Skip To Content
Emoționant, Eficient, Electric

Emoționant, eficient, electric: 2022 va fi anul Opel Astra

  • Primăvara: Noul Opel Astra cu cinci uși – primele livrări
  • Vară: Debut pentru noul Opel Astra Sports Tourer
  • An aniversar: Opel va împlini 160 ani, Kadett 60; Corsa își sărbătorește aniversarea de 40 ani.


Rüsselsheim.  Opel a impresionat clienții și experții în acest an cu noile Mokka și Mokka-e, premiera mondială a noului Astra, unicul Manta GSe ElektroMOD și multe alte modele. Acest lucru este subliniat de numeroasele premii acordate Opel (cum ar fi „Volanul de aur 2021” pentru Mokka-e) și videoclipul “Best of Opel 2021” de pe rețelele de socializare. În 2022, producătorul german de automobile își va continua călătoria pentru a deveni un brand eficient, electric și emoționant. Vehicule importante Opel – mai ales noua generație Astra – vor debuta în următoarele luni.

2022 este important pentru Opel și din alt motiv. Anul va marca 160 de ani de când Adam Opel a pus bazele unei companii care a evoluat de la o fabrică de mașini de cusut și cel mai mare producător de biciclete din lume la un brand de automobile respectat la nivel internațional. După 160 de ani, Opel se transformă din nou, de la un producător de automobile la un furnizor de servicii de mobilitate electrică. Până în 2028, Opel va oferi doar vehicule electrice în Europa.

„Deja realizăm viitorul automobilelor astăzi – îndrăzneț și pur în design, emoțional și electrizant din toate punctele de vedere”, a declarat CEO-ul Opel, Uwe Hochgeschurtz. „Best-seller-urile noastre din clasa compactă, Astra și Astra Sports Tourer, debutează în 2022, alături de noul Grandland. În plus, de curând am completat gama noastră de sisteme de propulsie durabile, fără CO2, cu Vivaro-e HYDROGEN, un vehicul comercial ușor cu celule de combustie care face față oricărei provocări. Aceste modele sunt reperele importante cu care ne vom extinde succesul în 2022.”

 

Noile Opel Astra, Grandland și Rocks-e

Încă de la începutul anului, Opel va reporni la maxim uzina de la Eisenach. Producția noului Grandland (inclusiv variantele hibrid plug-in electric) va începe acolo în ianuarie, iar  SUV-ul flagship va ajunge în curând la primii clienți. Noul Rocks-e a sosit deja. Primul SUM (Sustainable Urban Mobility) de la Opel poate fi condus în Germania de către tineri de 15 ani care dețin un permis de conducere AM .

În timp ce cel mai mic Opel, Rocks-e, atrage atenția în traficul urban, cel mai mare Opel, noul Movano, va intra și el în serviciu activ – și în variantă Movano-e complet electrică. Aceasta înseamnă că clienții pot alege acum o versiune electrică cu baterie pentru fiecare vehicul utilitar ușor Opel. În plus, de la sfârșitul acestui an, noul van electric cu pile de combustie Opel Vivaro-e HYDROGEN a intrat în ofertă, cu o autonomie de rulare de peste 400 de kilometri în ciclul WLTP  și realimentare cu hidrogen în doar trei minute.

Prin urmare, Opel continuă să promoveze electrificarea mărcii și a modelelor sale – de la vehicule ușoare de pasageri (alias cvadricicluri) până la vehicule comerciale ușoare. În lunile următoare, în centrul atenției se va afla noua generație Opel Astra. După premiera din septembrie 2021, noul Astra cu cinci usi  va fi disponibil pentru clienți încă din primăvara viitoare, și în variantă hibrid plug-in. Astra-e complet electric va fi adăugată în gamă în 2023. Noul Astra Sports Tourer va celebra în curând premiera mondială oficială. Versiunea break a best-seller-ului va fi disponibilă și cu propulsie hibridă plug-in, dar și convențională, vara viitoare. Până la jumătatea anului 2022, 11 modele Opel vor fi electrificate, inclusiv întregul portofoliu LCV.

Aniversarea Opel – Anul 2022

Opel are o lungă tradiție în dezvoltarea mărcii și modelelor sale pentru a răspunde provocărilor viitorului. În cel de-al 160-lea an din istoria companiei, acest lucru este demonstrat în special de succesul înregistrat de Astra și Corsa. Acesta din urmă a văzut pentru prima dată lumina zilei în urmă cu 40 de ani, în toamna anului 1982. De atunci, cea mai bine vândută mașină mică a subliniat în mod repetat modul în care Opel face tehnologiile de vârf eficiente, tangibile și accesibile pentru clienții din fiecare clasă de vehicule, cu statistici de înmatriculare de top și cu numeroase premii.

Nu fără motiv, Astra și predecesorul său, Kadett, sunt percepute pe scară largă ca repere în clasa compactă. În urmă cu 60 de ani, a fost lansat Opel Kadett A, o mașină care urma să joace un rol decisiv în modelarea sectorului său de piață pentru deceniile următoare. Ambele serii de modele – Kadett/Astra și Corsa – îmbină în continuare tradiția cu inovația în fiecare nouă generație și fac din mobilitatea viitorului o realitate cu sisteme de propulsie electrificate.

Opel este pe drumul spre un viitor fără CO2, și nu doar pentru modelele și sistemele sale de propulsie. De asemenea, marca germană demonstrează acest progres în mai multe locații. De exemplu, Opel și Stellantis continuă planurile de a construi „giga-fabrica” de celule de baterii în Kaiserslautern anul viitor. Între timp, la Rüsselsheim, planul de a transforma sediul Opel într-un campus verde prinde contur, ca viitor sediu pentru filiala germană a grupului Stellantis.

„2022 va fi cu adevărat un an electrizant pentru Opel și pentru toți clienții, prietenii și fanii mărcii”, a spus șeful Opel Germania, Andreas Marx. „Împreună cu dumneavoastră, noi, cei de la Opel, dorim să luăm succesul și avântul din ultimul an și să le extindem în continuare. Vă puteți aștepta la multe momente interesante, emoționante și inovative din partea Opel în lunile următoare. Până atunci, vă dorim un Crăciun Fericit și un An Nou Excepțional!”

Contact:

 

Nadia Valentina Pietreanu

 

Director Marketing si Comunicare

Trust Motors Import Autovehicule

Importator unic Opel în România

 

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro