Skip To Content
BEV, PHEV, sau E-REV?

Familia de vehicule electrice

Există multe tipuri de vehicule electrice - unele cu motoare cu combustie, altele cu acționări pur electrice. Permite-ne să ți le prezentăm

Mild Hybrid (mHEV)

Un vehicul hibrid ușor este alimentat de un motor cu combustie internă care furnizează energie unui motor electric. Acesta din urmă poate stoca energia și o poate folosi în situații adecvate. Acest lucru asigură o economie de până la un litru la 100 de kilometri. Fiecare mild hibrid are o baterie litiu-ion pentru a stoca energie. Energia provine din sistemele de pornire/oprire existente sau, de asemenea, din regenerarea puterii de frânare. Apropo, mHEV vine de la Vehicul Electric Mild Hibrid.

Full Hybrid (sHEV)

Un model complet hibrid are un motor cu combustie și un motor alimentat cu baterii. La viteze mici de până la 50 km / h și pe distanțe scurte de până la aprox. 3 km, este posibilă o acționare electrică pură. Electricitatea necesară pentru funcționarea motorului electric este generată de motorul cu combustie. Apropo, sHEV vinde de la Vehicul Electric Strong Hibrid.

Plug-In Hibrid (PHEV)

Acesta este ca un model complet hibrid, diferența fiind că un vehicul plug-in hibrid poate atinge viteze mai mari (până la 130 km/h) și distanțe mai lungi (aprox. 40Km) folosind doar energia electrică. Motorul cu combustie încarcă bateria dacă nu există suficientă putere. Bateria poate fi încărcată printr-o sursă externă de alimentare. Apropo, sHEV vinde de la Vehicul Electric Plug-in Hibrid.

Vehicul Electric cu E-REV

Vehiculele alimentate cu baterii, cu un motor suplimentar mic cu combustie și generator, se numesc amplificatori de autonomie. Motorul cu combustie începe să genereze energie electrică suplimentară pentru baterie. Spre deosebire de acționarea hibridă, însă, nu acționează vehiculul direct. E-REV vine de la Vehicul Electric cu Amplificator de Autonomie.

Baterie Vehicul Electric (BEV)

Un vehicul complet electric este alimentat exclusiv de un motor electric cu baterie, care este încărcat prin rețeaua electrică, adică nu necesită combustibili fosili. Aceasta înseamnă că, la nivel local, vehiculul este 100% fără emisii. BEV vine de la Vehicul Electric cu Baterie.

Mașină electrică cu celule de combustibil (FCEV)

O mașină cu celule de combustibil este alimentată exclusiv de un motor electric. Spre deosebire de vehiculul complet electric, energia electrică nu este generată cu ajutorul bateriilor, ci cu celule de combustie cu hidrogen. Celulele de combustie cu hidrogen generează energie electrică prin combinarea hidrogenului cu oxigenul. O mașină cu celulă de combustie este, de asemenea, 100% fără emisii la nivel local. FCEV vine de la Vehicul Electric cu Celule de Combustie.

Opel oferă în prezent patru vehicule complet electrice cu baterii și un vehicul plug-in hibrid. Aceste modele sunt prezentate aici:

Vehicule complet electrice alimentate cu baterii:
  • Au un motor electric și o baterie
  • Un cablu este utilizat pentru a încărca bateria la o stație de încărcare (privată sau publică)
  • Bateria se încarcă, de asemenea, în timpul funcționării. De exemplu, prin recuperarea energiei: energia de frânare este transformată înapoi în energie electrică atunci când iei piciorul de pe accelerație sau acționezi pedala de frână.
  • Autonomia medie depinde foarte mult de model, modul de condus, condițiile de mediu și capacitatea bateriei. Unele modele pot parcurge chiar mai mult de 300 km, pe baza unui ciclu de testare dat. 
  • Condus local fără emisii
 
Vehicule plug-in hibrid:
  • Au un motor electric și baterii, precum și un motor cu combustie internă, de exemplu 1.6 Turbo cu Injecție Directă cu 147 kW (200 cp)2 la Grandland X Hibrid.
  • O baterie care este încărcată cu un cablu la o stație de încărcare (privată/publică) sau prin intermediul motorului cu combustie.
  • Bateria este, de asemenea, încărcată în timpul funcționării prin recuperarea energiei: Energia de frânare este transformată înapoi în energie electrică atunci când iei piciorul de pe accelerație sau acționezi pedala de frână.
  • Autonomia medie în modul complet electric depinde în mare măsură de model, modul de condus, condițiile ambientale și capacitatea bateriei. Unele modele pot parcurge chiar mai mult de 40 km, pe baza unui ciclu de testare dat. 
  • Condusul local fără emisii în modul complet electric.