Skip To Content
Jante originale Opel

Jante originale Opel

Jantele originale Opel îți permit să rulezi cu stil, cu un design personalizat și protecție îmbunătățită.

Pregătește-ți autovehiculul Opel pentru călătorie cu anvelope și jante Opel 

Personalizează-ți autovehiculul Opel cu un set nou de jante din aliaj! Poți alege dintr-o gamă largă de jante originale Opel, anvelope pentru toate anotimpurile, de iarnă și de vară, precum și roți complete de iarnă cu lanțuri antiderapante adaptate preferințelor și nevoilor tale.

 

Pentru siguranța ta și a pasagerilor, dar și a autovehiculului tău Opel, permite-i Dealerului Opel să îți schimbe și depoziteze anvelopele.

 

Jante din aliaj

Jantele din aliaj cu un stil atrăgător reprezintă cartea de vizită a autovehiculului. Acestea exprimă caracterul autovehiculului și al șoferului, fie el impresionant, sportiv sau elegant. Opel oferă o gamă largă de jante din aliaj de înaltă calitate, care îi permite fiecărui posesor de autovehicul Opel să îi schimbe aspectul după cum vor și oricând vor.

 

Jantele din aliaj originale Opel nu arată doar bine, ci sunt produse de înaltă calitate care se potrivesc perfect cu fiecare autovehicul Opel: acestea au fost create de inginerii Opel cu tehnologie Opel, la fel ca autovehiculele Opel.

 

Avantajele utilizării jantelor din aliaj originale Opel:

 

 • Calitatea excelentă Opel și potrivire perfectă
 • Performanță îmbunătățită în ceea ce privește transmiterea puterii și rularea
 • Capacitate îmbunătățită de a trece în siguranță peste potențialele deteriorări ale drumului
 • Manevrabilitate și caracteristici de frânare îmbunătățite datorită răcirii adecvate a frânelor

 

Chiar și jantele din aliaj originale Opel au nevoie de îngrijire. Câteva sfaturi pentru o întreținere corespunzătoare:

 

 • Nu uita să cureți jantele de aliaj atunci când speli autovehiculul! Din păcate, multe persoane uită. Jantele își pierd în timp luciul original dacă nu sunt curățate în mod regulat împreună cu restul autovehiculului. După ce ai curățat autovehiculul, utilizează o lavetă moale, care nu lasă scame pentru a finaliza curățarea jantelor și îndepărtează orice urmă de murdărie sau pată rămasă.
 • Păstrează strălucirea specifică! Folosește în mod ocazional lichid de spălare și/sau lustruire pentru a menține luciul original. Cere sfaturi profesioniștilor de la dealerul tău Opel preferat.
 • Verifică starea roților și posibilele deteriorări! Verifică roțile sau du-le la verificat la intervale regulate, în special după conducerea pe suprafețe dure sau cu pietriș. În cazul în care observi vreo deteriorare, verifică starea roților la dealerul tău Opel preferat!
 • Schimbă corect roțile! Dealerii Opel dețin echipamentele și cunoștințele necesare pentru montarea profesională a pneurilor.
 • Depozitează roțile în mod corespunzător pentru a menține valoarea și crește durata de viață a pneurilor!

Hotelul Opel pentru anvelope

Nu ai unde să îți depozitezi anvelopele de sezon? Nu îți place să manipulezi anvelope murdare? În acest caz, Hotelul Opel pentru anvelope este potrivit pentru tine!

 

Există numeroase criterii pentru depozitarea corespunzătoare și, desigur, dealerii Opel au echipamentul și experiența necesare pentru a asigura depozitarea profesionistă a anvelopelor. Conducerea în siguranță necesită anvelope adecvate pentru condițiile meteorologice și tiparele de utilizare, motiv pentru care ele trebuie depozitate în mod corespunzător pentru a garanta o perioadă lungă de utilizare fără probleme.

 

Înainte de depozitarea corespunzătoare, dealerul tău Opel va verifica starea jantelor/anvelopelor, va înregistra adâncimea benzii de rulare și te va informa dacă au fost descoperite defecte.

Roți complete de iarnă

Pregătește-te pentru sezonul rece! Sezonul rece se apropie, iar roțille complete de iarnă Opel vor fi pregătite pentru a fi utilizate din nou.

 

Ne asigurăm că oferiți clienților dumneavoastră tot ce este mai bun: calitatea originală Opel!

 • Standardele Opel de înaltă calitate oferă siguranță, durată mare de viață și un design atrăgător
 • În plus, anvelopele au fost selectate pentru a fi perfect adecvate cu aspectul și specificațiile modelelor Opel

 

Motive convingătoare pentru a achiziționa noile roți complete de iarnă:    

 • design atrăgător, pentru un aspect mai bun al autovehiculului
 • service confortabil, inclusiv montare profesionistă și depozitare
 • consultanță specializată și competentă cu privire la siguranță în funcție de sezon
 • produse de înaltă calitate
 • selecția anvelopelor în funcție de modelele OPEL

Schimbarea jantelor

Desigur, dealerii Opel dețin echipamentele și cunoștințele necesare pentru montarea profesională a anvelopelor. Conducerea în siguranță necesită anvelope adecvate pentru condițiile meteorologice și tiparele de utilizare, motiv pentru care ele trebuie depozitate în mod corespunzător și reparate (dacă este cazul) pentru a garanta o perioadă lungă de utilizare fără probleme.

 

De fiecare dată când schimbi jantele, înainte de depozitarea corespunzătoare a acestora, dealerul tău Opel va verifica starea jantelor/roților, va înregistra adâncimea benzii de rulare și te va informa dacă au fost descoperite defecte.

Lanțuri antiderapante

Mereu în mișcare

Lanțurile antiderapante recomandate pentru autovehiculele Opel sunt furnizate de către König. Lanțurile antiderapante König sunt o soluție rapidă și ușoară pentru a conduce iarna pe drumuri acoperite de polei și zăpadă.

 

Avantaje:

 • Instalare rapidă și simplă
 • Asigură o călătorie silențioasă și confortabilă
 • Puternice și durabile, cu material ranforsat de 2,2 mm
 • Cutie practică inclusă, pentru depozitare facilă
 • Set de 2 lanțuri
 • Cu mănuși și manual pentru instalare

Nu uita să le schimbi!

Deoarece aceste patru suprafețe de dimensiunea unei palme reprezintă singurul punct de contact dintre autovehiculul tău și carosabil, anvelopele nu trebuie ignorate deoarece multe lucruri depind de starea lor!

 

Evaluarea stării

 

Verifică în mod regulat anvelopele pentru a detecta eventualele urme de uzură, zgârieturi, denivelări, rupturi, tăieturi sau alte daune care pot apărea în timpul utilizării. Ia în calcul că pe interiorul anvelopei pot fi prezente deteriorări ce pot trece neobservate. În cazul în care crezi că una dintre anvelope ar putea fi deteriorata, permite-i dealerului tău Opel preferat să o verifice.

 

Presiunea adecvată

 

Presiunea în anvelope joacă un rol important în durata de viață și siguranța anvelopei. Valorile de presiune recomandate de producătorul auto sunt indicate undeva pe autovehicul: portieră, cadrul portierei, capacul rezervorului de carburant, manualul de utilizare etc.

 

Consecințele unei presiuni inadecvate nu vor apărea imediat, dar funcționarea autovehiculului și durata de viață a anvelopelor vor fi afectate semnificativ. Anvelopele care nu sunt umflate suficient se supraîncălzesc, fapt ce poate afecta structura internă. Anvelopele umflate excesiv sunt mai predispuse la deteriorări și mai sensibile la diverse șocuri mecanice (de exemplu, gropi, acostament). Umflarea insuficientă sau excesivă reduce tracțiunea anvelopei, cauzând o uzură sau deteriorare excesivă sau neuniformă a profilului.

 

IMPORTANT! Măsoară și reglează întotdeauna presiunea în anvelope atunci când sunt reci! Nu regla (reduce) niciodată presiunea în anvelope atunci când sunt calde! Anvelopa este considerată rece dacă nu a mai fost utilizată de cel puțin 3 ore sau dacă a rulat doar 1-2 km la viteze scăzute. Nu uita să verifici în mod regulat presiunea și în roata de rezervă!

 

Ia în considerare vechimea pneului

 

Factorii care influențează îmbătrânirea unei anvelope includ clima, condițiile de depozitare, temperatura și umezeala, modul de utilizare, stilul de conducere, încărcătura, viteza, presiunea în anvelope etc. Așadar, durata de viață a anvelopelor nu poate fi estimată cu precizie. În general, durata de viață a unei anvelope este de aproximativ 10 ani, dar după cinci ani starea anvelopelor trebuie verificată în mod regulat. Pe lângă verificarea efectuată de utilizator, îți recomandăm să verifici regulat anvelopele la un dealer Opel autorizat, care va stabili dacă pneul mai poate fi folosit sau nu.

 

Echipare în funcție de anotimp

 

După terminarea verii și noi trecem la încălțăminte adaptată condițiilor meteorologice. De ce să nu faci același lucru și pentru autovehiculul tău? Imediat ce vremea cere acest lucru, schimbă anvelopele în funcție de sezon (iarnă / vară). Pentru anvelope, iarna începe de la temperatura de 7°C sau când temperatura medie zilnică rămâne permanent sub această valoare. În acest caz, anvelopele de vară își pierd forța de tracțiune în mod considerabil, iar profilul nu mai funcționează, fiind mai predispuse la alunecare atât în timpul depășirii și virării, cât și în timpul frânării.

 

Este o mare greșeală să crezi că invers nu este nicio problemă: anvelopele de iarnă nu sunt recomandate pentru utilizare pe perioada verii. Anvelopele de iarnă au fost concepute pentru temperaturi sub 7°C, fiind mai moi decât anvelopele de vară, devenind de multe ori și mai moi pe asfaltul fierbinte. La temperaturi mai ridicate acestea tind să se uzeze mai mult și pot începe să se deformeze, fapt ce va afecta anvelopele: autovehiculul va deveni instabil în situații de frânare bruscă sau virare, iar distanțele de frânare pot crește.

 

Sarcină și viteză

 

Când schimbi anvelopele, utilizează întotdeauna pe cele care au un indice de sarcină și de viteză egal sau mai mare decât cel al anvelopei originale, montată în fabrică. Anvelopele umflate excesiv se pot supraîncălzi, fapt ce duce la deteriorarea acestora sau la o pierdere bruscă a presiunii. Supraîncărcarea, similar cu aplicarea unei presiuni scăzute, afectează semnificativ caracteristicile de conducere a autovehiculului și tracțiunea anvelopelor.


Indicele de viteză al anvelopei nu înseamnă că autovehiculul poate fi condus în siguranță în intervalul de viteză respectiv. Dacă autovehiculul nu este condus la o viteză sigură și permisă, acest lucru poate duce la răniri grave sau chiar deces.


Dacă nu ești sigur în ceea ce privește indicele corect de sarcină sau viteză, mergi la dealerul tău Opel preferat.Echilibrul perfect

 

După montarea unei anvelope, echilibrarea sa statică sau dinamică (centrarea) reprezintă o cerință importantă. Din cauza neomogenității structurii interne, orice corp aflat in rotație are un anumit grad de dezechilibru. Acest lucru trebuie eliminat deoarece, pe lângă impactul său negativ asupra duratei de viață și nivelului de uzură, dezechilibrul are un impact semnificativ asupra comportamentului la conducere și a stabilității unui autovehicul.

Căutare dealer

Prin utilizarea Google Maps, în calitate de utilizator al acestui site web, vă supuneți condițiilor suplimentare de utilizare Google Maps / Google Earth.