Skip To Content
„Tu îl proiectezi, noi îl construim“ - Opel Rocks e-XTREME

„Tu îl proiectezi, noi îl construim“ - Opel Rocks e-XTREME

  • Unique Rocks Electric: Câștigătorul premiului „Design Hack“ a fost construit într-un singur exemplar
  • De la proiect la realizare: Inginerii sunt atenți la fiecare detaliu în timpul construcției

„Mobilitatea urbană la nivelul următor. Un vehicul electric senzațional“; aceasta este și părerea juriului #OpelDesignHack de acum câteva luni, care a ales conceptul extraordinar al lui Lukas Wenzhöfer drept câștigător al competiției. În etapa următoare, Opel a luat la propriu afirmația din cadrul provocării – „Tu îl proiectezi, noi îl construim“ - și a transformat proiectul în realitate. Opel s-a ținut de cuvânt și a construit versiunea unică a modelului Rocks e-XTREME.

 

Rebecca Reinermann, vicepreședinte Marketing Opel/Vauxhall: „Cu #OpelDesignHack am ales o nouă cale de interacțiune și comunicare. Opel a deschis porțile de obicei închise ale industriei și - în mod deschis și transparent - a permis comunității Opel să ia parte la construirea unui concept auto. Rezultatul este Rocks e-XTREME; o versiune unică și foarte cool a modelului Rocks Electric, care a luat naștere în urma unei competiții de design și a fost însoțită de o serie de informații ‘Making-of’-insights pentru toți. O colaborare de succes.“

Aspecte pe care studentul la design industrial Lukas Wenzhöfer le-a avut în vedere și le-a dus la „extrem“ cu designul său. El a vrut să transforme cvadriciclul agil, complet electric, într-un vehicul distractiv pentru toate tipurile de teren, cu potențial impresionant. „Capacitatea off-road promovează sentimentul de libertate pentru posibilitatea de a ajunge la orice destinație. Iar sportivitatea sporită promite un plus de distracție la volan pentru a demonstra că electromobilitatea este mai mult decât o simplă soluție sensibilă“, a explicat Wenzhöfer.

 

O sarcină dificilă pe care inginerii de la Opel și-au impus-o în ultimele luni, deoarece au dorit să rămână cât mai aproape de modelul 3D atunci când au construit acest exemplar unic. Caracteristicile au inclus roți proeminente pentru o postură atletică și siguranță, suspensie față cu brațe duble suprapuse și un cadru de protecție anti răsturnare de culoare galben aprins.

 

Opel Vizor a fost, de asemenea, reinterpretat și echipat cu lumini frontale LED și cu logo-ul Opel accentuat în turcoaz. Pentru menținerea unei greutăți reduse și susținerea performanțelor motorului electric, Opel Vizor și apărătorile de noroi au fost produse cu ajutorul imprimării 3D.

 

Un alt punct de atracție remarcabil este eleronul proeminent realizat din fibră de carbon, un eleron original de la Vectra GTS V8, care poartă acum emblema „e-XTREME“ și numărul de serie „001“.

 

Apoi a urmat producția propriu-zisă. Rocks e-XTREME a avut cerințe similare cu cele legate de construirea unui concept car. Și, cu aceeași atenție la detalii, colegii din atelierul de concept Opel au dat viață proiectului, pas cu pas și cu rezultate concludente. Acum este aici: primul și singurul Opel Rocks e-XTREME!

 

Opinia unanimă a publicului specializat selectat la prima prezentare: „Pur și simplu „Wow“! Rocks e-XTREME arată că până și un vehicul electric de dimensiuni mici poate fi distractiv și grozav.“ Mulți alți fani ai Opel Rocks Electric și Rocks e-XTREME vor putea trăi aceeași experiență în următoarele săptămâni și luni, atunci când ineditul exemplar unicat va pleca în turneu.

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro