Skip To Content
Opel Vivaro-e HYDROGEN

Viitorul bazat pe hidrogen acum, cu Opel Vivaro-e HYDROGEN

  • Primul client: Miele va opera noul model cu emisii poluante zero
  • Pentru flote: Vivaro-e HYDROGEN, vehicul fuel cell electric
  • Economie de timp: realimentare în 3 minute pentru o autonomie de peste 400 km (WLTP*)
  • Fără compromisuri: Până la 6,1 m3 spațiu cargo și 1.000 kg sarcină utilă
  • Pionier: Stellantis este prima companie care a produs vehicule comerciale de serie cu hidrogen
  • Fabricat în Germania: producție de serie la sediul central Opel din RüsselsheimRüsselsheim. Primul model comercial pe hidrogen de la un producător de vehicule este gata de plecare. Primul Opel Vivaro-e HYDROGEN a ieșit de pe linia de producție își va începe activitatea fără emisii în flota producătorului german de electrocasnice premium, Miele. Vehiculul cu pile de combustie cu hidrogen de la Opel va opera zilnic pe teren în regiunea Rin-Main. CEO-ul Opel, Uwe Hochgeschurtz, și șeful de dezvoltare, Marcus Lott, au fost prezenți la începutul producției de la Rüsselsheim.

„Cu noul Opel Vivaro-e HYDROGEN deschidem următorul capitol în ofensiva noastră privind mobilitatea durabilă. Conceptul inteligent combină avantajele propulsiei cu celule de combustie cu hidrogen cu versatilitatea și capacitățile celui mai bine vândut vehicul utilitar ușor”, a declarat CEO-ul Opel, Hochgeschurtz, la sediul Opel din Rüsselsheim.

Șeful departamentului de dezvoltare, Marcus Lott, a adăugat: „Noul Vivaro-e HYDROGEN îndeplinește perfect cerințele clienților de flote. Van-ul cu hidrogen este soluția ideală pentru a conduce distanțe lungi cu emisii zero, precum și pentru a transporta încărcături mai mari, fără a pierde timp în timpul încărcării bateriilor. Opel Vivaro-e HYDROGEN conduce mobilitatea cu zero emisii spre viitor, în special pentru uzul comercial.”

Concept inteligent: Autonomie mare de rulare, emisii zero, realimentare rapidă 

Vivaro-e HYDROGEN se bazează pe versiunea electrică deja existentă Opel Vivaro-e, „Van-ul Internațional al Anului 2021”. Cu rezervoarele pline de hidrogen, autonomia este de peste 400 de kilometri (WLTP*). Celula de combustibil de 45 kW este capabilă să genereze suficientă putere pentru drumuri lungi pe autostradă. Este nevoie de doar trei minute pentru a alimenta cu hidrogen - aproximativ același timp necesar pentru a umple un vehicul convențional diesel sau pe benzină.

Bateria litiu-ion de 10,5 kWh oferă o putere dinamică de vârf atunci când este necesar, de exemplu, la pornire și la accelerare. Deoarece bateria acoperă nevoile de energie în astfel de situații, pila de combustibil poate opera în condiții optime de funcționare. Bateria permite, de asemenea, captarea energiei rezultată din frânarea regenerativă, dar oferă și posibilitatea de a reîncărca prin conectarea la o stație de încărcare dacă este necesar. Bateria oferă 50 km de autonomie electrică pură. Vivaro-e HYDROGEN are un charger on-board trifazat (11 kW) și un cablu de încărcare Type 2 în echiparea standard.

Datorită construcției inteligente, Vivaro-e HYDROGEN nu face compromisuri în ceea ce privește spațiul interior comparat cu versiunile cu motoare termice, oferind între 5.3 și 6.1 metru cubi de spațiu cargo. Van-ul electric cu tehnologie fuell cell este disponibil în două variante de lungime M și L (4.85 și 5.30 metri) și cu o sarcină utilă de 1.000 kilograme.

Asemenea modelului cu propulsie electrică, precum și variantelor cu motoare termice, Vivaro-e HYDROGEN oferă o gama extrem de mare de sisteme de asistență ce sporesc siguranța pentru cel de la volan. Echiparea include o cameră video panoramică cu unghi de 180 grade pentru mersul cu spatele, alertă pentru unghiul mort și asistent de parcare față/spate.

Sistemul de infotainment Multimedia Navi Pro funcționează prin comenzi vocale sau prin intermediul ecranului tactil color și este compatibil atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto. Sistemul de navigație oferă hărți pentru Europa, ghidare dinamică și TMC. De asemenea, utilizatorii pot răcori sau încălzi vehiculul în timpul încărcării prin „OpelConnect” și pot programa timpii de încărcare cu aplicația „myOpel”.

Noul Vivaro-e HYDROGEN beneficiază de peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea vehiculelor fuell cell cu hidrogen la Opel și Stellantis. Producția se face la Opel Special Vehicles (OSV) din Rüsselsheim. Cu noul Vivaro-e HYDROGEN, Opel își continuă ofensiva de electrificare. Clienții au posibilitatea de a alege conceptul de propulsie din portofoliul Opel Vehicule Comerciale care se potrivește cerințelor lor. Vivaro-e HYDROGEN completează gama de vehicule comerciale electrice formată din Combo-e, Vivaro-e și Movano-e, care sunt deja disponibile la comandă.

Contact:

 

Nadia Valentina PIETREANU

 

Director Marketing si Comunicare

Trust Motors Import Autovehicule

Importator unic Opel în România

 

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro