Skip To Content
Golden Steering Wheel 2020

Electrificare: noul Opel Corsa-e câștigă premiul “golden steering wheel 2020

  • Cel mai bun autovehicul de dimensiuni mici: modelul Corsa-e complet electric reușește în fața unor competitori puternici
  • Câștigător în serie: “Best Buy Car of Europe” and “Company Car of the Year”
  • Tradiție de durată: Corsa-e este cel de-al 18-lea model Opel care a câştigat premiul “Golden Steering Wheel 2020” (Volanul de aur)

 

Rüsselsheim/Berlin.  Noul Opel Corsa își continuă drumul încununat cu succes și a revendicat acum unul dintre cele mai importante premii din industria auto germană: “Golden Steering Wheel 2020” (Volanul de aur). Modelul Corsa-e complet electric a primit premiul astăzi. Corsa-e și-a învins în mod detașat rivalii puternici, luând premiul întâi la categoria autovehiculelor de mici dimensiuni. Cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni din Germania este la fel de electrizant pentru experți și cititorii publicațiilor Auto Bild și Bild am Sonntag ca și pentru clienți.

 

„Opel este electric”, spune CEO-ul Opel, Michael Lohscheller, „și noul nostru Opel Corsa-e este cea mai bună dovadă. Acesta demonstrează că un autovehicul electric din momentul de față poate fi nu doar dinamic și practic, ci și accesibil pentru toată lumea. Ne mândrim cu modul în care Corsa-e îi convinge pe toți: clienții noștri, cititorii publicațiilor Auto Bild și Bild am Sonntag, precum și juriul format din experți și celebrități.”

 

Ca de obicei, câștigătorii au trebuit să treacă de două obstacole pentru a obține victoria. În primul rând, cititorii revistei Auto Bild și ai ziarului Bild am Sonntag și-au ales favoritele din fiecare categorie pentru finală. Apoi, un juriu format din jurnaliști, piloți de curse și experți auto a testat fiecare finalistă pe pista de curse DEKRA-Lausitzring, folosind criterii bazate pe metoda de testare Auto Bild. Cu un total de 3.218 de puncte, noul Opel Corsa-e a surclasat în cele din urmă concurența puternică din categoria autovehiculelor de mici dimensiuni, depășind modelul clasat pe locul doi, Hyundai i20, și cel de pe locul trei, VW e-Up, cu peste 141, respectiv 431 de puncte.

Opel Corsa-e: mobilitate electrică în cea mai bună formă a sa

Cu o putere de 136 cp (100 kW) și un cuplu de 260 Nm dezvoltat de la prima apăsare a pedalei de accelerație, Corsa-e oferă mobilitatea electrică de ultimă generație. Cu o autonomie de până la 337 km conform ciclului WLTP[1], modelul agil cu cinci locuri este adecvat pentru utilizarea zilnică. Folosind 100 kW curent continuu, bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitatea sa în 30 de minute. Modelul Corsa-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare: prin stație de încărcare cu montare pe perete, încărcare de mare viteză sau prin cablu pentru prize de uz casnic.

 

Modelul Corsa-e de bază oferă deja un sistem automat de climatizare cu telecomandă, frână de parcare electrică și funcția de pornire fără cheie, sistemul de infotainment Multimedia Radio cu ecran color tactil de 7" compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto și un post de conducere digitalizat. Sisteme precum sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor, asistentul pentru menținerea benzii de circulație, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și tempomatul inteligent sunt disponibile, de asemenea, fără costuri suplimentare.

Generația curentă Corsa: cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni

„Volanul de aur” își ocupă acum cu mândrie locul în vitrina cu trofee a noului Corsa. Juriul AUTOBEST a numit deja cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni „Best Buy Car of Europe 2020” (Cea mai bună achiziție din Europa 2020). În Germania, Corsa a câștigat titlul de „Autovehiculul de firmă al anului” la categoria autovehiculelor compacte. Publicaţiile Auto Bild și Computer Bild  au oferit premiul pentru „Autovehicul conectat al anului 2019” noului model Opel. Modelul Corsa-e este cel de-al 18-lea câștigător Opel al premiului „Volanul de aur”, continuând o lungă tradiție.

 

Anul câștigării premiului „Volanul de aur”

Model

1978

Opel Senator A

1979

Opel Kadett D

1981

Opel Ascona C

1982

Opel Corsa A

1984

Opel Kadett E

1987

Opel Senator B

1990

Opel Calibra

1994

Opel Omega B

1995

Opel Vectra B

1999

Opel Zafira A

2002

Opel Vectra C

2005

Opel Zafira B

2009

Opel Astra J

2010

Opel Meriva B

2012

Opel Zafira Tourer

2015

Opel Astra K

2017

Opel Ampera-e

2020

Opel Corsa-e

1978 – Opel Senator A: primul premiu „Volanul de aur”

În 1978, marca ce are ca logo fulgerul a câştigat primul său „Volan de aur” cu modelul Opel Senator. Fiind prezentat la Salonul Auto din Frankfurt în septembrie 1977, Senator era succesorul modelelor legendare Kapitän, Admiral şi Diplomat, fiind vârful de lance al mărcii Opel până la retragerea sa din anul 1993. Modelul Senator din 1978 era disponibil cu trei motoare diferite: un motor de 2,8 litri, de 103 kW/140 cp, o unitate de 3,0 litri, ce dezvolta o putere de 110 kW/150 cp şi vârful de gamă, motorul de 3,0 litri, cu o putere de 132 kW/180 cp.

1979 – Opel Kadett D: un câştigător cu un spaţiu de excepţie

Un an mai târziu, Opel era din nou pe podium. Modelul Kadett D din 1979 a fost primul autovehicul Opel din clasa compactă cu tracţiune pe puntea faţă şi a adus companiei al doilea „Volan de aur”. Datorită poziţiei transversale a motoarelor şi lipsei unui arbore de transmisie flexibil, acesta oferea pasagerilor un spaţiu amplu, în ciuda dimensiunilor sale compacte şi a faptului că avea o lungime cu 126 mm mai mică față de predecesorul său. În plus, Kadett a beneficiat de introducerea noilor motoare cu arbori cu came în chiulasă. Motorul OHC de 1,3 litri cu patru cilindri dezvolta o putere de 44 kW/60 cp sau 55 kW/75 cp. Pe lângă versiunea spaţioasă station wagon cu un volum de până la 1.425 de litri, Opel oferea două versiuni fastback diferite. În ianuarie 1983 a urmat modelul sportiv Kadett GTE, cu o viteză maximă de 187 km/h şi echipat cu un motor de 1,8 litri cu patru cilindri, care dezvolta o putere de 115 cp.

1981 – Opel Ascona C: trei este un număr norocos

În 1981, a fost rândul modelului Opel Ascona C să câştige premiul pentru producătorul auto de la Rüsselsheim. Acesta era primul model Opel de dimensiuni medii cu tracţiune pe puntea faţă disponibil în variantele notchback şi station wagon. Gama de sisteme de propulsie pentru Ascona C era compusă din motoare pe benzină de la 1,3 la 1,6 litri și o unitate diesel de 1,6 litri.

1982 – Opel Corsa A: autovehicul mic, impact uriaş

Cu doar 12 luni mai târziu, în 1982, premiul „Volanul de aur” era câştigat de un model Opel complet nou: Corsa A. Primul autovehicul Opel de dimensiuni mici avea proporţii foarte compacte şi o lungime de numai 3,62 metri. Prezenta pasaje ale roţilor evazate, îndrăzneţe, precum un autovehicul de raliu şi un coeficient aerodinamic extrem de scăzut, de doar 0,36, care probabil a doborât recordul în clasa sa la acea vreme. Modelul Corsa A a fost creat pentru a atrage în special „capul de familie”. Vedeta era Corsa GSi de 72 kW/98 cp. Gama de modele hatchback şi notchback cu două uşi a fost extinsă în 1985, prin apariţia popularului model cu cinci uşi. Corsa A a fost foarte apreciat şi a devenit cel mai bine vândut model, cu 3,1 milioane de unităţi construite.

1984 – Opel Kadett E: alt câştigător din clasa compactă

La cinci ani după primul premiu „Volanul de aur” câştigat, Kadett s-a clasat din nou pe prima poziţie cu noua sa generaţie, lansată în 1984. Al doilea Kadett cu tracţiune pe puntea faţă, construit în perioada 1984 - 1991, era un adevărat învingător şi a câştigat, de asemenea, premiul „Autovehiculul anului” în 1984. În plus, Kadett era considerat un campion al aerodinamicii. Modelul sportiv GSi cu un coeficient aerodinamic de 0,30 a uimit experţii şi chiar şi versiunea normală de sedan hatchback a obţinut o valoare senzaţională de 0,32. În total, campionul aerodinamicii a fost vândut în 3,78 milioane de unităţi.

1987 – Opel Senator B: totul sau nimic

Şi Opel Senator B a reuşit să repete performanţa predecesorului său. Bazat pe modelul Opel Omega cu tracţiune pe puntea spate, noul vârf de gamă era echipat în principal cu motoare cu şase cilindri, cel mai performant dintre acestea fiind motorul de 3 l cu cilindri în linie şi funcţionare uniformă, cu o putere de 115 kW/156 cp. Puteai aşeza o monedă pe marginea sa în compartimentul motorului și aceasta nu cădea în timpul funcţionării. Mai târziu a fost lansată o versiune cu 4 supape a motorului cu 6 cilindri, prevăzută cu sistem de admisie variabilă Dual-Ram, ce dezvolta o putere remarcabilă de 150 kW/204 cp.

1990 – Opel Calibra: atletul perfect

Premiul „Volanul de aur” a fost câștigat în 1990 de un veritabil campion: un coupé care îți tăia răsuflarea, cu un coeficient aerodinamic record de 0,26! Modelul Calibra era disponibil cu motoare puternice, având puteri cuprinse între 85 kW/115 cp și 150 kW/204 cp. Opel Calibra Turbo cu tracţiune integrală şi accelerare de la 0 la 100 km/h în numai 6,8 secunde a fost cireaşa de pe tort. Oferta era întregită de un motor V6 cu o putere de 125 kW/170 cp. În ceea ce priveşte cursele auto, un model Calibra V6 a câștigat campionatul internaţional de turisme (ITC) în anul 1996.

1994 – Opel Omega B: autovehiculul de mari dimensiuni este numărul 1

Cea de-a doua ediţie a modelului Omega a lăsat juriului o impresie specială. Designul dinamic, spaţiul deosebit de generos şi noile motoare V6 cu chiulase din aliaj şi o putere de până la 155 kW/210 cp au fost pe placul experţilor din juriu. Noile sisteme de airbaguri ofereau un nivel ridicat de siguranţă pentru toţi ocupanţii autovehiculului. Versiunea station wagon ieşea în evidenţă printr-un volum uriaş de încărcare, fiind ideală pentru familii şi artizani, în timp ce versiunea notchback era un sedan reprezentativ pentru companii.

1995 – Opel Vectra B: oglinzi exterioare cu formă aerodinamică

Principalul punct de atracţie al modelului Opel Vectra era reprezentat de oglinzile exterioare cu formă aerodinamică, în deplină armonie cu partea frontală a autovehiculului, o caracteristică căreia juriul care a acordat premiul „Volanul de aur” nu i-a putut rezista. Vectra a câștigat și datorită noilor motoare pe benzină eficiente, cu o cilindree cuprinsă între 1,6 și 2,6 litri și o putere între 55 kW/75 cp și 125 kW/170 cp. Tot pe acest model au fost utilizate în premieră motoarele diesel cu sistem de injecţie directă, o cilindree de 1,7 l până la 2,2 l şi consum foarte redus de carburant.

1999 – Opel Zafira A: artistul versatil cu şapte scaune

Cine l-a inventat? Opel! Da, autovehiculul multifuncțional compact care poate fi transformat rapid (în doar 15 secunde!) dintr-un autovehicul cu şapte locuri într-unul de transport cu un volum maxim de încărcare impresionant (1.700 l), fără a îndepărta vreun scaun este creaţia producătorului din Rüsselsheim. Formula se numeşte Flex7 şi a ajutat modelul Zafira să câştige premiul „Volanul de aur” în 1999. Datorită acestui concept ingenios, scaunele dispar în podeaua autovehiculului ori de câte ori este nevoie de spaţiu. Autovehiculul extrem de flexibil impresionează şi prin dimensiunile sale compacte, dar şi printr-o dinamică excepţională la conducere.

2002 – Opel Vectra C: maestrul în electronică

A treia generaţie a modelului de succes Vectra a apărat titlul cucerit de modelul anterior, obţinând din nou primul loc. Noul autovehicul de dimensiuni medii a intrat în era electronică, sistemele sale fiind conectate printr-o magistrală CAN (Controller Area Network) şi nu prin cabluri şi era prevăzut cu servodirecţie electrohidraulică. Motoarele pe benzină şi diesel aveau puteri cuprinse între 74 kW/100 cp şi 206 kW/280 cp şi o cilindree de la 1,6 l până la 3,2 l. În 2004, Opel a echipat modelul Vectra cu suspensia activă IDS Plus cu control continuu al amortizării (CDC), amortizoarele fiind adaptate la situaţia de conducere curentă.

2005 – Opel Zafira B: al 12-lea mare câştigător al premiului

A doua generaţie a modelului Zafira a continuat să stabilească noi standarde prin îmbunătăţirea sistemului de scaune Flex7 şi a câștigat din nou premiul „Volanul de aur”. În plus, a fost şi cel mai rapid furgon din lume, versiunea OPC de 177 kW/240 cp înregistrând un timp record pe tur de pistă, de 8:54:38 minute, pe circuitul Nürburgring Nordschleife. Acest timp record a fost obţinut datorită puterii ridicate a motorului, de 240 cp şi manevrabilităţii excelente.

2009 – Opel Astra J - măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană

În 2009, modelul Astra J  a mers pe urmele campionilor în materie de spaţiu Kadett D şi aerodinamică Kadett E, Opel obţinând al treilea premiu „Volanul de aur” pentru un autovehicul compact. Modelul Astra reflecta noua filosofie de design Opel, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”. În plus, Astra J era echipat cu sisteme moderne de asistenţă precum Opel Eye și sistemul de faruri AFL+ care asigură o iluminare foarte bună în viraje. Tehnologia adaptivă FlexRide ajuta autovehiculul să se adapteze la situația curentă de trafic, iar ocupanții locurilor din față se bucurau de scaune certificate AGR (Campania pentru un spate sănătos).

2010 – Opel Meriva B: inteligent, compact, învingător

Fratele mai mic al Zafira, modelul Meriva B, a câştigat marele premiu în 2012, scoţând în evidenţă experienţa vastă a mărcii Opel în materie de furgoane. Juriul a fost convins de sistemul flexibil FlexSpace pentru scaunele din spate şi de sistemul inovator pentru portierele din spate cu balamale posterioare. Sistemul FlexDoors permitea accesul simplu la scaunele pentru copii din spate și facilita urcarea și coborârea pasagerilor înalți. Gama de motoare se caracteriza printr-o putere amplă şi un consum redus de carburant datorită reducerii cilindreei şi supraalimentării. Puterea dezvoltată varia de la 55 kW/75 cp la 103 kW/140 cp.

2012 – Opel Zafira Tourer: un lounge pe roţi

Gama Zafira includea şi o versiune premium, Zafira Tourer câştigând imediat un alt premiu „Volanul de aur”. Pe lângă interiorul flexibil, noua vedetă impresionează prin confortul specific unui lounge, trapa panoramică din sticlă şi inovaţii precum tempomatul cu senzori radar şi sistemul foarte eficient de avertizare privind o coliziune frontală.

2015 – Opel Astra K: avans considerabil

Câștigătorul este: generația actuală Astra se bazează pe o arhitectură ușoară complet nouă, este propulsată exclusiv de motoare ultramoderne și permite o conectivitate remarcabilă datorită funcției de integrare a smartphone-urilor și asistentului personal de service și conectivitate OnStar. Astra continuă tradiția Opel de a introduce în segmentul compact caracteristici disponibile doar în segmentele superioare. Toate acestea au contribuit la câştigarea premiului „Volanul de aur” în 2015.

2017 – Opel Ampera-e: campionul autonomiei electrice

Opel Ampera-e iese în evidență în fața concurenței datorită accelerației specifice unui autovehicul de curse și celei mai mari autonomii electrice din segmentul său. O singură încărcare a bateriei litiu-ion de 60 kWh permite parcurgerea a până la 520 km, autonomie măsurată conform Noului Ciclu European de Conducere (NEDC). Opel Ampera-e impresionează și la testarea conform ciclului rapid de conducere WLTP (procedura de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial - procedură de testare scurtată): pe baza acestui test, inginerii estimează o autonomie de 380 km conform WLTP. Ampera-e accelerează de la 0 la 50 km/h în doar 3,2 secunde. Mai mult, cu o lungime de 4,16 metri, Ampera-e oferă suficient spațiu pentru până la 5 pasageri și un volum al portbagajului de 381 l (1.274 l cu scaunele rabatate), o combinație care valorează greutatea sa în aur.

2020 – Opel Corsa-e: cel mai bine vândut model electrificat

Cu cea de-a șasea generație a modelului Corsa, cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni a devenit electric. Datorită bateriei de 50 kWh, modelul Corsa-e poate călători până la 337 de kilometri cu o singură încărcare (conform ciclului WLTP1) și prin urmare este adecvat pentru utilizarea zilnică. Acesta oferă spațiu pentru până la cinci ocupanți și versiunea de bază este echipată deja cu numeroase sisteme de asistență de înaltă tehnologie. Totul la prețuri atrăgătoare, începând de la aproximativ 20.000 € (în Germania, inclusiv stimulente). Opel face mobilitatea electrică accesibilă.

Contact:


Nadia Valentina PIETREANU

Marketing and Communication Director

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro

1Autonomie determinată pe baza procedurii de testare WLTP (R (CE) Nr. 715/2007, R (UE) Nr. 2017/1151). Autonomia reală poate varia în condiții de zi cu zi și depinde de diverși factori, în special de stilul de conducere personal, de caracteristicile traseului, de temperatura exterioară, de utilizarea încălzirii, a sistemului de climatizare și a încălzirii habitaclului.