Skip To Content
Maximizează autonomia

Transformă-ți autovehiculul tău electric într-un campion pe distanțe mari

Extinderea autonomiei autovehiculului tău este simplă, dacă știi cum. Însumate, schimbările minore pot însemna mult, transformând autovehiculul tău electric într-un campion pe distanțe mari. Și chiar dacă nu poți controla totul, ai foarte mult control asupra distanței pe care o poți parcurge. Vrei să maximizezi autonomia autovehiculului tău electric? Iată câțiva factori cheie de care ar trebui să ții cont:

Stilul de conducere

Doi factori majori afectează autonomia: cât de rapid conduci și cât de puternic accelerezi. Ca o regulă generală: dacă îți dublezi viteza, autonomia se înjumătățește. De fiecare dată când accelerezi, utilizezi energie.

 

Moduri simple de extindere a autonomiei:

  • Evită frânele bruște – cu excepția situațiilor de urgență. Pentru că apoi va trebui să accelerezi din nou.
  • Dezactivează modul sport atunci când nu ai nevoie de el.
  • Nu te grăbi. Condu cu o viteză moderată și evită accelerarea inutilă.
  • Pe autostradă: încearcă să mergi în spatele unui autovehicul care se deplasează cu o viteză constantă, de exemplu, un camion mare sau o autorulotă – păstrând, desigur, o distanță de siguranță.
  • Atunci când îți planifici traseul, încearcă să eviți dealurile mari și abrupte.

 

Instrumentul de instruire în electromobilitate, parte din Serviciile Opel Connect, te va ajuta să devii un profesionist în conducerea electrică.

Greutatea suplimentară

Greutatea autovehiculului tău afectează autonomia. Așadar, scapă de orice greutate inutilă înainte de a porni la drum:

 

  • Îndepărtează accesoriile de care nu ai nevoie.
  • Asigură-te că nu ai obiecte inutile pe scaunele din spate și în zona de încărcare.
  • Portbagajele pentru acoperiș sunt grozave pentru a transporta echipamentele sportive, însă atunci când nu sunt folosite, ele reduc eficiența aerodinamică a autovehiculului tău.

Presiunea din pneuri

Este important ca pneurile să fie umflate corect pentru a maximiza autonomia autovehiculului. Pneurile dezumflate excesiv consumă mai multă energie și scad în mod semnificativ numărul de kilometri pe care îi poți parcurge cu o încărcare completă. Așadar, verifică presiunea din pneuri cel puțin o dată pe lună sau înainte de călătorii lungi. În cazul în care presiunea este scăzută, vizitează cea mai apropiată stație de service și ajustează presiunea la nivelul recomandat.