Skip To Content
Prim contact cu noul și impresionantul Opel Experimental

Prim contact cu noul și impresionantul Opel Experimental

  • Perspectivă: Opel Experimental oferă o viziune asupra viitorului mărcii
  • Iluminare: Noul Blitz luminat este amplasat cu mândrie în centrul Opel Compass
  • Atenție la detalii: Suprafața caroseriei, aerodinamică și conservarea resurselor

După ce săptămâna trecută a dezvăluit numele viitorului său concept car, Opel Experimental, marca germană a oferit acum o avanpremieră interesantă a studiului de design prin publicarea primelor imagini ale vehiculului. Fotografiile dezvăluie precizia extremă și atenția deosebită acordată detaliilor modelului Opel Experimental, care indică viitorul mărcii Opel prin interpretarea mai tehnică și mai avansată a filozofiei de design Bold and Pure.

 

„Opel Experimental marchează începutul unui nou capitol pentru marca noastră. A fost conceput pentru oferirea unei viziuni tangibile a direcției spre care se îndreaptă marca Opel. Vom dezvălui mai multe detalii în curând - așa că rămâneți cu noi“, a declarat directorul general Opel, Florian Huettl.

 

Una dintre cele mai interesante caracteristici prezentată în imagini este dezvoltarea ulterioară a designului Opel Compass, elementul care reprezintă filosofia de design Opel. Noul Blitz luminat este amplasat cu încredere în centrul busolei, într-o nouă iterație Opel Vizor, partea frontală caracteristică mărcii și punctul central al tehnologiei. Acesta este flancat de semnătura cu aripi alungite care luminează pe axa orizontală, în timp ce fulgerul central luminat adaugă un plus de dramatism. O grafică distinctă de lumină roșie pe suprafața caroseriei, lipsită de linii separatoare inutile, sugerează repetarea busolei în partea din spate a modelului Opel Experimental.

 

În plus, eficiența aerodinamică este de mult timp un element caracteristic al vehiculelor de pasageri Opel, iar structura în formă de elice a jantelor atrăgătoare indică faptul că și Opel Experimental va avea acest atribut. Elementele futuriste au continuitate în interior, structura profilată a scaunelor sugerând abordarea sustenabilă și de conservare a resurselor pentru scaunele ergonomice, specifice vehiculelor Opel.

 

Opel Experimental va fi prezentat în premieră mondială la ediția din acest an a IAA Mobility de la München (5-10 septembrie 2023).

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro