Skip To Content
Puncte forte pentru Opel în 2023: 15 modele electrificate se află deja în portofoliu

Puncte forte pentru Opel în 2023: 15 modele electrificate se află deja în portofoliu

  • Modele de top electrificate: Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe și Grandland GSe
  • Vizionar: Opel Experimental între premierele mondiale la IAA Mobility 2023 în München
  • Pionier electric: Astra Sports Tourer Electric devine unul dintre primele break-uri complet electrice de pe piață
  • Cea mai bine vândută mașină mică în Germania: Noul Opel Corsa este acum în showroom-urile dealerilor
  • Trio LCV pentru viitor: Prezentarea noilor Opel Combo, Vivaro și Movano
  • Electrificare în curs de desfășurare: Pentru a marca 125 de ani în producția de automobile, începând cu 2024, fiecare linie de automobile va avea cel puțin o variantă electrică pe baterii 

2023 reprezintă un an special în electrificarea Opel. Nu mai puțin de 15 modele ale mărcii cu Blitz sunt deja electrificate în prezent. Vânzările noului Opel Corsa Electric au început în urmă cu câteva luni, la fel și cele ale noului Astra Electric și ale noului Astra Sports Tourer Electric, unul dintre primele break-uri complet electrice de pe piață. La fel de electrizantă a fost și apariția Opel la IAA Mobility de la München, în septembrie. Punctul culminant a fost vizionarul Opel Experimental, prin care Opel a oferit informații despre viitorul mărcii și despre modelele următoare.

 

Opel a produs mai multă pasiune și entuziasm cu cel de-al treilea sezon al ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”, prima cupă de raliuri electrice monomarcă din lume. Printre numeroasele puncte de atracție s-au numărat premiul DMSB Sustainability Award 2023 și o mașină specială de artă, Opel Corsa Rally Electric create de Elisa Klinkenberg. La fel de unic este și Opel Rocks e-XTREME, care a făcut senzație oriunde a apărut.

 

De asemenea, cele mai atrăgătoare și mai ales electrice sunt noile ediții ale vehiculelor comerciale ușoare Opel, lansate recent: Opel Combo, Vivaro și Movano. Marca dotată cu Blitz va continua să își urmeze direcția clară și în 2024, când Opel va sărbători alte momente electrizante, precum și 125 de ani ȋn producția de automobile.

 

Florian Huettl, CEO Opel: „Realizăm o mobilitate electrică, ușoară și interesantă. Numai la IAA Mobility am prezentat trei premiere mondiale revoluționare - vizionarul Opel Experimental, noul Astra Sports Tourer și noul Corsa Electric. De asemenea, am continuat să pătrundem pe piețe noi, cel mai recent în Algeria.“

 

Start dinamic în 2023: Modelele Opel GSe se ridică la înălțimea numelui

 

Modelele din sub-brandul Opel GSe au putut fi comandate de la începutul anului. GSe înseamnă „Grand Sport electric“, iar variantele de top se ridică la înălțimea numelui. Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe și Grandland GSe sunt echipate cu un șasiu special cu tehnologie KONI FSD (Frequency Selective Damping) și, ca variante plug-in hybrid de top, cu o putere a sistemului de până la 221 kW/300 CP, oferă performanțe extrem de puternice (consum de combustibil conform WLTP[1]: 1,3-1,2 l/100 km, emisii CO2 30-27 g/km). Cu această combinație unică, șoferul și pasagerii modelelor GSe de la Opel pot călători sportiv, dinamic și responsabil. La interior, scaunele performante exclusive GSe permit șoferului și pasagerului din față să se simtă complet integrați în vehicul.

 

Scaunele excelente nu sunt rezervate numai șoferilor și pasagerilor din față ai variantelor de top. Opel oferă scaune deosebit de confortabile de aproximativ 20 de ani. Clienții Opel au beneficiat de scaunele ergonomice certificate de AGR (Aktion Gesunder Rücken/Acțiunea pentru un spate sănătos) încă din 2003.

 

Trei premiere mondiale în două locații: Opel la IAA Mobility 2023 de la München

 

La ediția din acest an a Salonului IAA Mobility de la München, Opel a arătat cum se combină tradiția cu inovația în drumul spre un viitor electrificat. Cu trei premiere mondiale, Opel a întâmpinat vizitatorii specializați și publicul cu două standuri sustenabile la summit și în oraș.

 

Pionierul Opel Experimental reprezintă tot ceea ce definește Opel și pilonii centrali ai mărcii „Greenovation“, „Detox“ și „Modern German“. Este complet electric, ceea ce reduce amprenta de carbon; are un design îndrăzneț și pur și se concentrează asupra lucrurilor esențiale; și fascinează prin proporțiile sale impresionante, soluțiile aerodinamice inteligente, utilizarea extrem de eficientă a spațiului și tehnologia de iluminat de ultimă generație, inclusiv noul logo Opel Blitz, care este iluminat pentru prima dată.

 

Pionierii energiei electrice: Noul Astra Sports Tourer Electric și Corsa Electric

 

Odată cu deschiderea comenzilor pentru noul Astra Electric la începutul verii, noul Astra Sports Tourer Electric a fost vedeta salonului IAA Mobility din septembrie. Unul dintre primele break-uri complet electrice de pe piață, pionierul electric impresionează nu numai prin designul îndrăzneț și pur, prin spațiu și confort, ci și prin performanțele sale fără emisii locale. Motorul electric livrează 115 kW/156 CP și un cuplu maxim puternic de 270 Nm. Și, în timp ce multe alte mașini electrice sunt limitate la 150 km/h sau 160 km/h, noul Astra Sports Tourer Electric are o viteză maximă de 170 km/h. Cel mai bun lucru este că, în momentul în care a avut loc premiera mondială, s-au deschis comenzile pentru acest break electric.

 

Noua ediție a celui mai bine vândut Opel Corsa arată cum poate funcționa mobilitatea sustenabilă, fără emisii locale, și în segmentul de piață al mașinilor mici. După cum s-a putut vedea la IAA Mobility, designerii au realizat un Corsa mai modern și mai elegant. Cea mai remarcabilă caracteristică exterioară este inconfundabilul Opel Vizor, partea frontală caracteristică mărcii, cu lumina Intelli-Lux LED Matrix dezvoltată ulterior. Noul Corsa Electric oferă acum două sisteme de propulsie complet electrice: o nouă opțiune cu 115 kW/156 CP și o autonomie de până la 405 kilometri, precum și varianta consacrată cu 100 kW/136 CP și autonomie extinsă, de până la 354 kilometri (WLTP[2]). Asemenea celor mai noi versiuni ale modelului Astra și Co., noul venit este disponibil opțional cu un cockpit complet digital bazat pe platforma integrată Snapdragon Cockpit-Platform de la Qualcomm Technologies[3]. Sistemul de infotainment dispune de capacități grafice, multimedia și de vizualizare computerizată îmbunătățite pentru a oferi un sistem mai integrat, mai apropiat de context și un cockpit adaptabil în mod constant, care poate evolua pentru a satisface preferințele pasagerilor.

 

Campanii cu impact: Mokka Electric și Corsa Electric în centrul atenției

 

Totodată, Opel face o declarație puternică prin campania inedită „Yes, of Corsa“ care răspunde la întrebări importante despre calitățile mașinii mici. Scurtă, la obiect și foarte amuzantă, campania se adresează persoanelor care caută o mobilitate electrică ușoară și palpitantă. O avanpremieră a noului mod deschis de a se adresa clienților a fost oferită anterior de campania la fel de electrizantă „Pompat cu energie – Opel Mokka Electric“. „Vedeta“, alături de SUV-ul atrăgător, a fost un cablu de încărcare galben strălucitor care prinde viață atunci când întâlnește Mokka.

 

Mașină de raliu cu mesaj: Opel Corsa Rally Electric de Elisa Klinkenberg

 

Modern, progresiv și întotdeauna pregătit să surprindă - Opel a oferit din nou acest lucru la ediția din acest an a ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”. Aflată la al treilea sezon, prima cupă de raliuri electrică monomarcă din lume a continuat să ofere nu numai emoție și dinamism, ci și diversitate, așa cum a demonstrat Corsa Rally Electric creată de Elisa Klinkenberg. În culorile verde, alb, roz și roșu, nonconformistul „Art Car“ a adus un spirit proaspăt în peisajul mașinilor de raliu electrice Corsa. Cuvântul „E[M]POWER“, scris cu litere albe pe acoperișul negru, reprezintă nu numai puterea electricității, care acționează toate mașinile din Cupă, ci și puterea numărului tot mai mare de participante. Cupa ADAC Opel Electric Rally Cup este, de asemenea, un simbol al sustenabilității, fapt pentru care conceptul de pionierat a primit recent DMSB Sustainability Award din partea Federației germane a sporturilor cu motor.

 

Electrificarea cu factor „Wow“ este oferită și de Opel Rocks e-XTREME, câștigătorul concursului #OpelDesignHack. Vehiculul unicat demonstrează o abordare amuzantă a cvadriciclurilor, cu roțile sale exterioare distincte, brațele duble față și cercul de protecție galben aprins. Creația off-road unică a atras publicul oriunde a apărut în acest an.

 

Electric și pregătit pentru viitor: Noile vehicule comerciale și pentru transportul de persoane Opel

 

Pe lângă autoturisme, Opel este, de asemenea, lider în domeniul vehiculelor comerciale ușoare și a prezentat recent noile generații Opel Combo, Vivaro și Movano. Fiecare nou-venit aduce un stil nou în segmentul vehiculelor comerciale ușoare. Punctele de atracție ale habitaclurilor reproiectate includ noile sisteme de infotainment compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto, fără fir, cu ecrane tactile color de până la 10″.

 

Versiunile electrice pe baterii ale noilor Opel Combo, Opel Vivaro și Opel Movano vor continua să ofere utilizare fără compromisuri, similară cu cea a variantelor cu motor termic. Prin urmare, datorită tehnologiilor de ultimă generație pentru baterii și a unor îmbunătățiri, cum ar fi eficiența sporită în continuare a sistemului de propulsie, toate trei vor continua să ofere o autonomie electrică de top în clasă, fără emisii locale. De asemenea, acestea punctează și prin capacitățile de încărcare și de transport mărfuri. În plus, în viitor, Vivaro HYDROGEN va fi însoțit de o versiune cu pile de combustie a celui mai mare vehicul comercial de la Opel, Movano HYDROGEN.

 

După cum s-a anunțat recent, în așteptare se află și noile vehicule de transport persoane Opel Combo Electric și Opel Zafira Electric. Cu aceste vehicule spațioase, familiile (numeroase), serviciile de transfer și similare se pot bucura de mai multă eleganță și conectivitate, în timp ce parcurg o distanță mai mare cu o singură încărcare a bateriei. Noul Combo Electric va oferi o autonomie de până la 330 km (+50 km față de modelul anterior), iar noul Zafira Electric parcurge chiar și 350 km (+20 km) fără emisii locale (date preliminare WLTP2; vehicule încă indisponibile).

 

O direcție clară pentru 2024: Implementarea constantă a electrificării

 

Electrificarea și entuziasmul Opel vor continua anul viitor, când accentul va fi pus pe trei etape importante. În 2024, Opel va sărbători 125 de ani în producția de automobile și va oferi cel puțin un model electric pe baterii în fiecare linie de automobile, inclusiv pe succesorul Crossland și noul Grandland. Astfel, Opel continuă să conducă în mod constant evoluția către electromobilitate. Noul Grandland va fi construit la uzina Eisenach  din Turingia, în care Stellantis investește peste 130 milioane de euro în acest scop.

 

 

1 Valori determinate prin utilizarea metodei de testare mai realiste WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), care înlocuiește procedura de testare NEDC (New European Driving Cycle). Consumul, emisiile de CO2 și autonomia unui vehicul nu depind exclusiv de utilizarea eficientă a energiei de către vehicul, ci sunt influențate și de stilul de conducere și de alți factori non-tehnici. Informațiile privind consumul și emisiile nu se referă la un vehicul individual și sunt destinate exclusiv comparării între diferitele tipuri de vehicule.

2 Valori ale autonomiei determinate în conformitate cu metodologia procedurii de testare WLTP [R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151]. Autonomia reală poate varia în condiții zilnice și depinde de diverși factori, în special de stilul personal de conducere, caracteristicile traseului, temperatura exterioară, de utilizarea încălzirii și a aerului condiționat și de precondiționarea termică.

3 Produsele marca Snapdragon sunt fabricate de Qualcomm Technologies, Inc. și/sau de filialele sale. Snapdragon este o marcă comercială sau o marcă înregistrată a Qualcomm Incorporated.

 

Despre Opel

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității sustenabile. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul, continuând să pătrundă pe noi piețe internaționale. În prezent, Opel își implementează în mod constant strategia de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că cerințele viitoare de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Persoana de contact:

 

Rodica Ionescu

PR Manager TRUST MOTORS

 

Tel:  0751 011 104

E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro