Siguranță & asistență șofer 

Faruri Intelli-Lux® pixel
168 elemente LED adaptive individual, care emit fascicule permanente fără strălucire care se ajustează automat pentru a evita orbirea șoferilor care se apropie. 
Intelli-HUD 

Intelli-HUD (Afișaj Head Up)1 proiectează informații direct pe parbriz în câmpul vizual al șoferului, afișând informații despre condus, alerte pop-up, apeluri și informații media.

 

1 Disponibil ca standard numai pentru modelele selectate.

 
Intelli-Drive 1.0 
Acest sistem combină capabilitățile a trei dintre cele mai avansate caracteristici tehnologice ale Astra Sport Tourer pentru a-ți oferi o comandă și un control de neegalat asupra călătoriei tale. Intelli-Drive 1.01 integrează Asistența pentru poziționare pe bandă (LPA), care permite modelului Astra să corecteze ușor direcția pentru a te ajuta în a menține banda de rulare. Acesta include, de asemenea, Asistență pentru Schimbarea Benzii, care îți permite să știi dacă un alt vehicul se apropie din spate sau se află în unghiul mort al oglinzii, plus Alertă de Trafic pentru Marșarier, care te avertizează dacă există trafic care se apropie în timp ce mergi înapoi, inclusiv bicicliști sau pietoni, până la 40 de metri.    
1 Disponibil ca standard numai pentru modelele selectate.
Intelli-Drive 2.0 
Intelli-Drive 2.01 grupează cele mai avansate și intuitive tehnologii de asistență Opel care lucrează împreună pentru a face noul Astra Sport Tourer cea mai sigură și mai relaxantă experiență de condus pe care am construit-o vreodată. Acest sistem integrează mai multe funcții, inclusiv Adaptarea Vitezei în Curbă (CSA), care calculează și adaptează accelerația Astra Sport Tourer în timpul virajelor la mare viteză pentru confort și control maxim. O altă caracteristică inclusă este Adaptarea Avansată Inteligentă a Vitezei (A-ISA), care monitorizează indicatoarele rutiere și se oferă să încetinească sau să accelereze în consecință și chiar să compenseze pentru condițiile meteorologice. De asemenea, Intelli-Drive 2.0 dispune de Schimbare Semi-Automată a Benzii (SALC), care detectează când schimbi benzile și i se poate încredința manevra in locul tău. 
1 Disponibil ca standard numai pentru modelele selectate.
Intelli-Vision
 Intelli-Vision utilizează patru camere pentru a genera o imagine HD în timp real a împrejurimilor vehiculului, oferind o vedere clară a traficului din jur și simplificând manevra de parcare.  
Intrare & pornire fără cheie
Intrarea și pornirea fără cheie, asociate cu mânerele capacitive inteligente ale ușilor, înseamnă că poți începe călătoria intrând pur și simplu în mașină, apăsând start și pornind la drum.