Opel Vivaro - Siguranță

Test Drive

Un test drive îți poate spune mai multe decât o mie de imagini. Fă clic aici pentru a experimenta realitatea.

Programează-te pentru un test drive

Link-uri utile

Protecție până în cel mai mic detaliu.

Indiferent ce sau pe cine transportă Opel Vivaro, noi am făcut tot ce era posibil pentru a rafina şi spori nivelul de siguranță fără a compromite economia de carburant, eficiența și confortul.

Enlarge

Siguranță activă

Funcțiile de siguranță activă includ:

 • Programul electronic de stabilitate (ESP®Plus)
 • Sistem de frânare anti-blocare (ABS)
 • Distribuţia electronică a forței de frânare (EBD)
 • Asistenţă la pornirea în rampă (HSA)
 • Controlul tracțiunii (TC)
 • Program de stabilitate pentru remorcă (TSP) (disponibil opțional în combinație cu cârligul de tractare)

 

Deja sunt destule dotări pentru un autovehicule pentru transport persoane – dar Opel Vivaro oferă și mai multe. De exemplu, sistemul ESP®Plus include și:

 • Sistemul adaptiv de control al încărcăturii. Sistemul de control al încărcăturii adaptează sistemul ESP®Plus în funcție de gradul de încărcare al autovehiculului - dacă autovehiculul este încărcat la maxim, pe jumătate sau este gol (dotare standard).
 • Sistemul de prevenire a răsturnării. Sistemul de prevenire a răsturnării monitorizează în mod constant comportamentul autovehiculului cu ajutorul senzorilor sistemului ESP®Plus și intervine în momentul în care autovehiculul este în pericol de răsturnare.
 • Sistemul de asistare hidraulică la frânare. În situații critice de conducere, sistemul de asistare hidraulică la frânare sporește la maxim forța de frânare, pentru a reduce distanța de frânare.

Enlarge

Sisteme de reținere

Dotările standard de siguranță pasivă includ:

 • Airbag pentru șofer și pasagerul din față
 • Funcție de atenționare privind fixarea centurii de siguranță, scaun șofer
 • Centuri de siguranță cu limitator de forță pentru primul rând de scaune
 • Dispozitive de pretensionare pentru centurile de siguranță ale primului rând de scaune
 • Tetiera scaunului șoferului cu sistem de protecție împotriva leziunilor cervicale
 • Sistem anti-alunecare pentru scaunul șoferului
 • Limitator de forță pentru centura de siguranță (scaunele din spate)
 • Puncte de fixare ISOFIX pentru 2 scaune de copii
 • Puncte TopTether pentru a permite montarea scaunelor pentru copii universale pe alte scaune

 

Airbagurile laterale și cele tip cortină pentru partea din față sunt opționale.


Enlarge

Protecție pentru copii ISOFIX

Siguranța copiilor este întotdeauna o prioritate pentru Opel. Scaunele pentru copii ISOFIX pot fi montate pe scaunele laterale ale celui de-al doilea rând de scaune, incluzând măsura suplimentară de siguranță TopTether care oferă protecție împotriva leziunilor cervicale.


Enlarge

Oglinzi pentru unghiul mort

Oglinzile exterioare duble minimizează pericolul apariției autovehiculelor în unghiul mort în timp ce conduci, iar oglinda separată amplasată mai jos oferă un plus de vizibilitate în timpul depășirilor datorită unei secțiuni exterioare asferice care asigură o vizibilitate mai bună la distanță. Oglinda cu unghi larg unică, amplasată pe parasolarul pasagerului din față oferă vizibilitate sporită în intersecțiile dificile.


Sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS)

TPMS sporește siguranța prin detectarea scăderii presiunii în pneuri în timpul conducerii. Activată printr-un senzor, o lumină de semnalizare se aprinde pe panoul de instrumente pentru a avertiza cu privire la dezumflarea completă.


Enlarge

Protecția pietonilor

Opel Vivaro îndeplineşte cerinţele privind protecţia picioarelor pietonilor datorită zonei optimizate a barei de protecţie faţă. Capota deformabilă, componentele de sub capotă şi zona de impact permit deformarea neobstrucţionată pentru a asigura protecţie suficientă pentru cap.


Sistemul de alarmă

Sistemul de alarmă Opel al modelului Vivaro a fost proiectat în conformitate cu specificaţiile Motor Insurance Repair Research Centre (Centrul de Cercetare pentru Reparaţii de Autovehicule pe Asigurare) din Thatcham, Marea Britanie. Sistemul de alarmă a primit calificativul E, situându-se peste medie. Sistemul se activează atunci când o persoană încearcă să pătrundă cu forţa în autovehicul, claxonul emite un semnal sonor, iar luminile încep să se aprindă intermitent. Ca măsură de protecţie împotriva deconectării bateriei, sistemul este dotat cu propria sursă de alimentare.


Blocarea

Uşile din faţă pot fi blocate folosind sistemul de blocare Opel opţional, montat din fabrică. Acesta garantează un plus de siguranţă şi contribuie la descurajarea hoţilor.