Skip To Content
Skip To Content
Programul RABLA

Detalii despre programul RABLA 2023*

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România și reducerea emisiilor poluante

Pentru vehiculele cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

Programul RABLA oferă un tichet în valoare de 7.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi, iar pentru casarea a două vehicule uzate suma se ridică la 10.000 de lei.  

Aceste tichete pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea unei mașini noi cu emisii de maxim 155g CO2/km în regim WLTP, fiind acceptate cel mult două tichete pentru achiziționarea unui singur autoturism nou. 

În plus față de suma acordată pentru casarea mașinii vechi, adică 7.000 de lei sau 10.000 de lei pentru două mașini casate, utilizatorul poate primi și ecobonusuri suplimentare, sub anumite condiții: 

  • ecobonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („ecobonus de vechime”).
  • ecobonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.  
  • ecobonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In). 
Programul RABLA Plus

 

Pentru vehicule 100% electrice, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibride Plug-in

Programul RABLA Plus pune la dispoziția celor care aleg să achiziționeze o mașină 100% electrică, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid plug-in, mai multe opțiuni de tichete. 

  • ecotichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi.  
  • ecotichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi. 
  • ecotichet de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat 
  • ecotichet de 54.000 de lei  pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate; 

În cadrul Rabla PLUS se mai poate acorda următoarea primă de casare: 

  • ecobonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („ecobonus de vechime”). 

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună. 

*Oferte supuse unor termene și condiții, valabile conform Programelor Rabla / Rabla Plus 2023. Ofertele prin Programul Rabla / Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, sunt aplicabile de la momentul la care înscrierile vor fi disponibile în PSIPAN, conform regulamentului de campanie valabil de la data deschiderii înscrierilor, în limita stocului disponibil.
Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.