Skip To Content
Bestseller pentru mașini mici: Opel prezintă noul Corsa

Bestseller pentru mașini mici: Opel prezintă noul Corsa

  • Mic și cu mult caracter: Cu imaginea mărcii Opel Vizor și un design nou al părții din spate  
  • Digital și intuitiv: Cockpit bazat pe platformele Snapdragon® Cockpit de la Qualcomm Technologies, Inc. 1, noul sistem de infotainment cu ecran tactil color mare de până la 10 inch
  • Și mai precis: Noile lumini Intelli-Lux LED® matrix
  • Corsa Electric: Noul motor electric de 115 kW/156 CP și autonomie de până la 402 kilometri (WLTP2)
  • Hibrid pentru toți: Noul Corsa este primul Opel cu sistem hibrid de 48 de volți

Noul Opel Corsa se va lansa în curând – și acest lucru se va întâmpla în acest an. Mai îndrăzneț, mai emoțional și mai intuitiv în utilizare, cu propulsoare electrice și hibride complet noi, noul venit va duce oferta tradițională și puternică Opel în segmentul vehiculelor mici la următorul nivel.

 

Noul Corsa impresionează prin noul design, care include partea frontală caracteristică a mărcii Opel Vizor și inscripția Opel plasată cu mândrie în mijlocul părții din spate. Tehnologiile de ultimă generație fac condusul mai relaxant. Opțional, noul Corsa oferă un cockpit complet digital, bazat pe platformele Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies, cu un nou sistem de infotainment intuitiv și un ecran tactil color de până la 10 inci. De asemenea, luminile Intelli-Lux LED® matrix, pe care Corsa le-a introdus în 2019 în segmentul vehiculelor mici, sunt mai eficiente și precise - acum cu 14 elemente LED. Iar cea mai recentă interpretare a bestsellerului vehiculelor mici se mândrește cu înaltă tehnologie și sub capotă. Corsa Electric vine acum cu mai multă putere și o baterie îmbunătățită care permite o autonomie de până la 402 kilometri conform WLTP2. Celelalte motorizări sunt, de asemenea, o adevărată noutate. Corsa este primul model Opel care va fi disponibil ca hibrid, cu un sistem de 48 de volți. Astfel, noul Corsa oferă clienților o gamă variată de motorizări,

de la cele pur electrice, cu baterii, la cele hibride și la cele cu motoare cu combustie foarte eficiente, care nu au rival în acest segment.

„Opel Corsa este un bestseller de mai bine de 40 de ani. În ultimii doi ani a fost, de asemenea, cea mai bine vândută mașină mică în Germania, iar în 2021 a fost cea mai bine vândută mașină în Regatul Unit. Pentru noi, acest succes este o confirmare a eforturilor noastre și oferă o motivație suplimentară pentru a fi și mai performanți în continuare. Noul Corsa este mai modern, mai emoțional și mai performant. Cu designul său uimitor, tehnologiile de ultimă generație din segmentele superioare și noua tehnologie electrică și hibridă, fără emisii locale, dorim să inspirăm clienții și să le arătăm la ce se pot aștepta astăzi de la o mașină mica“, a declarat Florian Huettl, CEO al Opel.

Îndrăzneț, pur, plin de emoție: Noul design Corsa cu Opel Vizor

Proporții perfecte și precizie până la cel mai mic detaliu, toate încorporate într-un design îndrăzneț și pur - acesta este noul Opel Corsa. Designerii au făcut ca bestsellerul mașinilor mici să fie mai modern și mai elegant. Cea mai frapantă trăsătură este inconfundabilul Opel Vizor, imaginea caracteristică a mărcii care echipează toate noile modele Opel. „Vizorul“ negru acoperă partea frontală a modelului Corsa și integrează perfect grila vehiculului, farurile cu LED și Opel Blitz central într-un singur element. În funcție de nivelul de echipare, logo-ul mărcii din față și din spate este prezentat într-un negru atrăgător sau în argintiu satinat mat. „Admisiile de aer“ optice din zona inferioară a barei de protecție față sunt mai mari și mai proeminente decât înainte, așezând Corsa și mai ferm pe șosea.

 

Partea laterală a noului Corsa impresionează, de asemenea, prin liniile sale caracteristice. Stâlpul C „întrerupt“ pare să permită plafonului, care este de culoare neagră (în funcție de nivelul de echipare), să plutească deasupra vehiculului. Partea din spate prezintă, de asemenea, o imagine clară: emblema Corsa apare acum – așa cum a fost văzută pentru prima dată în urmă cu câteva luni pe ediția limitată “Opel Corsa 40” – în centrul hayonului. Iar vopseaua Grafik Grey, disponibilă pentru prima dată pentru Corsa, ajută noul venit să strălucească într-o nouă splendoare.

Intuitiv și orientat către elementele esențiale: Designul nou al habitaclului

Datorită numeroaselor funcții noi, Corsa creează, de asemenea, o atmosferă modernă și plăcută în interior. La toate acestea contribuie scaunele cu model nou, precum și un design nou al manetei de schimbare a treptelor și al volanului. Cu toate acestea, punctul culminant – atât din punct de vedere vizual, cât și tehnic – este reprezentat de cockpitul opțional complet digital cu noul sistem de infotainment. Platforma integrată  Snapdragon Cockpit Platform from Qualcomm Technologies1 dispune de capacități îmbunătățite de grafică, multimedia, vizualizare computerizată și inteligență artificială (AI) pentru a oferi un sistem mai integrat, contextual și adaptabil în mod constant, care poate evolua pentru a răspunde preferințelor pasagerilor.

 

La fel ca în cazul dezvoltării ultimei generații Astra, a fost aplicat principiul „Detox to the max “: sistemul de navigație oferă servicii conectate, recunoaștere vocală naturală „Hey Opel“ și actualizări over-the-air. În plus, afișajele de pe ecranul tactil color de 10 inci ale sistemului de navigație și multimedia și de pe ecranul de informații pentru șofer sunt mai clare, astfel încât toate informațiile importante să poată fi vizualizate într-o fracțiune de secundă. Iar noul venit mai are un as în mânecă. Pentru prima dată, smartphone-urile compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto vor putea fi conectate la sistemele multimedia ale vehiculului și, de asemenea, vor putea fi reîncărcate wireless.

Și mai precis: Luminile Intelli-Lux LED® matrix cu 14 elemente LED

Începând cu anul 2019, luminile adaptive antiorbire Intelli-Lux LED® matrix au arătat cum Corsa pune la dispoziția tuturor inovațiile din segmentul mașinilor mici. Inginerii lucrează în permanență pentru dezvoltări suplimentare, iar noul Corsa beneficiază de acest angajament. Un total de 14 în loc de opt elemente LED care pot fi controlate individual asigură o experiență de conducere cu luminozitate de nocturnă pe stadion, care acum „reduce“ iluminarea pentru ceilalți participanți la trafic mai precis decât înainte.

 

Există, de asemenea, numeroase alte sisteme de asistare de ultimă generație care fac conducerea și manevrele mai relaxante. Oferta variază de la noua cameră panoramică pentru vedere în spate de înaltă rezoluție, la controlul adaptiv al vitezei de croazieră, limitatorul de viteză și protecția părților laterale, până la alerta de coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor.

Mai puternic, mai eficient: Corsa Electric cu baterie îmbunătățită și motor nou

Opel va deveni o marcă pe deplin electrică în Europa până în anul 2028, 12 modele sunt deja electrificate în prezent – iar Corsa a fost pionierul democratizării propulsoarelor electrice cu baterii în portofoliul Opel. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că modelul Corsa-e a câștigat „Volanul de Aur“ în 2020[3].

 

Conducerea complet electrică în Corsa înseamnă: călătorie fără emisii locale, fără compromisuri - atât pentru îndeplinirea activităților zilnice, cât și atunci când conduceți de plăcere. Noul Corsa Electric trece acum la nivelul următor: cu o gamă mai largă de opțiuni, mai multă putere, o baterie îmbunătățită și o autonomie mai mare.

 

Corsa Electric va veni cu două opțiuni de propulsie electrică: Bestsellerul mașinilor mici va fi oferit cu 100 kW/136 CP și o autonomie îmbunătățită în continuare de până la 357 de kilometri2, precum și cu 115 kW/156 CP și o autonomie de până la 402 kilometri conform WLTP2. Așadar, Corsa Electric nu este doar extrem de eficient – cu energia electrică a bateriei și cuplul de 260 Nm la dispoziție, ci asigură în orice situație o plăcere pură de a conduce. Iar atunci când Corsa Electric trebuie să fie reîncărcat, acest lucru se poate face rapid. La o staţie de încărcare rapidă, bateria atinge până la 80 la sută din capacitatea totală în doar 30 de minute (20-80 la sută)[2].

Noii veniți în gamă oferă, de asemenea, plăcerea de a conduce cu responsabilitate: pentru prima dată, Opel va oferi clienților opțiunea de a trece la sistemul hibrid de 48 de volți. Motoarele de 74 kW/100 CP și 100 kW/136 CP sunt echipate cu o transmisie automată nouă, cu dublu ambreiaj. În viitor, acestea vor completa gama largă de variante de propulsie economice, de la motoarele cu combustie foarte eficiente până la Corsa Electric, continuând astfel în mod consecvent electrificarea mărcii.

1 Dispozitivele marca Snapdragon sunt produse ale Qualcomm Technologies, Inc. și/sau ale filialelor sale. Snapdragon este o marcă înregistrată sau marcă comercială a Qualcomm Incorporated.

2 Valori preliminare ale autonomiei determinate în conformitate cu metodologia procedurii de testare WLTP [R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151]. Autonomia reală poate varia în condiții zilnice și depinde de diverși factori, în special de stilul personal de conducere, de caracteristicile rutelor, de temperatura exterioară, de utilizarea încălzirii și a aerului condiționat și a precondiționării termice. Vehiculul nu este încă disponibil.

3 AUTO BILD și BILD am SONNTAG ediția 45/2020, categoria „Mașini mici“.

4 Valori preliminare. Vehiculul nu este încă disponibil.

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Despre bott

Conversiile de vehicule și echipamentele de depozitare la locul de muncă de la bott fac ca munca eficientă să devină o rutină. bott se concentrează pe soluții configurabile individual: rafturile de înaltă calitate și robuste pentru furgonete utilizează în mod optim spațiul de depozitare disponibil și fixează încărcătura într-un mod ideal. În calitate de furnizor de servicii complete, grafica vehiculelor și instalațiile electrice fac parte din gama de servicii la fel de mult ca înmatricularea vehiculelor și livrarea descentralizată. bott furnizează ateliere și unități de producție cu echipamente și sisteme de organizare ergonomice și personalizate. De la posturi de lucru individuale până la producția industrială în serie, bott optimizează procesele de producție. Prin intermediul sistemelor inteligente și automatizate de asamblare și testare ale filialei sale ELABO, Grupul Bott acționează ca furnizor de sisteme. Fie că este vorba de meșteșugari independenți sau de mari corporații industriale - clienții dintr-o gamă largă de industrii își pun încrederea în bott.

În anul fiscal 2022, bott a realizat vânzări de 196 de milioane de euro. Compania are peste 1.300 de angajați în 4 unități de producție și peste 100 de locații de vânzări și service în 35 de țări.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro