Skip To Content
Încărcare

Ce trebuie să știi cu adevărat despre încărcarea unui autovehicul electric

Când vine vorba despre încărcarea unui autovehicul electric, vei găsi toate informațiile necesare chiar aici!

În primul rând: pe lângă autovehiculul tău electric Opel, vei primi și un cablu de încărcare de bază – fapt ce înseamnă că vei fi în siguranță și că vei putea începe imediat încărcarea la orice priză obișnuită de uz casnic.

 

În ceea ce privește încărcarea zilnică, poți alege alt loc decât domiciliul pentru a beneficia de o încărcare mai rapidă. În acest caz, ai accesat pagina potrivită: în cele ce urmează, îți vom oferi recomandări despre cablul cel mai potrivit pentru nevoile tale de încărcare și vei afla ce stație de încărcare cu montare pe perete este cea mai bună opțiune pentru tine. În plus, vei obține informații despre serviciile noastre privind stația de încărcare inteligentă cu montare pe perete, precum gestionarea costurilor. La final, vei vedea: conducerea electrică este incitantă și distractivă, iar încărcarea autovehiculului electric este la fel de simplă precum încărcarea unui smartphone.

Cablul potrivit pentru tine

Ai diferite opțiuni, de la posibilități gata de utilizare la domiciliu până la încărcare de mare viteză la stațiile de încărcare cu curent continuu

Gata de pornire: priza ta de uz casnic   

1,8 kW

 

Încărcarea la priza obișnuită de uz casnic reprezintă soluția ușoară: nu este necesară nicio instalare și cablul de bază de uz casnic corespunzător (cablul Mod 2) este oferit standard împreună cu autovehiculul electric Opel. Este o soluție super flexibilă, deoarece prizele de uz casnic pot fi găsite oriunde.

 

Comunicarea dintre autovehicul și portul de încărcare este realizată prin ICCB (In-Cable Control Box), care oferă o încărcare sigură

 

Atenție: la viteza de încărcare obișnuită este asigurată o autonomie de aprox. 10 km pentru o oră de încărcare¹. Așadar, pentru o încărcare obișnuită a autovehiculului tău electric îți recomandăm întotdeauna una dintre soluțiile noastre de încărcare cu montare pe perete.

 

Această soluție de încărcare este potrivită pentru mine dacă…

 

 • Am nevoie de o soluție de rezervă, în cazul în care nu găsesc o stație de încărcare publică sau o priză în casa prietenului meu etc.
 • Dețin un model Plug-in Hybrid (PHEV), care poate fi încărcat în timpul nopții²
Încărcare la priză de uz casnic îmbunătățită: sistem green’ up de la legrand

3,7 kW

 

Priza Green’ up de la marca Legrand este o priză de uz casnic îmbunătățită care oferă o viteză dublă de încărcare (aprox. 20 km de autonomie într-o oră de încărcare1) față de un cablu de bază de uz casnic (cablu Mod 2) conectat la o priză obișnuită.

 

Cu toate acestea, are nevoie și de un cablu de uz casnic îmbunătățit pentru a oferi o performanță suplimentară când este conectat la acest tip de priză3. Această combinație asigură un nivel maxim de putere și garantează o reîncărcare rapidă și sigură, fără supraîncălzire.

 

Sfat: beneficiază, de asemenea, de expertiza partenerului nostru <name> care îți va oferi cel mai bun serviciu de instalare! 

 

Această soluție de încărcare este potrivită pentru mine dacă…

 

 • De obicei am nevoie zilnic de o autonomie cu mult sub 200 km.
 • În principal îmi încarc autovehiculul în alte locuri, de exemplu la locul de muncă.
 • Dețin un model Plug-in Hybrid (PHEV) care poate fi încărcat în aproximativ 4 ore.
 
Încărcare accelerată: acasă sau pe drum

7,4 kW / 11 kW

 

Vrei să beneficiezi de o încărcare rapidă și confortabilă acasă? Stația de încărcare cu montare pe perete sau stâlp reprezintă soluția potrivită pentru tine.

 

Opel oferă diferite tipuri de stații de încărcare cu montare pe perete, obișnuite și inteligente, care se potrivesc cu încărcătorul de la bord (OBC) al autovehiculului tău: de curent monofazic sau trifazic.

 

Stația de încărcare cu montare pe perete este furnizată împreună cu un cablu de încărcare fix mod 3. Este același cablu care poate fi utilizat pentru încărcarea la stațiile publice CA. Iar pentru călătorii ar trebui să îți iei și o stație portabilă!

 

Această soluție de încărcare este potrivită pentru mine dacă…

 

 • Îmi încarc de obicei autovehiculul electric acasă sau pe drum.
 • Trebuie să îmi reîncarc zilnic autovehiculul, peste noapte
Încărcare rapidă la stații publice
Pe autostradă găsești de obicei stații de încărcare rapidă (stații de încărcare CC) – așa că în timp ce iei o pauză de cafea de 30 de minute, bateria modelului tău Corsa-e se va încărca până la 80%¹! 

Cablul de încărcare Mod 4 este atașat direct la stațiile de încărcare CC.

 

Reține că doar autovehiculele electrice pe baterie (BEV) au un port specific pentru încărcarea CC (Sistem de încărcare combinată = CCS⁴) iar modelele Plug-in Hybrid (PHEV) nu au, deoarece au o baterie de capacitate mai scăzută.

 

Această soluție de încărcare este potrivită pentru mine dacă…

 

 • Trebuie să încarc bateria pentru distanțe lungi, în timpul deplasării.
Accesoriu multivalent: încărcătorul universal

1,8 kW - 11 kW

 

Cu ajutorul încărcătorului universal le poți face pe toate: încărcare la priza de acasă, la o priză industrială (instalarea prizelor este necesară) și la stațiile publice CA.

 

Oferă performanțe de încărcare de până la 11 kW (o autonomie de aprox. 60 km pentru o încărcare de o oră); cu toate acestea necesită disponibilitatea unei prize de curent trifazic de uz casnic (CEE16). Când este conectat la o priză obișnuită de acasă, încărcătorul are aceeași performanță ca și cablul Mod 2.

 

Sfat: încărcătorul universal poate fi utilizat pentru încărcare și în alte țări!

 

Adaptorii pentru diferite tipuri de prize sunt disponibili în Catalogul online de accesorii Opel+.

 

Această soluție de încărcare este potrivită pentru mine dacă

 

 • Încarc bateria în mod confortabil, acasă, peste noapte.
 • De obicei, călătoresc în intervalul de autonomie pe care mi-l oferă autovehiculul meu electric și de cele mai multe ori încarc bateria acasă.
 • Las încărcătorul universal acasă și îl utilizez drept stație de încărcare cu montare pe perete.
 • Din când în când vreau să conduc pe distanțe mai lungi, luând încărcătorul universal cu mine și fiind gata să încarc bateria oriunde găsesc o priză corespunzătoare.
 • Vreau sau trebuie să încarc în mod regulat bateria pe drum; în acest caz îți recomandăm o stație de încărcare staționară pentru acasă și un cablu de încărcare Mod 3, ușor, pentru drum.

1Valoarea se referă la Corsa-e. Timpul de încărcare depinde în special de puterea încărcătorului de la bordul autovehiculului, de cablul de încărcare și de tipul și puterea stației de încărcare utilizate. Te rugăm să îți contactezi dealerul pentru informații suplimentare privind metodele de măsurare NEDC și WLTP*.

 

2Valoarea se referă la modelul Grandland Hybrid4. Timpul de încărcare depinde în special de puterea încărcătorului de la bordul autovehiculului, de cablul de încărcare și de tipul și puterea stației de încărcare utilizate. Te rugăm să îți contactezi dealerul pentru informații suplimentare privind metodele de măsurare NEDC și WLTP*.

 

3Când este conectat la o priză obișnuită de la domiciliu, cablul de uz casnic îmbunătățit are aceeași performanță ca și cablul Mod 2.

 

4Priza sistemului de încărcare combinat (CCS) este o versiune îmbunătățită a prizei tip 2, cu două contacte de putere suplimentare care oferă o încărcare mai rapidă.

Instalează o stație de încărcare cu montare pe perete pentru autovehiculul tău electric

Dacă deții un autovehicul electric, cea mai confortabilă metodă de încărcare la domiciliu se realizează cu ajutorul stațiilor de încărcare cu montare pe perete sau stâlp. Așa-numitele stații de încărcare cu montare pe perete se potrivesc perfect pentru autovehicul și îl pot încărca mai repede decât o priză obișnuită de uz casnic

Stațiile de încărcare cu montare pe perete au o utilizare foarte intuitivă, fiind furnizate în modul de pornire automată gata de utilizat. Stațiile de încărcare cu montare pe perete inteligente, mai avansate, sunt de asemenea ușor de gestionat și oferă mai multe caracteristici care depășesc simpla încărcare. Cu aplicația Smart Wall Box, încărcarea devine o experiență mai profesionistă deoarece îți permite să beneficiezi de servicii precum rapoarte, programarea echilibrată a sarcinilor, gestionarea diferiților utilizatori și întreținerea de la distanță.

 

Marca Opel îți oferă diferite tipuri de stații de încărcare cu montare pe perete obișnuite sau inteligente. Aici te vom ajuta să alegi o stație care se pliază cel mai bine pe nevoile tale, luând în considerare produsul care se potrivește cel mai bine cu încărcătorul de la bordul autovehiculului tău, tipul de curent electric și viteza de încărcare.

Portofoliu de stații de încărcare cu montare pe perete

Curent monofazic / 3,7 & 4,6 kW sau 7,4 kW

Curent trifazic / 11 kW

 

Soluția ideală pentru autovehiculul tău electric Opel este disponibilă în versiune pentru curent monofazic sau trifazic. De asemenea, poți încărca autovehiculul cu funcționare cu curent trifazic la o stație de încărcare cu montare pe perete de curent monofazic, dar trebuie să faci un compromis privind viteza de încărcare. De asemenea, pentru o soluție de încărcare mai rapidă îți oferim o stație de încărcare cu montare pe perete de curent trifazic.

 

Aceasta este soluția potrivită pentru mine…

 

 • Dacă încarc regulat autovehiculul acasă.
 • Dacă funcțiile suplimentare, în afară de încărcare, nu sunt importante pentru mine.

 

Descoperă portofoliul nostru de stații de încărcare cu montare pe perete din cadrul catalogului online de accesorii Opel+:

Portofoliu de stații de încărcare inteligente cu montare pe perete

Curent monofazic / 7,4 kW

Curent trifazic/ 11 kW sau 22 kW

 

Ideală pentru persoanele care partajează stația de încărcare cu montare pe perete, care vor să țină evidența consumului de energie și să îl gestioneze în funcție de diferitele nevoi. Obține un control complet prin intermediul aplicației Smart Wall Box. Disponibilă și pentru utilizare pentru curent monofazic sau trifazic.

 

Aceasta este soluția potrivită pentru mine…

 

 • Dacă doresc funcții suplimentare, pe lângă încărcare, cum ar fi rapoarte și întreținere la distanță.
 • Dacă stația de încărcare cu montare pe perete este partajată cu alte persoane și doresc un raport complet al utilizării individuale a energiei.

 

Descoperă portofoliul nostru de stații de încărcare cu montare pe perete din cadrul catalogului online de accesorii Opel+:

Prezentare generală: timpi de încărcare

Compară timpii de încărcare ai diferitelor cabluri și stații de încărcare cu montare pe perete

Corsa-e sau Grandland Hybrid4? Descarcă de aici documentul PDF al autovehiculului care te interesează.

Instalare

După ce ai ales stația de încărcare cu montare pe perete care se pliază cel mai bine pe nevoile tale, te vom ajuta să o instalezi

Să începem

Achiziționează o stație de încărcare cu montare pe perete Opel de la dealerul tău local și beneficiază de expertiza partenerului nostru, care îți va oferi cel mai bun serviciu de instalare și o asistență personalizată pentru soluția de încărcare.

Accesorii de încărcare pentru autovehicule electrice Opel+

Încărcare? Nicio problemă! Indiferent dacă este vorba despre un autovehicul electric sau plug-in hibrid, indiferent dacă preferi încărcarea la domiciliu sau la stații publice, încărcarea simplă sau cea inteligentă - îți oferim cele mai bune accesorii de încărcare pentru autovehiculul tău și preferințele personale. Alegerea îți aparține: diferite cabluri de încărcare, stații de încărcare cu montare pe perete, soluții flexibile și alte accesorii.

Descoperă autovehiculele noastre electrice