Skip To Content
Noul Opel Astra Sports Tourer Electric poate fi comandat

Noul Opel Astra Sports Tourer Electric poate fi comandat  

  • Un capitol nou: Cel mai bun bestseller al clasei compacte, printre primele break-uri complet electrice de pe piață
  • Performanțe de top: 115 kW/156 CP, cuplu 270 Nm, viteză maximă 170 km/h
  • Călătorie fără emisii la nivel local: 413 kilometri autonomie (WLTP1 ) datorită bateriei de 54 kWh
  • Avantajul greutății reduse: break-ul electric cu baterii cântărește numai 1.760 kilograme

Noul Opel Astra Sports Tourer Electric își va sărbători premiera mondial în cadrul IAA Mobility din München, în perioada 5-10 septembrie, și poate fi comandat acumîn Germania. Astfel, bestsellerul clasei compacte devine unul dintre primele breakuri electrice cu baterii de pe piață. Breakul de clasă compactă oferă un nivel ridicat de plăcere a conducerii și poate parcurge până la 413 kilometri în conformitate cu WLTP1 fără oprire pentru încărcare. Cântărind numai 1.760 kilograme – mai puțin decât mulți dintre concurenții săi –, noul Astra Sports Tourer Electric oferă, de asemenea, o performanță dinamică pe șosea.

 

Noul Astra Sports Tourer Electric vine echipat standard cu numeroase instrumente electronice și funcții pentru confort. Printre acestea se numără aerul condiționat, iluminarea integrală cu LED și cockpit-ul Pure Panel® complet digital, cu două ecrane de 10 inci și sistem multimedia de infotainment. La Astra Sports Tourer Electric cu echiparea de top, GS, scaunele ergonomice Active Sports certificate AGR sporesc confortul șoferului. Sistemul de avertizare în caz de coliziune frontală are, de asemenea, un asistent pentru indicatoare rutiere și un asistent pentru viteză cu funcție de oprire. Camera Intelli-Vision 360 de grade oferă o vedere panoramică. Pe lângă carcasele negre ale oglinzilor laterale și jantele din aliaj ușor de 18 inci, stilul sportiv al modelului GS este subliniat de plafonul negru-carbon, capitonajul negru, sigla Opel în negru lucios și inscripția Astra din spate. În Germania, clienții modelului GS își pot comanda Astra Sports Tourer Electric de la 46.560 euro.

 

„Cu noul Opel Astra Sports Tourer Electric, electrificăm sectorul de piață al vehiculelor break. Pentru prima dată, bestsellerul nostru din clasa compactă pentru serviciu și familie este complet electric. Iată cum arată plăcerea de a conduce versatilă, fără emisii locale, împreună cu responsabilitatea. De asemenea, prezentăm o ofertă deosebit de atractivă. De acum înainte, clienții pot alege din două variante de echipare, nu numai pentru breakul nostru electric, ci și pentru modelul electric în cinci uși, cu baterii“, spune șeful mărcii Opel Germania, Mario Köhler. 

 

Un model spațios și multifuncțional pentru utilizarea zilnică: Plăcerea de a conduce fără emisii locale

 

Noul Astra Sports Tourer Electric este eficient, captivant și, mai presus de toate, versatil. Motorul electric furnizează 115 kW/156 CP și un cuplu maxim puternic de 270 Nm disponibil încă de la prima apăsare a pedalei de accelerație, asigurând astfel demaraje în forță. Greutatea redusă în stare de funcționare, circa 1.760 kg, contribuie și mai mult la dinamică. De asemenea, în timp ce multe alte mașini electrice sunt limitate la 150 km/h sau 160 km/h, noul Astra Sports Tourer Electric are o viteză maximă de 170 km/h. În funcție de preferințe, clienții pot alege între cele trei moduri de rulare: Eco, Normal și Sport.

 

Energia este stocată într-o baterie litiu-ion compactă de 54 kWh, care permite o montare eficientă, greutate scăzută, autonomie exemplară și timp de încărcare redus. Astra Sports Tourer poate parcurge până la 413 km fără emisii locale, în conformitate cu WLTP1 și necesită doar 15,0 kWh de energie electrică la 100 de kilometri (WLTP2 ). Sistemul de frânare regenerativă se asigură că energia poate fi recuperată în timpul condusului. Chiar și atunci când bateria trebuie reîncărcată, acest lucru înseamnă doar o scurtă „oprire la boxe“ într-un punct de încărcare. Astra Sports Tourer Electric poate fi încărcat la 80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute, la o stație de încărcare rapidă pe curent continuu de 100 kW. În plus, modelul Astra Sports Tourer complet electric este echipat standard cu un încărcător trifazat integrat de 11 kW pentru wall box-ul de acasă.

 

Cu dimensiuni considerabile de 4,64 x 1,86 x 1,48 metri (L x l x h) și o înălțime de încărcare de circa 60 cm, noul Astra Sports Tourer Electric este un vehicul multifuncțional care combină stilul sportiv cu o rulare fără emisii la nivel local și cu aptitudinile specifice Opel în materie de eficiență a spațiului. Bateria este amplasată în partea inferioară a caroseriei, astfel încât nu se pierde spațiu pentru pasageri și bagaje în interior. Chiar și cu spătarele scaunelor din spate, Astra Sports Tourer Electric oferă 516 litri de spațiu pentru bagaje în portbagaj – cu spătarele rabatate, capacitatea ajunge la 1.553 litri. Acest lucru oferă suficient spațiu pentru mai multe valize sau unelte, precum și pentru obiecte voluminoase, cum ar fi cutiile pentru transport. Un alt avantaj: Poziția joasă a bateriei scade, de asemenea, centrul de greutate al mașinii, astfel încât Astra Sports Tourer Electric are o ținută fermă pe șosea.

 

Intelli-Drive 2.0, Intelli-Lux LED® și Co.: dotări de top plus pachete practice

 

Sistemul opțional Intelli-Drive 2.0 integrează numeroși asistenți electronici și îi combină pentru prima dată cu schimbarea semiautomată a benzii de rulare și adaptarea inteligentă a vitezei. Dacă banda vizată este liberă, asistentul conduce Astra Sports Tourer Electric pe banda dorită prin manevre ușoare ale direcției. Iar adaptarea inteligentă a vitezei se asigură că – dacă este confirmată de șofer – viteza vehiculului este redusă corespunzător, atunci când este atinsă o nouă limită de viteză sau este mărită până la această limită. Pe lângă senzori, Intelli-Drive 2.0 utilizează, de asemenea, informații de la rețeaua over-the-air. Luminile Pixel Intelli-Lux LED®, cu 168 de elemente LED, sporesc și mai mult siguranța. Pentru facilitarea selecției opțiunilor, Opel a creat pachete practice pentru Astra Sports Tourer Electric, concepute pentru satisfacerea diferitelor preferințe ale clienților. Portofoliul variază de la pachetul Tech cu Intelli-Lux LED® Pixel Light, încărcare wireless și bare de acoperiș, până la pachetele Comfort cu scaune și volan încălzite sau plafon culisant electric din sticlă, parbriz încălzit ThermaTec®, sistem Intelli-Air și hayon controlat prin senzori. În România Noul Opel Astra Sports Tourer Electric va putea fi comandat începând cu jumătatea lunii Septembrie.

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

1 Autonomie determinată în conformitate cu metodologia procedurii de testare WLTP [R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151]. Autonomia reală poate varia în condiții de utilizare zilnică și depinde de diverși factori, în special de stilul personal de conducere, caracteristicile traseului, temperatura exterioară, utilizarea încălzirii, aerului condiționat și precondiționării termice.

 

2 Valori determinate prin utilizarea metodei de testare mai realiste WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), care înlocuiește procedura de testare NEDC (New European Driving Cycle). Consumul, emisiile de CO2 și autonomia unui vehicul nu depind numai de utilizarea eficientă a energiei de către vehicul, ci sunt influențate și de stilul de conducere și de alți factori non-tehnici. Informațiile privind consumul și emisiile nu se referă la un anumit vehicul și sunt destinate exclusiv pentru a permite comparații între diferitele tipuri de vehicule.