Skip To Content
Autonomie electrică

Măsurarea autonomiei electrice

Autonomia autovehiculelor electrice era anterior măsurată folosind metoda de testare standardizată pentru Europa: NEDC.

Aceasta a fost înlocuită cu „Procedura de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial” (WLTP). Autonomia autovehiculului Corsa-e măsurată conform WLTP este de până la 337 km*. Desigur, autonomia maximă în cazul utilizării cotidiene prezintă abateri de la valorile NEDC și WLTP. Factori precum caracteristicile carosabilului, condițiile meteorologice, stilul de conducere și încărcătura suplimentară influențează autonomia.

 

Noul ciclu de conducere WLTP ține cont de situații mai apropiate de viața cotidiană decât standardul NEDC. Ne permite să estimăm mai bine consumul zilnic.

 

WLTP include:

  • Dinamici de conducere și temperaturi exterioare mai realiste
  • Distanțe de testare mai lungi
  • Viteze medii și maxime mai mari
  • Mai puțini timpi de menținere
  • Mai multe frânări și accelerări

 

Află mai multe despre metodele de măsurare NEDC și WLTP aici.

 

* Datele referitoare la autonomia Opel Corsa-e (regim mixt), cuprinsă între 329 și 337 km (în funcție de nivelul de echipare), sunt determinate în conformitate cu metodologia procedurii de testare WLTP (R (CE) Nr. 715/2007, R (UE) Nr. 2017/1151). Utilizarea de zi cu zi poate fi diferită și depinde de diverși factori. În particular: stilul personal de conducere, caracteristicile drumului, temperatura exterioară, încălzirea/aerul condiționat, precondiționarea.