Skip To Content
Directorul general Opel, Florian Huettl, anunță obiective importante în 2024

Directorul general Opel, Florian Huettl, anunță obiective importante în 2024

 

  • Opel va sărbători anul viitor 125 de ani ca producător de automobile
  • Fiecare linie de vehicule va avea cel puțin o variantă electrică pe baterii până la sfârșitul anului 2024
  • Urmașii lui Opel Crossland și Grandland, disponibili cu propulsie electrică pe baterii

Florian Huettl, directorul general Opel, a anunțat, în cadrul Automobilwoche Congress trei etape importante pentru constructorul auto din Rüsselsheim, în anul 2024. Anul viitor, Opel va sărbători 125 de ani ca producător de autovehicule și va oferi cel puțin un model electric pe baterii în fiecare dintre liniile de automobile. În plus, noile modele Crossland și Grandland vor fi disponibile cu propulsie electrică pe baterii și vor acoperi astfel ultimele goluri din portofoliul electric al mărcii germane.

 

Astfel, Opel continuă să stimuleze în mod consecvent trecerea la electromobilitate. Noul Opel Grandland va fi construit la uzina Eisenach din Turingia și se va baza pe platforma inovatoare STLA Medium a Grupului.

 

„2024 nu va marca doar o aniversare importantă a companiei. De asemenea, vom demonstra în mod impresionant cât de bine stăpânește Opel transformarea din industria auto. Ne completăm gama electrificată cu succesorii pur electrici ai modelelor Crossland și Grandland. Obiectivul nostru este o mobilitate accesibilă și neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2“, a declarat Huettl în capitala germană.

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro