Skip To Content
Cabluri de încărcare

Cablul potrivit pentru mașina ta electrică

Ai numeroase opțiuni pentru încărcarea mașinii electrice - de la punctele de încărcare acasă la stațiile de încărcare rapidă CC, care sunt acum disponibile peste tot în Germania

Soluția spontană: un ștecher de rețea

1.8 kW

Încărcarea la o priză convențională de uz casnic este cea mai simplă soluție de încărcare: nu este necesară instalarea, iar cablul de încărcare care se potrivește Modului 2 (tip 2, până la 1,8 kW) vine ca dotare standard la mașina ta electrică. Avantaj: Rămâi flexibil în orice moment. Dezavantaj: Prizele și în special cablurile nu sunt proiectate pentru încărcarea permanentă a unei mașini electrice.

 

Comunicarea între vehicul și portul de încărcare este posibilă prin așa-numitul Panou de Comandă pe cablu (ICCB). Acesta asigură siguranța în timpul întregului proces de încărcare. 

 

Această soluție de încărcare este cea potrivită pentru tine dacă...

 

... nu poți găsi o stație de încărcare publică și trebuie să încarci la casa unui prieten, de exemplu.

... deții un model Plug-In hibrid (PHEV) care poate fi încărcat peste noapte2

 

Cu toate acestea, pentru încărcarea regulată a mașinii tale electrice, îți recomandăm unul dintre panourile noastre de încărcare de perete. 

Încărcare optimizată cu putere: sistemul green'up de la legrand

3,7 kW

 

Priza Green'up de la Legrand este o priză optimizată pentru putere și oferă performanțe maxime, cu timpi de încărcare reduși, cu un curent de încărcare de maxim 16 A și, în funcție de variantă, puteri de încărcare de 3,7 până la 22 KW. Stațiile de încărcare pot fi operate prin aplicație și Bluetooth.

 

Pentru a putea utiliza puterea maximă a acestei prize, ai nevoie și de un cablu de încărcare optimizat pentru încărcare3. Aceasta este singura modalitate de a asigura o putere maximă de încărcare și de a garanta o încărcare rapidă și sigură, fără supraîncălzire.

 

Partenerul nostru Inno2Grid va fi fericit să aibă grijă de instalarea completă pentru tine.

 

Această soluție de încărcare este cea potrivită pentru tine dacă......

 

 ...de obicei conduci sub 200 km pe zi. 

...îți încarci mașina mai rar acasă decât, de exemplu, la serviciu.

 ... deții un model Plug-In hibrid (PHEV) care poate fi încărcat în 4 ore2.

Încărcare accelerată: acasă sau la drum

7,4 kW / 11 kW

 

Dorești să îți încarci mașina electrică mai repede acasă? Un panou de încărcare de perete este cea ce ai nevoie. Poate fi montat pe perete sau pe un suport.

 

Opel oferă o gamă de panouri de încărcare de perete și Panouri de încărcare de perete inteligente care se potrivesc unității de încărcare din mașina ta electrică (încărcător de bord, OBC)- fiind monofazate sau trifazate. 

 

Apropo: partenerul nostru Inno2Grid nu este doar cea mai bună alegere pentru instalare, ci îți oferă și serviciul perfect pentru soluția ta de încărcare. 

 

Sfat: Panourile de încărcare de perete vin de obicei cu un cablu de încărcare Modul 3 instalat permanent. Deci, poți încărca, de asemenea, mașina electrică atunci când ai nevoie la o stație de încărcare publică AC, cel mai bine este să ai întotdeauna acest cablu cu tine. 

 

Poți găsi rețeaua noastră largă de stații de încărcare în toată Europa aici: Servicii Free2Move.  

 

Această soluție de încărcare este cea potrivită pentru tine dacă...

 

... încarci în mod regulat o mașină electrică acasă sau pe drum.

... dorești să reîncarci energia utilizată în timpul zilei peste noapte.

Încărcare publică rapidă
Stațiile de încărcare rapidă CC se găsesc adesea la stațiile de benzină de pe autostradă și în centrele orașelor mari. Imaginează-ți că iei o pauză de cafea de 30 de minute și în acest timp bateria Corsa-e este încărcată până la 80%1

Cablul de încărcare Modul 4 este instalat permanent pe stația de încărcare rapidă CC. Cu permisul de încărcare Free2Move poți plăti și acolo.

 

Vă rugăm să rețineți: numai vehiculele noastre complet electrice (BEV) au acces de încărcare pentru stațiile de încărcare rapidă CC (sistem de încărcare combinat, CCS4). Datorită capacității reduse a bateriei, nu poți încărca hibrizii plug-in (PHEVs) acolo.

 

Această soluție de încărcare este cea potrivită pentru tine dacă...

 

 ...conduci distanțe mai lungi și trebuie să reîncarci pe drum. 

Polivalent: încărcătorul universal

1,8 kW până la 11 kW

 

Cu Încărcătorul Universal, totul este posibil: poți încărca la prize de uz casnic, prize industriale (este necesară instalarea) și stații publice de încărcare AC.

 

Încărcătorul Universal oferă o putere de până la 22 kW - cu condiția să ai o priză industrială în 3 faze (CEE16, curent trifazat). Dacă îl conectezi la o priză convențională de uz casnic, acesta oferă puterea unui cablu de încărcare Mod 2. 

 

Sfat: Încărcătorul Universal este ideal pentru încărcarea în străinătate! Adaptoare pentru diferite tipuri de prize pot fi găsite în catalogul nostru de accesorii Opel+.

 

În catalogul de accesorii online Opel+ sunt disponibile adaptoare pentru diferite tipuri de prize.

 

Această soluție de încărcare este cea potrivită pentru tine dacă......

 

 ...poți încărca confortabil peste noapte acasă.

...utilizezi pe deplin autonomia mașinii tale electrice și apoi o încarci acasă.

...utilizezi cablul universal de încărcare acasă ca un panou de încărcare de perete.

... uneori călătorești pe distanțe mai lungi și dorești să iei cablul universal de încărcare cu tine pentru a încărca oriunde găsești o priză adecvată.

 

Sfat: Dacă încarci în mod regulat pe drum, îți recomandăm un panou de încărcare de perete pentru acasă și un cablu de încărcare Modul 3 pentru încărcarea la drum.

Accesorii de încărcare Opel pentru mașinile electrice

Pentru a te menține flexibil în orice moment, este important să îți poți încărca mașina electrică ori de câte ori este posibil. Opțiunile variază de la prize convenționale la stații de încărcare instalate permanent, cum ar fi panourile de încărcare de perete până la stații de încărcare rapidă. Îți explicăm ce cabluri de încărcare diferite sunt disponibile și de unde le poți cumpăra.

Totul despre cablurile & ștecherele de încărcare

Informații actualizate despre cablurile & ștecherele de încărcare

Toate mașinile electrice Opel sunt dotate standard cu un cablu de încărcare de Tip 2-asigurând o încărcare ușoară chiar de la început. Deoarece diferite soluții de încărcare se potrivesc diferitelor profiluri de mobilitate, poți găsi o selecție de tipuri diferite de cabluri de încărcare în catalogul nostru de accesorii Opel. Îți explicăm exact de ce cabluri ai cu adevărat nevoie.

Ce cablu de încărcare este cel mai potrivit și pentru ce?

Cablul de bază de uz casnic (Tip 2) este ideal pentru încărcarea simplă folosind o priză de uz casnic. Cu toate acestea, ar trebui să încarci acolo numai dacă nu există altă opțiune. 

Cablul extins de uz casnic (3,7 kW) este o opțiune bună pentru reîncărcarea acasă - mai ales dacă conduci mai puțin de 200 km pe zi și ai tendința de a-ți încărca mașina pe drum. 

Aceste două cabluri de bază sunt de asemenea bune pentru modelele plug-in hibrid, deoarece bateriile lor mai mici pot fi încărcate complet în doar 4 ore. 

Cablurile monofazate sau trifazate de tip 3 sunt ideale dacă te bazezi pe stațiile de încărcare publice, de exemplu deoarece nu poți instala un încărcător acasă. Apropo, cablul cu trifazat permite încărcarea mai rapidă. 

Cablurile de încărcare universale cu adaptoare potrivite pot fi utilizate peste tot - pe drum, la prize de uz casnic sau industrial.

Ce este un cablu de încărcare de tip 2?

Cablul de uz casnic de bază (tip 2) este furnizat ca dotare standard la mașina ta electrică Opel. Poate fi conectat la orice priză, deci este ideal dacă nu aveți altă modalitate de a ajunge la o stație de încărcare. Cablul de încărcare de tip 2 nu poate converti curentul alternativ în curent continuu ca un panou de încărcare de perete. Prin urmare, acest lucru are loc în cadrul mașinii electrice în sine și, prin urmare, durează mai mult timp. Cablurile de încărcare de tip 2 sunt potrivite și pentru hibrizii plug-in, deoarece bateria este mai mică și poate fi încărcată peste noapte. Acestea pot fi, de asemenea, conectate la un panou de încărcare de perete.

Cum îmi încarc mașina electrică?

Indiferent dacă îți încarci mașina electrică la un panou de încărcare de perete acasă sau la o stație de încărcare rapidă pe drum, trebuie respectate următoarele puncte în timpul fiecărui proces de încărcare.

 

 1. Oprește motorul.
 2. Dacă încarci la o stație de încărcare publică, trebuie să te înregistrezi sau să te autentifici (prin aplicație, cu un card de încărcare sau prin codul QR de pe stația de încărcare).
 3. Deschide capacul, conectează mașina și stația de încărcare (fie cu propriul cablu, fie cu cel al stației).
 4. Începe procesul de încărcare online, în aplicație sau la panoul de încărcare pe perete.
 5. Când se atinge nivelul de încărcare dorit, poți opri încărcarea - dacă bateria este plină, încărcarea se oprește automat.
 6. Acum deconectează-te de la stația de încărcare publică.
 7. Deconectează stația de încărcare de la vehicul. Mai întâi deconectează vehiculul!
 8. Pornește motorul - să ai o călătorie bună!

 

Sfat: Parchează cât mai aproape de stație, astfel încât nimeni să nu se poată deplasa peste cablul de încărcare.

 

Dacă ai un garaj și preferi încărcarea puternică, deoarece faci în mod regulat călătorii mai lungi și dorești să poți încărca flexibil peste tot, îți recomandăm un încărcător universal cu adaptoare pentru:

 • HPriză de uz casnic (1,8 kW)
 • Stații publice de încărcare (7,4 kW/11 kW)
 • Priză industrială (CEE 16, 3-faze)

 

Ai nevoie de încărcare frecventă și rapidă - atât acasă, cât și pe drum? Atunci îți recomandăm

 • Cablu de uz casnic de bază
 • Cablu de încărcare tip 3
 • Panou de încărcare de perete sau panou de încărcare inteligentă de perete