Skip To Content
Florian Huettl prezintă modul în care Opel conduce schimbarea către o mobilitate durabilă

Florian Huettl prezintă modul în care Opel conduce schimbarea către o mobilitate durabilă 

Florian Huettl, directorul general Opel, a fost invitat de onoare în România, alături de oficiali precum Adina Vălean (Comisarul European Pentru Transporturi), la ediția din acest an a Forumului Mobilității Sustenabile.

 

Principala temă abordată de Florian Huettl a fost „Energia germană - Transformare cu viteza luminii“. El a evidențiat tranziția prin care trece industria auto și modul în care marca Opel acceptă și abordează această provocare, privind-o ca pe o oportunitate de a contura mobilitatea viitorului.

„Anul viitor, Opel va sărbători 125 de ani ca producător de automobile și va oferi cel puțin un model electric pe baterii în fiecare linie de automobile. Astfel, Opel continuă să conducă în mod consecvent schimbarea către electromobilitate. De asemenea, demonstrăm în mod impresionant cât de bine stăpânește Opel transformarea în industria auto. Obiectivul nostru este mobilitatea la prețuri accesibile și neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2“, a declarat Huettl la București.

 

În timpul scurtei sale vizite în România, Florian Huettl a vizitat unul dintre dealerii Opel din București și, împreună cu membrii managementului de top al Trust Motors (unic importator al mărcii Opel în România), a elaborat un plan de dezvoltare pentru 2024 în România.

 

Opel, alături de celelalte mărci ale grupului Stellantis importate de Trust Motors (Peugeot, Citroën și DS), se află în plin proces de electrificare, 15 modele electrificate fiind în prezent pe piața din România.

 

Forumul Mobilitatății Sustenabile este organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile și promovează tehnologiile ecologice, reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității vieții în orașe, atât din perspectiva companiilor private, cât și a sectorului public. 

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro