Siguranţă & asistare pentru şofer
Controlul electronic al stabilității (ESC)
Chiar și atunci când te confrunți cu situații rutiere dificile, această funcție te menține pe drumul cel bun: Împreună cu sistemul de control al tracțiunii, sistemul ESC utilizează frânarea roților și frâna motorului pentru a limita patinarea roților în cazul pierderii aderenței. Un sistem integrat de control adaptiv al încărcăturii ajută la menținerea traiectoriei inițiale a vehiculului în condiții dificile prin adaptarea ESC-ului vehiculului în funcție de greutatea și distribuția încărcăturii utile. Sistemul ESC include, de asemenea, asistarea la vânt transversal, atenuarea impactului în caz de răsturnare și sistemul de menținere în rampă. 
Controlul adaptiv al vitezei de croazieră1

Controlul adaptiv al vitezei de croazieră al noului Movano Electric ușurează sarcina șoferilor în situații de trafic stresante și monotone. Sistemul stabilește și adaptează automat viteza pentru a menține o distanță de siguranță față de vehiculele din față, oferind funcționalitate între 31 km/h și viteza maximă a vehiculului. Funcționează cu ajutorul unei camere video amplasate pe parbriz și a unui radar de proximitate situat în bara de protecție față. 

 

1 Opţional

 
Sistem de asistare în trafic aglomerat1

Experimentează un condus mai relaxat în timpul orelor de vârf zilnice: Asistentul pentru ambuteiaje poate opri automat autovehiculul și poate reveni la viteza setată atunci când traficul începe să se fluidizeze.

 

1 Opţional

 
Alertă pentru unghiul mort al remorcii1

Compania ta folosește remorci? Atunci această funcție îți va fi cu siguranță utilă. Noul Opel Movano Electric oferă trei funcții specifice de siguranță pentru remorci:

  • Detectarea automată a remorcii pentru a determina prezența sau absența unei remorci tractate.
  • Detectarea lungimii remorcii pentru estimarea lungimii unei remorci. 
  • Alertă extinsă unghi mort pentru detectarea vehiculelor paralele aflate în calea remorcii la schimbarea benzii de rulare. 

 

1 Opţional

 
Control stabilitate remorcă
Evită pericolul de balansare a remorcilor: Sistemul Opel de control al stabilității remorcii este un sistem inteligent care monitorizează stabilitatea remorcii tractate și reglează automat viteza vehiculului. 
Oglindă retrovizoare digitală1

Această caracteristică de siguranță îţi permite să vezi partea din spate a furgonetei tale: În noul Movano Electric, oglinda retrovizoare centrală devine un ecran digital LCD de înaltă rezoluție de 8,9″. În timpul conducerii, aceasta oferă o vedere clară și fără obstacole a drumului din spate, datorită unei camere video cu unghi larg, de înaltă definiție, amplasată în interiorul suportului celei de-a treia lămpi de stop spate. Control automat al diminuării, activării și luminozității prin intermediul butoanelor amplasate pe oglindă.

 

1 Opţional

 
Asistare avansată la frânare
Pentru a te asigura că afacerea funcționează fără să încetinească accidental: Sistemul1 avertizează șoferul printr-un semnal sonor în cazul în care se află în fața unor situații periculoase. Dacă un alt vehicul se apropie prea mult, sistemul inițiază automat frânarea în cazul în care șoferul nu reușește să reacționeze.  
Detectare trafic transversal în spate1

Evitați coliziunile inutile și timpii morți neplăcuți cu ajutorul sistemului de detectare a traficului transversal din spate al noului Movano Electric. Sistemul de siguranță activă utilizează senzori pentru a detecta vehiculele care se apropie din lateral, atunci când mergi cu spatele. Acesta ajută la prevenirea accidentelor în timpul manevrelor, în special la vehiculele cu un unghi de vizibilitate limitat.

1 Opţional

 
Asistare la parcare 360°1

Parcarea a devenit mai facilă. Cu ajutorul sistemului de asistență la parcare la 360° al noului Movano Electric, șoferul primește avertizări sonore și vizuale pe panoul de instrumente, declanșate de senzori.

 

1 Opţional