Skip To Content
Motorul electric

Viitorul mobilității este electric

Vrei să știi de ce? Deoarece motoarele electrice sunt silențioase, eficiente, necesită rar lucrări de service și au zero emisii. Un alt avantaj este că autovehiculele electrice sunt eficiente din punctul de vedere al resurselor față de autovehiculele cu motoare cu ardere internă. Adaugă faptul că o mare parte din energia electrică necesară este generată de energiile regenerabile și nu vei mai privi niciodată înapoi.

Eficiență maximă

Probabil cel mai mare avantaj al motorului electric este nivelul înalt de eficiență. La un motor normal se pierde până la o treime din energie prin căldura reziduală - pe de altă parte, un autovehicul electric utilizează aproximativ 95% din energia disponibilă pentru a conduce. Procentul de putere aplicată și utilizată se numește eficiență.

Cum funcționează un motor electric

Motorul unui autovehicul electric transformă curentul de la baterie în energie mecanică. Astfel este generat un câmp magnetic care circulă, cu ajutorul bobinelor care atrag alți magneți amplasați în motor. Forța rezultantă este transferată către punțile autovehiculului, viteza de rotație depinzând de frecvența curentului. 

Dinamică de conducere uimitoare

Eficiență ridicată, costuri reduse de exploatare, zero emisii – există numeroase motive raționale pentru a alege un autovehicul cu motor electric. De asemenea, conducerea este foarte plăcută: Spre deosebire de autovehiculele cu motor cu ardere internă, nu trebuie să alegi raportul de transmisie corect. Cuplul este prezent imediat, oferindu-ți o nouă formă de plăcere la conducere.