Opel Vivaro - Motoare și transmisii

Test Drive

Un test drive îți poate spune mai multe decât o mie de imagini. Fă clic aici pentru a experimenta realitatea.

Programează-te pentru un test drive

Link-uri utile

Păstrează aerul curat și costurile reduse.

Motoarele 1.6 CDTI Turbo și BiTurbo cu dimensiuni compacte1 care dezvoltă o putere mai mare cu un consum redus sunt specifice ingeniozității modelului Opel Vivaro. Rezultatul îl reprezintă consumul extrem de redus de carburant și de emisii de CO2.

Enlarge

Mai multă putere, consum mai mic

Ai la dispoziție trei motoare avansate Euro 6 din care poți alege, toate fiind echipate cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză.

Motoarele 1.6 CDTI Turbo de 70 kW (95 cp) și 1.6 CDTI BiTurbo de 92 kW (125 cp) și 107 kW (145 cp) sunt echipate cu cea mai recentă tehnologie ecoFLEX. Sistemul Start/Stop, frânarea regenerativă, filtrul de particule ce nu necesită întreținere și nivelul scăzut de fricțiune internă, disponibile în dotarea standard, reduc costurile și nivelul de emisii, în timp ce sistemul de injecție common rail de ultimă oră și supraalimentarea asigură o performanță superioară.


Enlarge

Tehnologia BiTurbo

Motoarele BiTurbo de înaltă tehnologie ale modelului Opel Vivaro îmbină avantajele unui turbocompresor de dimensiuni mici (răspuns rapid cu o putere și un cuplu ridicate la turaţii reduse) cu avantajele unui turbocompresor de dimensiuni mari (putere şi cuplu ridicat) la turaţie ridicată. Două intercoolere asigură o combustie ecologică şi eficientă. Rezultatul constă într-un cuplu constant de la turaţii reduse, putere sporită la turaţii mai mari ale motorului şi o economie excelentă.


Enlarge

Măsuri suplimentare de reducere a costurilor

În plus față de sistemul Start/Stop disponibil standard, risipa de energie naturală este prevenită printr-o pompă de apă care economisește energia și care intră în funcțiune doar atunci când este necesar, precum și prin pompa de ulei cu cilindree variabilă care furnizează exact cantitatea de lubrifiant necesară.

 

Recuperarea energiei la frânare reduce consumul și emisiile prin încărcarea selectivă a bateriei, de regulă atunci când există o rezervă de energie în timpul frânării și decelerării.

 

Lanțul de distribuție care nu necesită întreținere și filtrul de particule diesel contribuie la reducerea costurilor de service și a perioadelor de inactivitate, distanța dintre intervalele de service ajungând până la 2 ani/40 000 de kilometri.


Enlarge

Modul ecoDrive

Modul ecoDrive poate fi activat sau dezactivat în orice moment. Este activat prin apăsarea unui buton și poate fi anulat prin apăsarea completă a pedalei de accelerație sau prin simpla dezactivare.

 

În modul ecoDrive

  • cuplul și puterea motorului sunt reduse,
  • răspunsul accelerației este modificat,
  • iar consumul de putere al sistemului de aer condiționat și al celui de încălzire este diminuat.

Modul ecoDrive informează șoferul cu privire la treapta de viteză în care ar trebui să se afle transmisia pentru a economisi carburant, prin declanșarea unui semnal luminos în momentul atingerii vitezei optime pentru schimbarea treptei. Dacă autovehiculul este dotat cu sistem de navigație, acesta îți va furniza date privind conducerea ăeconomic și instrucțiuni bazate pe informațiile primite de sistem.


1:

 

Vivaro Combi:

Consum de carburant în l/100 km: urban 7.1–6.4, extraurban 6.0–5.3, mixt 6.4–5.7; emisii de CO2 în g/km: în regim mixt 167–149.

 

În conformitate cu regulamentele R (CE) nr. 715/2007 şi R (CE) nr. 692/2008 (în versiunile în vigoare).