Skip To Content
ITP

Pre ITP

Cu siguranță ai observat că autovehiculul tău Opel este programat curând pentru următorul ITP. Solicită experților Opel de la reprezentanță să realizeze un test și scutește câteva drumuri inutile între centrul ITP și serviceul tău pentru eventuale reparații!

Pregătește-te pentru itp

ITP-ul este important atât pentru siguranța pe drum, cât și pentru păstrarea valorii. Inspecția oficială a autovehiculelor este obligatorie în toate țările, dar instrucțiunile și regulile diferă.

Dealerii Opel sunt autorizați să realizeze o evaluare tehnică și dețin expertiza necesară pentru revizuirea atentă a autovehiculelor.

Iată ce trebuie verificat înainte de ITP:

1. Luminile: verifică dacă toate luminile funcționează corespunzător - farurile, luminile de semnalizare, luminile spate, luminile de avarie, luminile de poziție și cele de frână. Roagă un prieten să te ajute în special cu luminile de frână.
2. Plăcuțele de înmatriculare: asigură-te că plăcuțele de înmatriculare sunt lizibile și curate.
3. Jante și pneuri: verifică dacă jantele și pneurile prezintă deteriorări și asigură-te că adâncimea benzii de rulare a pneurilor este de cel puțin 2 mm.
4. Parbriz: verifică dacă nu există o fisură în parbriz mai mare de 10 mm pe partea șoferului și de 40 mm pe restul parbrizului.
5. Ștergătoare: verifică dacă există rupturi sau găuri în materialul ștergătoarelor de parbriz și lunetă. Acestea trebuie să poată să mențină geamul curat.
6. Lichid de spălare geamuri: înainte de ITP completează nivelul de lichid de spălare geamuri – dacă rezervorul este gol, poți pica testul ITP.
7. Combustibil și ulei de motor: verifică dacă nivelul de combustibil și ulei de motor sunt adecvate, deoarece tehnicienii vor avea nevoie de ambele pentru a testa nivelul de emisii ale autovehiculului.
8. Scaune și centuri de siguranță: toate centurile de siguranță trebuie să fie intacte și să se blocheze la cuplare. De asemenea, scaunul șoferului trebuie să poată fi reglat în față și în spate.
9. Claxon: verifică claxonul printr-o apăsare scurtă. Dacă nu funcționează, acesta trebuie reparat.
10. Luminile de avertizare de pe panoul de instrumente: verifică dacă toate luminile se aprind și se sting când introduci cheia în contact, precum și dacă funcționează vitezometrul.

Dacă ai nevoie de o verificare a autovehiculului înainte de ITP, dealerul tău local Opel te poate ajuta.