Skip To Content
Avantaje & Informații

O mașină electrică înseamnă un avantaj clar

Mașinile electrice sunt eficiente, silențioase și nepoluante la nivel local. Acestea necesită mai puțină întreținere decât motoarele cu combustie și o mare parte din energia electrică de care au nevoie provine din surse regenerabile. Acesta este un avantaj decisiv pentru mediu. Și pentru noi toți

Adio co2

Mașinile electrice au numeroase avantaje pentru mediu

O mai bună amprentă de carbon
Amprenta de carbon a mașinilor electrice este semnificativ mai bună decât cea a motoarelor cu combustie - pe întreaga lor durată de viață. Acest lucru a fost dovedit de numeroase studii*. Cel mai important motiv este că motoarele electrice sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și nu emit nici un singur gram de C02 în timp ce conduci. 
Mai bun pentru mediu
Desigur, este adevărat că energia este necesară pentru producția de baterii, fapt care eliberează CO2. Dar mașinile electrice recuperează această energie în timpul funcționării. Un studiu recent arată că bilanțul CO2 este deja egalizat după aproximativ 30.000 de kilometri - o super valoare, la o durată de viață presupusă a bateriei de 250.000 de kilometri! 
Fără poluanți? fantastic!

Mașinile electrice nu sunt incluse în nicio clasă de poluanți. Este perfect logic, deoarece acestea nu emit niciun fel de poluanți. Înseamnă că pot fi conduse oriunde fără ezitare-chiar și în numărul tot mai mare de zone ecologice din centrul orașului. Un avantaj clar față de toate motoarele cu combustie. 

Amintește-ți, va trebui totuși să îți înregistrezi mașina electrică pentru a putea conduce în aceste zone.

 

Și acest lucru vorbește în favoarea mașinilor electrice

Beneficii financiare

Mașinile electrice se amortizează. În prezent, poți beneficia de o serie de subvenții și stimulente atractive. Află cum poți beneficia de achiziția sau închirierea unei mașini electrice pentru tine sau pentru compania ta.
Subvenții de la stat
În acest moment poți economisi până la 9.000 € atunci când cumperi o mașină pur electrică și până la 6.500 € atunci când cumperi un model plug-in hibrid. Aceste subvenții fac parte din așa-numita primă de inovare a Guvernului Federal German. Prima pentru inovare a fost prelungită până la sfârșitul anului 2025. Cu toate acestea, mai sunt încă multe de spus referitor la trecerea la o mașină electrică. 
Află mai multe
Ușor în oraș
Mașinile electrice sunt pur și simplu perfecte pentru oraș. Avantajele sunt evidente: ești puternic, dar silențios pe drum. Și poți parca gratuit în centrul orașului în timpul încărcării. Apropo, există peste 35.000 stații de încărcare normale și 5.730 rapide în toată Germania (numai Berlin, München și Hamburg au mai mult de 1.000 de stații de încărcare fiecare). Și pe lângă numeroasele avantaje ale cumpărării unei mașini electrice, conduci întotdeauna într-un mod ecologic. În fiecare oraș - și pe drumul spre viitor. 
Avantaje financiare pentru afacerea ta

Fie că sunt mașini de companie sau vehicule comerciale - mașinile electrice sunt însoțitori de încredere în viața de zi cu zi: fără emisii, fără stres și extrem de eficiente. Când vine vorba de mașinile de companie, există serioase avantaje fiscale și financiare pentru a profita la maximum. În multe țări, guvernele au redus rata la care se impozitează utilizarea privată a mașinilor electrice ale companiei, până la 0,25 % (BEV Vehicul Electric cu Baterie) și 0,5 % (PHEV Plug-in Hibrid) din prețul de listă brut - probabil până în 2030. Prin urmare, companiile beneficiază de impozite mici - și prime de asigurare scăzute, în timp ce angajații plătesc impozite personale mai mici. Pe scurt: mașinile electrice sunt o răsplată rapidă pentru compania ta!

Mai mult, mașinile electrice necesită o întreținere deosebit de redusă, deoarece au mai puține componente de uzură. Acest lucru înseamnă o perioadă mai mică de nefuncționare - fapt excelent pentru operatorii de flote. Toate acestea sunt motive întemeiate pentru care mașinile electrice sunt adoptate din ce în ce mai mult de companii și de flotele de vehicule.

 

Încărcare și autonomie

Plăcere maximă la condus. Autonomie din ce în ce mai mare. Și timpi de încărcare din ce în ce mai scurți

Află cum un vehicul electric îți poate ușura viața de zi cu zi

Transmisii electrice simple

Tot ce trebuie să știi înainte să faci pasul hotărâtor

Găsirea transmisiei electrice potrivite
Complet electric (LEV) sau plug-in hibrid (PHEV)? La Opel, avem o întreagă familie de vehicule electrice și vrem să fii bine informat, să cunoști diferențele. Odată ce afli, poți apoi cântări exact care transmisie electrică este cu adevărat cea mai bună pentru tine. Aici vei găsi tot ce trebuie să știi. 
Află mai multe
Cum funcționează bateria?
La fel ca smartphone-ul? Nu chiar. Dar nici cu mult prea diferit. Referitor la bateriile vehiculelor electrice, este o idee bună să menții nivelul bateriei undeva între 20% și 80% Poți afla de ce este așa și multe alte informații interesante despre baterii aici. 
Află mai multe
Mai multe elemente tehnice de bază
Electromobilitatea poate părea complicată la început, dar de fapt nu este deloc așa. Dorești să aprofundezi subiectul înainte de a face schimbarea? Sau dorești să îți extinzi cunoștințele tehnice de bază? Atunci, această secțiune este pentru tine. 
Află mai multe