBIT DE EFICIENTE.

Cuplu sporit în gama de turații scăzute cu consum redus de carburant și emisii reduse. Pare imposibil? Modelul Opel Movano îţi oferă acest lucru cu cinci variante de motoare1. Alege-o pe cea care se potrivește perfect pentru nevoile tale și alege varianta de caroserie dorită.

Enlarge

Gama de motoare

Turbo sau BiTurbo? Motoarele diesel common rail de 2,3 litri care propulsează modelul Opel Movano sunt de ultimă generaţie din orice punct de vedere. Orice nevoi ai avea, există un motor economic, rafinat și puternic pentru tine. Îţi stabileşti priorităţile în materie de putere şi consum, iar noi îţi oferim combinaţia perfectă între economie, caracter sofisticat şi fiabilitate, pentru a le putea atinge.


Enlarge

Model ecoFLEX

În plus, sunt disponibile variantele ecoFLEX. Acestea sunt oferite într-o gamă limitată de versiuni şi numai cu motorul 2.3 CDTI (74 kW). Greutatea a fost redusă prin luarea anumitor măsuri, care includ înlocuirea roţii de rezervă cu un kit de reparare a pneului şi montarea geamurilor faţă acţionate manual. Nivelurile de echipare şi opţiunile disponibile au fost şi ele reduse.


Tehnologia BiTurbo

Motoarele BiTurbo de înaltă tehnologie ale modelului Opel Movano îmbină avantajele unui turbocompresor de dimensiuni mici (răspuns rapid cu o putere și un cuplu ridicate la turaţii reduse) cu avantajele unui turbocompresor de dimensiuni mari (putere şi cuplu ridicat) la turaţie ridicată. Două intercoolere asigură o combustie ecologică şi eficientă. Rezultatul constă într-un cuplu constant de la turaţii reduse, putere sporită la turaţii mai mari ale motorului şi o economie excelentă.


Mod ECO

Dotare standard pentru motoarele BiTurbo, modul ECO reduce consumul de carburant cu până la 10%. Modul ECO este activat prin intermediul unui buton de pe planşa de bord şi este indicat printr-o lumină de semnalizare pe panoul de instrumente. În modul ECO

 

  • cuplul și puterea motorului sunt reduse,
  • răspunsul pedalei de accelerație este modificat,
  • indicatorul pentru schimbarea treptelor de viteză semnalează când este momentul potrivit să schimbi într-o treaptă superioară pentru a reduce consumul de carburant,
  • caracteristicile sistemului de climatizare sunt modificate.

 

Poți opri temporar modul ECO în orice moment prin apăsarea completă a pedalei de acceleraţie sau prin simpla dezactivare.

Din motive tehnice, modul ECO nu poate fi combinat cu opţiunea Turaţie sporită la ralanti.


Enlarge

Transmisie manuală cu 6 trepte de viteză

Toate motoarele sunt disponibile standard cu transmisia manuală cu 6 trepte. Comparativ cu transmisia cu 5 trepte de viteză, aceasta asigură un consum redus de carburant şi performanţă îmbunătăţită la conducere datorită unui raport de transmisie superior. Schimbătorul de viteze şi sincronizarea rafinată garantează o calitate excelentă la schimbarea treptelor de viteză.

 

O caracteristică remarcabilă este aceea că toate modelele au o lampă de semnalizare pentru schimbarea treptelor de viteză. Aceasta este situată pe panoul de instrumente şi indică momentul optim de schimbare a treptelor de viteză pentru o economie maximă de carburant.


Enlarge

Transmisia Easytronic® cu 6 trepte de viteză

Transmisia manuală automatizată Easytronic® cu 6 trepte de viteză, disponibilă opţional, asigură confortul sporit la comutare al unei transmisii automate, fără a mări consumul de carburant ca în cazul unei transmisii manuale. Funcţia Easytronic®  permite schimbarea manuală a treptelor de viteză în toate modurile de conducere. De asemenea, dispune de programul de iarnă. Transmisia manuală automatizată Easytronic® cu 6 trepte de viteză este disponibilă cu motorul 2.3 CDTI ECOTEC® cu o putere de 92 kW (125 cp) şi 110 kW (150 cp).


Priză de putere

O unitate auxiliară acționată de motor este disponibilă pentru toate modelele Opel Movano. Pentru aplicaţii mai dificile, o priză de putere acționată de transmisie este disponibilă pentru toate modelele cu tracţiune pe puntea spate.


1:

Consum de carburant urban 10,8–7,7, extra-urban 8,9–6,1, mixt 9,5–6,7 l/100 km.

Emisii de CO2 în regim mixt 249–176 g/km.

 

Conform regulamentului R (CE) nr. 715/2007 (în versiunea aflată în vigoare).