Skip To Content
Opel va oferi o variantă electrică pentru fiecare model în 2024

Opel va oferi o variantă electrică pentru fiecare model în 2024 

  • Succesorul lui Opel Crossland, cu o versiune electrică, va fi lansat anul viitor
  • Portofoliul electrificat Opel include deja unități electrice cu baterii, plug-in hybrid și cu celule de combustibil pe bază de hidrogen, iar în curând vor apărea hibrizii de 48V
  • Opel va oferi exclusiv vehicule complet electrice în Europa până în 2028

Opel a făcut încă un pas important pentru a deveni o marcă 100% electrică, anunțând că succesorul lui Opel Crossland B-SUV va fi oferit și el cu propulsie integral electrică în 2024. Acest lucru înseamnă că fiecare model din portofoliul de produse al mărcii va fi disponibil ca variantă electrică pe baterii încă de anul viitor.

 

Directorul general al Opel, Florian Huettl: „Cu succesorul modelului Crossland, vom face ca plăcerea de a conduce vehicule electrice pe baterii să fie disponibilă în întreaga noastră gamă de modele - și vom oferi clienților noștri acces la mobilitate fără emisii locale în fiecare dintre modelele noastre.“ În prezent, gama largă de modele Opel electrice pe baterii se extinde deja atât pe Combo-e Life şi Zafira-e Life până la variantele complet electrice ale modelelor Corsa şi Mokka. Acestor modele tocmai li s-a alăturat noul Astra Electric, care poate fi comandat acum, și va fi urmat anul viitor de succesorul complet electric al SUV-ului compact Grandland. În plus, versiunile electrice pe baterii ale întregului portofoliu de vehicule comerciale, care cuprinde Combo-e, Vivaro-e şi Movano-e sunt disponibile încă de astăzi.

 

Portofoliul de vehicule electrificate Opel include, de asemenea, alternative fără emisii locale la sistemul de propulsie pur electric cu baterii. Printre acestea se numără în prezent modelele dinamice de top ale noului nivel de echipare Opel, GSe. Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe şi Grandland GSe care oferă o putere a sistemului de până la 221 kW/300 CP (consum de combustibil conform WLTP1 : 1,2-1,1 l/100 km, emisii CO2 28-25 g/km; fiecare mixt, ponderat) și un cuplu maxim puternic de până la 520 Nm. În viraje, modelele GSe rămân lipite de șosea și stabile datorită arcurilor și amortizoarelor speciale cu tehnologie KONI FSD (amortizarea selectivă a frecvenței).

 

În plus, Opel continuă să fie un pionier în dezvoltarea de vehicule de transport cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Modelul Vivaro-e HYDROGEN este deja pe șosea, iar în 2024 este programat un vehicul de transport mare cu celule de combustibil. De asemenea, hibrizii de 48V se vor alătura în viitor gamei electrificate, începând cu noul Opel Corsa, lansat recent. Motoarele de 74 kW/100 CP și 100 kW/136 CP vor fi echipate cu o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj. Astfel, noul Corsa va oferi clienților o gamă variată de motorizări, de la cele pur electrice cu baterii la cele hibride și la cele cu motoare termice de înaltă eficiență, ofertă fără rival în acest segment. Prin urmare, Opel va oferi 15 modele electrificate până la sfârșitul acestui an. Marca se angajează să aibă un portofoliu de produse complet electrice în Europa până în anul 2028.

1 Cifrele privind consumul de combustibil și emisiile de CO2 menționate sunt conforme cu normele de omologare WLTP (Regulamentul UE 2017/948). Începând cu 1 septembrie 2018, vehiculele noi sunt omologate folosind World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), care este o nouă procedură de testare, mai realistă, pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. WLTP înlocuiește în totalitate New European Drive Cycle (NEDC), care era procedura de testare utilizată anterior. Datorită condițiilor de testare mai realiste, *consumul de combustibil și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari în comparație cu cele măsurate în cadrul NEDC. Cifrele privind consumul de combustibil și emisiile de CO2 pot varia în funcție de echipamentele specifice, opțiunile și tipul de anvelope.

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro