Privind Uleiul

VERIFICAREA OPEL PRIVIND ULEIUL.

Pentru autovehicul există un lichid mai important decât carburantul: uleiul. Dacă nu utilizezi lubrifianți sau un ulei de motor adecvat, tu și autovehiculul tău nu veți fi în siguranță. Este recomandat să apelezi la un specialist pentru a-l verifica și schimba.

ULEI DE MOTOR.

Ulei de motor original dexos2™

Noul ulei de motor dexos2™ Opel asigură performanțe ecologice ridicate și un consum redus de carburant pentru toate modelele Opel. Acest ulei de motor inovator este disponibil în orice service autorizat Opel.

Specificație: înaltă performanță și consum redus de carburant

Uleiul de motor 5W-30 dexos2™ este perfect compatibil cu cele mai noi filtre de particule diesel (DPF) și convertizoare catalitice (CAT) pentru motoare pe benzină. 5W-30 dexos2™ are o putere de curățare de excepție și asigură protecția optimă a motorului și împotriva uzurii. Fiind un lubrifiant Mid-SAPS (cu conținut redus de cenușă sulfatată, fosfor și sulf), contribuie la reducerea consumului de carburant și a emisiilor de CO2.
Protecție de excepție împotriva uzurii, cu rezistență îndelungată
Asigură o curățare mai bună a motorului și protejează împotriva sedimentelor și depunerilor nocive
Îmbunătățește economia de carburant
Prelungește durata de viață și menține eficiența sistemelor de reducere a emisiilor atât pentru motoarele diesel, cât și pentru cele pe benzină

Garanție

Trebuie să alimentezi motorul cu uleiul aprobat dexos2™ disponibil orice service autorizat Opel. Utilizarea unui ulei care nu îndeplinește criteriile dexos poate cauza un nivel redus de performanță sau deteriorarea motorului.

Pachet dexos2™ pentru completarea de urgență

Este bine să ai întotdeauna la tine o rezervă de ulei, în special în cazul călătoriilor lungi și în vacanțe. Astfel, vei utiliza ulei de aceeași calitate în cazul în care ai nevoie de o completare a nivelului între intervalele de service. Îți recomandăm Pachetul de completare dexos2™. Adresează-te oricărui service autorizat Opel.

 

Pachetul de completare dexos2™, pe care îl poți fixa rapid în portbagaj cu bandă velcro, conține:

 

 • 1 litru de ulei 5W-30 dexos2™
 • 1 pereche de mănuși de unică folosință
 • Lavetă de curățare pentru joja de ulei
 • Pâlnie de unică folosință

Verifică cu regularitate nivelul de ulei

Cu toate că tehnologia modernă a redus la minim consumul de ulei, îți recomandăm să verifici cu regularitate nivelul acestuia între intervalele de schimb. Procedează astfel:

 

 1. Asigură-te că autovehiculul Opel este amplasat pe o suprafață perfect orizontală.
 2. Motorul trebuie să fie cald, dar oprit de aproximativ cinci minute.
 3. Deschide capota motorului și localizează joja de ulei (de obicei are un capăt de culoare deschisă).
 4. Scoate joja de ulei, șterge-o și pune-o înapoi în opritorul de mâner, înșurubând ușor.
 5. Scoate din nou joja de ulei și verifică nivelul de ulei.
 6. Dacă nivelul uleiului este în dreptul marcajului MIN sau aproape de acesta, trebuie să îl completezi. Volumul de ulei dintre marcajele MIN și MAX este de un litru.
 7. Îți recomandăm să utilizezi ulei de același tip și calitate cu cel utilizat anterior.
 8. Nu uita să pui la loc joja de ulei.
 9. După completarea nivelului, amplasează capacul drept și fixează-l.
 
 
Reține: nivelul uleiului de motor nu trebuie să depășească marcajul MAX de pe joja de ulei. Un nivel prea mare de ulei în motor este la fel de dăunător ca unul prea scăzut. Umplerea excesivă poate cauza chiar și deteriorarea catalizatorului. Cel mai bine este să verifici cu regularitate nivelul uleiului de motor, la fiecare a doua oprire la benzinărie.