Skip To Content
Noul Opel Frontera

Noul SUV electric Opel se va numi Frontera

  • Alegerea clienților: versiune electrică pe baterii sau sisteme hibrid eficiente de 48 de volți
  • Interpretare robustă: Siluetă expresivă, Opel Vizor cu noul Blitz, pasajele roților proeminente
  • Delicii în interior: Display-uri duble cu ecran lat, funcție ergonomică specială pentru scaunele din față, soluții inteligente de depozitare
  • Spațiu din belșug: Până la 1.600 de litri spațiu pentru bagaje, șine de plafon funcționale oferite opțional
  • Soluții inteligente: Încărcare wireless și proiecția telefonului, mufe USB suplimentare și multe altele

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei: astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini ale noului Opel Frontera. Noul SUV distractiv și spațios cu Blitz va fi disponibil de la bun început ca variantă electrică pe baterii, clienții putând opta și pentru variante cu tehnologie hibrid de 48 de volți.

 

„Prin combinația sa de design robust, spațiu, soluții inteligente și sisteme de propulsie eficiente, noul Opel Frontera se va adresa unei game largi de clienți care doresc să iasă în evidență. Este ideal pentru mediul urban și suburban și, în același timp, oferă clienților noștri o experiență de reîncărcare“, a declarat Florian Huettl, CEO Opel.

 

Noul Frontera încântă încă de la prima vedere prin interpretarea robustă a filozofiei de design îndrăznețe și pure a mărcii Opel. Silueta frontală verticală și proporțiile frontale unice ale noului Frontera combină un volum funcțional și spațios al habitaclului cu un aspect foarte îndrăzneț și robust, dar modern și expresiv. Noua emblemă Opel „Blitz“ își sărbătorește premiera pe un model de serie și se află cu mândrie în centrul Opel Vizor. „Vizorul“ negru conferă părții frontale a modelului Frontera o identitate unică și integrează perfect farurile Eco LED cu fază lungă automată, precum și emblema centrală Opel Blitz. Vizorul este susținut de o deschidere de răcire trapezoidală în treimea inferioară și subliniază poziția solidă și robustă a mașinii. Binecunoscuta „semnătură aripă“ Opel strălucește într-o interpretare modernă, cu trei blocuri de iluminare separate de inserții în culoarea caroseriei. Partea laterală dezvăluie un montant C distinct, care împarte vizual habitaclul spațios. În rest, pasajele pronunțate ale roților și aripile plasează mașina ferm pe șosea, conferindu-i în același timp noului venit un aspect solid și modern.

 

Stație pentru smartphone, Intelli-Seat: soluții inteligente pentru conectivitate și confort

 

Aspectul modern continuă și în interior, unde designul inteligent se îmbină cu funcționalitatea. Ornamentele orizontale ample de pe panoul de instrumente și de pe portiere extind vizual habitaclul deja

spațios. În plus, cockpit-ul Pure Panel complet digital tipic Opel, cu două ecrane de 10″ și sistem de infodivertisment și multimedia, îi așteaptă pe pasageri și este la fel de atrăgător ca și noul volan îndrăzneț și elegant. Opel urmează în mod consecvent filozofia confortului maxim cu un nivel minim de distragere a atenției, printr-o experiență de utilizare curată și detoxifiantă, care să evite orice formă de stres digital.

 

De asemenea, noul venit se adresează celor care preferă să se bazeze pe propriul dispozitiv mobil, oferind o stație inovatoare opțională pentru smartphone. După ce se conectează la stație printr-o aplicație dedicată, smartphone-ul utilizatorului devine panoul de control pentru infodivertisment al vehiculului, interacționând și cu butoanele de pe volan. Iar Opel aduce încă o dată inovații în materie de scaune pentru o gamă largă de clienți în noul Frontera. Caracteristica patentată Intelli-Seat de pe scaunele din față – o fantă care reduce presiunea asupra coccisului – asigură confort excepțional chiar și în timpul călătoriilor lungi pe autostradă. În plus, scaunele nu numai că sunt bogat realizate și modelate, dar sunt și atrăgătoare datorită cusăturilor contrastante. Tapițeria scaunelor este disponibilă, de asemenea, dintr-un material reciclat complet sustenabil.

 

Factorul de distracție al noului venit este sporit și mai mult de o serie de soluții inteligente. De exemplu, încărcarea dispozitivelor mobile este mai ușoară ca niciodată, cu un încărcător wireless răcit și două mufe USB disponibile în față și alte două pe al doilea rând. Dispozitivele mai mari care, în mod normal, nu ar încăpea în habitaclu în mod corespunzător, cum ar fi tabletele, pot fi depozitate în siguranță în consola centrală datorită unei curele flexibile care le fixează în poziție. Alte spații de depozitare deschise în habitaclu pot acomoda bagajele de mână zilnice, căptușeala din cauciuc împiedicând zgomotele și alunecarea. Pasagerii de pe al doilea rând pot profita de buzunarele pentru smartphone integrate în spătarele scaunelor din față.

 

Spațios, eficient și inteligent: partenerul ideal pentru un stil de viață activ și sustenabil

 

În plus, noul Frontera impresionează prin capacitatea sa de încărcare. Cu scaunele din spate ridicate, oferă deja peste 460 de litri de spațiu pentru bagaje în portbagaj – cu scaunele rabatate, capacitatea crește la până la 1.600 litri. Flexibilitatea suplimentară este asigurată de fracționarea 60:40 a banchetei din spate, în timp ce o a doua podea de încărcare este oferită standard. În plus, clienții care au nevoie să ia și mai multe bagaje în călătorie sau care doresc să profite din plin de capacitatea de încărcare a plafonului de peste 200 de kilograme pot alege opțional șinele de plafon funcționale.

 

La fel ca toate noile modele Opel, noul Frontera nu impresionează doar prin designul său îndrăzneț și pur, ci și prin performanțele responsabile. Clienții vor putea alege între o variantă pur electrică pe baterii și propulsoare foarte eficiente cu tehnologie hibrid de 48 de volți. Indiferent de sistemul de propulsie ales de client, acesta se poate aștepta la un nivel ridicat de plăcere a condusului datorită configurației specifice a șasiului. Inginerii din Rüsselsheim au acordat o atenție deosebită optimizării controlului caroseriei și furnizării caracteristicilor de condus tipice Opel – chiar și când se circulă la viteze mari pe autostradă.

 

Cu noul său aspect expresiv, cu soluțiile inteligente și distractive, precum și cu posibilitatea de a alege cu ușurință între un sistem de propulsie complet electric sau hibrid, noul Opel Frontera demonstrează încă o dată că marca germană își ia în serios angajamentul de electrificare și, în același timp, se adresează unei game variate de clienți.

 

Noul Opel Frotera va fi disponibil în România în toamna acestui an.

 

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro