Skip To Content
Opel Experimental: numele următorului concept car futurist

Opel Experimental: numele următorului concept car futurist

  • Premieră mondială: Opel Experimental expus la IAA Mobility din München
  • O viziune clară: Acest concept car va influența viitoarele vehicule de serie
  • Noua emblemă: Noul concept car este primul vehicul care va etala cu mândrie noul Opel „Blitz“

Opel a prezentat cel mai nou concept car, dezvăluind numele acestuia: Opel Experimental. Marca germană va publica mai multe detalii în săptămânile următoare, înainte de prezentarea modelului Opel Experimental în fața publicului internațional la IAA Mobility din München (5-10 septembrie 2023).

 

Directorul general Opel, Florian Huettl, a declarat: „După cum o spune și numele, Opel Experimental va oferi o viziune clară pentru marcă și nu doar pentru o gamă de autovehicule. Acesta arată încotro se va îndrepta marca noastră în următorii ani - și va influența toate vehiculele noastre de serie din generația următoare. Este un simbol pentru ceea ce ne dorim să realizăm cu marca Opel.“

 

Opel Experimental reprezintă, de asemenea, următoarea etapă în evoluția filozofiei de design Bold and Pure, aclamată de critici, prezentată pentru prima dată la GT X Experimental. Noul concept car ilustrează perfecționarea continuă a mărcii în cadrul Stellantis, aducând un plus de viață pilonilor mărcii, Detox, Modern German și Greenovation.

 

În plus, cea mai recentă creație a Centrului de Design din Rüsselsheim va fi primul Opel care va purta cu mândrie noul Opel „Blitz“, prezentat recent. Noul „Blitz“, mai incisiv și mai încrezător, este poziționat în mod proeminent în centrul busolei, care reprezintă principiul grafic cheie al designului Opel și coloana vertebrală a elementelor de design din față, din spate și din interior.

 

Opel Experimental continuă tradiția îndelungată și de succes a concept car-urilor „made in Rüsselsheim“, o tradiție care a început în 1965, când Opel a devenit prima marcă europeană care a prezentat un studiu de design sub forma legendarului Experimental GT. 

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro