Skip To Content
Costuri De Încărcare

Costurile de încărcare pentru mașinile electrice

Unul dintre numeroasele avantaje ale mașinilor electrice este că încărcarea este mai ieftină decât alimentarea cu benzină sau motorină. Află aici ce trebuie să ai în vedere atunci când încarci și cum o poți face și mai ieftin

Costurile de încărcare la stațiile publice

La stațiile de încărcare publice - de exemplu cele ale ADAC - costurile sunt în jur de 35 - 40 de cenți pe kilowatt oră. La stațiile de încărcare de 11 kWh ale altor furnizori, trebuie să plătești aproximativ 5 euro pe oră. Motivul: există diferite modalități de încărcare a mașinii electrice la stațiile de încărcare publice. De obicei, trebuie să plătești doar pentru cantitatea de energie electrică pe care o încarci, dar uneori trebuie să plătești și pentru încărcarea pe minut. În funcție de furnizor, există o taxă de bază lunară - sau o taxă de pornire pentru fiecare încărcare.

Costurile încărcării la domiciliu

Cei care pot încărca acasă sau la locul de muncă au un avantaj clar de preț față de cei care folosesc încărcarea publică. Prețul mediu pe kilowatt oră de energie electrică de uz casnic este de 31,89 cenți (2021). O facilitate de încărcare privată în garaj sau parcare subterană este ideală. Costurile unei stații de încărcare rapidă, cum ar fi panoul de încărcare de perete, sunt subvenționate de stat cu o subvenție generoasă de 900  €.

Ghid de cumpărare panou de încărcare de perete

Atunci când alegi un panou de încărcare de perete, asigură-te că starea panoului de încărcare de perete este clar vizibilă și cablul este suficient de lung. Dacă permiți accesul numai persoanelor autorizate la panoul tău de încărcare de perete, alege unul cu protecție de acces, cum ar fi un întrerupător cu cheie sau un cititor de carduri RFID. Există, de asemenea, panouri de încărcare de perete pentru două mașini electrice. Desigur, mașina ta va funcționa deosebit de ecologic cu un panou de încărcare de perete care este alimentată de un sistem fotovoltaic: De regulă, o putere de aproximativ 4 kWp este suficientă pentru a conduce aproximativ 20.000 de kilometri pe an - și pentru a reduce prețul la 100 de kilometri parcurși la aproximativ 2,50 euro. Desigur, poți cumpăra și panoul de încărcare de perete potrivit de la noi.

Costuri suplimentare de încărcare

Cea mai scumpă componentă a mașinilor electrice este încă bateria. Modul în care bateria este încărcată poate determina pierderea puterii de-a lungul anilor. În acest caz, partenerul Opel va încerca mai întâi să înlocuiască doar module individuale, deoarece acest lucru este mai ieftin decât înlocuirea întregii baterii. De asemenea, este posibil să înlocuiești întreaga baterie, dar acest lucru este foarte scump. Acesta este motivul pentru care Opel vă oferă o garanție de 8 ani la baterie-sau 160.000 km.

Ce merită să știi în ceea ce privește costurile

Este o mașină electrică mai ieftină?

Dacă adaugi toate costurile unei mașini - de la prețul de achiziție la costurile de exploatare și întreținere până la depreciere - mașinile electrice depășesc din ce în ce mai mult motoarele cu combustie. Bonusul de mediu actual este de 9.000 de euro și beneficiezi și de avantaje fiscale. Întreținerea unei mașini electrice este în medie, de asemenea, cu 35% mai ieftină decât cea a unei mașini pe benzină.

Cât costă să conduci 100 km într-o mașină electrică?

Consumul la modelul Opel Corsa-e este de aproximativ 17 kilowați oră la 100 de kilometri. La prețul curent (2021) al energiei electrice de 31,89 cenți/kWh, 17 kilowați oră costă în total 5,42 Euro. Reîncărcarea este, prin urmare, mai ieftină decât cu un motor pe benzină. De altfel, costurile pentru întreținere și service, impozite și asigurări sunt, de asemenea, mai mici decât în cazul unui motor pe benzină.

Care sunt costurile lunare la energia electrică?

Mașinile electrice devin din ce în ce mai ieftine. Dacă adaugi toate costurile unei mașini, acestea depășesc din ce în ce mai mult motoarele cu combustie. Cu toate acestea, nu este posibil să se calculeze costurile pe lună ca sumă forfetară. Toate cheltuielile trebuie luate în considerare, de la asigurare, taxa de drum, întreținere și reparații până la uzura anvelopelor, costurile de încărcare și energie electrică. Și în final, deprecierea.

Cât costă bateriile mașinilor electrice?

Deși costul bateriilor auto electrice a scăzut de ani de zile, bateria este în continuare cea mai scumpă componentă a mașinii electrice. Pentru una dintre mașinile noastre de gamă medie, costul este de aproximativ 6.000 de euro. Pentru mașinile de lux de la alți producători, se vorbește despre aproximativ 20.000 de euro. În continuare lucrăm deja la posibilitatea de a reduce drastic costul bateriilor în viitor cu Opel Gigafactory.