Skip To Content
Opel Grandland

Noul Opel Grandland cu design îndrăzneț, cockpit digital și tehnologie high-tech

  • Cockpit complet digital: sistem Pure Panel intuitiv cu ecrane mari
  • Parte frontală modernă: element de design Opel Vizor preluat de la modelul Mokka
  • SUV compact: variante plug-in hybrid cu tracțiune integrală
  • Tehnologie de vârf pentru faruri: Adaptive IntelliLux LED® Pixel cu 168 LED-uri
  • Detecție timpurie: Night Vision face ca pietonii și animalele sălbatice să devină vizibile în întuneric.
  • Siguranță suplimentară: Highway Integration Assist menține distanța și banda de rulare
  • Are grijă de sănătatea ta: scaune față ergonomie cu certificare AGR

 

Rüsselsheim.  Opel a dezvăluit noul Grandland – un model sportiv și elegant cu comenzi intuitive și tehnologii inovative. Cu noul cockpit digital Pure Panel, noul model oferă celui de la o volan o experiență complet nouă. Nava amiral din gama de SUV-uri Opel oferă, de asemenea, tehnologii suplimentare și sisteme de asistență pe care clienții le găseau până acum doar în vehiculele de clasă superioară. Mai ales, blocuri optice adaptive IntelliLux LED® Pixel cu un total de 168 de elemente LED. Tehnologia modelului Opel Insignia, debutează pe SUV-ul de top al mărcii germane și stabilește noi standarde în segmentul de piață al modelului Grandland. Același lucru este valabil și pentru Night Vision, prezent în premieră la Opel. Sistemul detectează pietoni și animale în întuneric la o distanță de până la 100 de metri și avertizează șoferul. Sistemul Highway Integration Assist semi-adaptiv menține modelul Grandland în mijlocul benzii sale de rulare și păstrează distanța față de vehiculul din față. Proiectat și produs în Germania, noul Grandland are acum și Opel Vizor, noua identitate a mărcii.

 

Opel își menține, de asemenea, strategia de electrificare cu noul Grandland. Clienții variantelor hibride plug-in puternice și eficiente pot alege între tracțiunea față sau electrică integrală.

 

„Grandland își va încânta clienții noi cu tehnologiile sale de referință și interiorul high-tech”, spune CEO-ul Opel, Michael Lohscheller, „și, desigur, este disponibil și cu o motorizare hibridă puternică. Cu noul Grandland ne menținem cursul: clar și îndrăzneț în design, extrem de eficient și, desigur, electric. Noul Grandland egalează modelul Insignia la nivel de tehnologie.”

Tehnologii de ultimă oră: Opel Vizor cu faruri IntelliLux LED® Pixel

 

Dinamica sportivă a caracterizat SUV-ul de top Opel de la premiera sa din 2017. Acum Grandland adoptă grila inconfundabilă Vizor a mărcii Opel. Îndrăzneț și clar, Vizor împrospătează partea din față și integrează perfect grila, emblema Opel Blitz și tehnologii de ultimă oră, ca de exemplu farurile IntelliLux LED® Pixel, lider de clasă, într-un singur element vizual.

 

Modelul SUV de top din gama Opel este acum echipat cu faruri adaptive IntelliLux LED® Pixel. Sistemul de iluminare folosește 168 de elemente LED - 84 pe far, la fel ca Opel Insignia – și au ca rezultat o adaptare perfectă a fasciculului de lumină în funcție de situația de conducere și împrejurimi, fără orbire pentru traficul din sens opus. Elementele LED ale fiecărui far subțire se aliniază într-un sistem matricial pe trei rânduri, în funcție de situația întâlnită pe drum:

 

  • Pentru faza scurtă, un șir lung de pixeli adaptează continuu focalizarea luminii în fiecare curbă.
  • La marginea dintre lumină și întuneric, o linie de pixeli fin definiți se adaptează dinamic pentru a asigura o tranziție optimă.
  • Matricea efectivă din rândurile de mijloc și cele superioare decupează cu precizie traficul din sens opus în doar câteva milisecunde. Celelalte zone rămân complet iluminate cu fasciculul principal.

 

Luminile de zi LED sunt integrate în faruri și prezintă acum semnătura luminoasă caracteristică Opel. Noul sistem de iluminare de ultimă generație face din Grandland un lider clar în segmentul său de piață.

 

O altă tehnologie din noul Grandland care crește și mai mult siguranța tuturor utilizatorilor drumului, mai ales atunci când circulă noaptea pe drumuri rurale întunecate, este Night Vision. Camera cu infraroșu a sistemului detectează oameni și animale cu până la 100 de metri în fața modelului Grandland în direcția de deplasare, pe baza diferenței de temperatură față de împrejurimi. Night Vision îl avertizează pe șofer și arată poziția pietonilor, de exemplu, pe display-ul digital de 12 inch.

Clar, intuitiv, futuristic: noul cockpit Opel Pure Panel

 

Noul cockpit oferă un concept futurist și detoxifiat pentru utilizator. Două ecrane mari unite într-o singură unitate formează Opel Pure Panel. Acest cockpit complet digital și orientat către cel de la volan este intuitiv și elimină o serie de butoane inutile. Sistemul conține cele mai noi tehnologii digitale și oferă cele mai importante informații. Cele două ecrane îl întâmpină pe cel de la volan și creează o atmosferă plăcută. Un display de 10 inch se află pe consola centrală și este orientat către șofer, care se poate astfel concentra asupra condusului fără a-și lua ochii de la drum.

 

Highway Integration Assist: sistem cruise control adaptiv cu funcție Stop&Go

 

De asemenea, nou în combinație cu transmisia automată este sistemul Highway Integration Assist. Folosind o cameră video și senzori radar, sistemul combină diverși asistenți pentru a face conducerea și mai relaxată. Sistemul cruise control adaptiv menține distanța față de vehiculul din față în funcție de viteza setată și, în combinație cu poziționarea activă pe banda de rulare, menține modelul Grandland în mijlocul benzii. Viteza Opel crește sau scade pentru a urmări vehiculul din fașă - fără a depăși viteza setată - și poate frâna până la oprire, dacă este necesar. Datorită funcției „Stop & Go”, Grandland cu Highway Integration Assist reia automat rularea de pe loc.

 

Noul Opel Grandland oferă în plus numeroase alte sisteme de asistență. Camera panoramică la 360 de grade facilitează manevrele în spații înguste prin intermediul unei camere frontale și posterioare. Zona din fața și din spatele mașinii, precum și o vedere de sus sunt afișate pe ecranul de infotainment. Asistentul de parcare automată identifică spațiile de parcare longitudinale și transversale și poate manevra automat modelul Grandland în parcare. Sistemul de monitorizare a punctului mort previne coliziunile potențiale la virare sau schimbarea benzii. În caz de pericol, în oglinda exterioară respectivă se aprinde un martor luminos. Echiparea standard pentru fiecare variantă Grandland include avertizare de coliziune frontală cu frânare automată de urgență, detectarea pietonilor, avertizare la părăsirea accidentală a benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație, detectarea oboselii pentru cel de la volan și cruise control.

Confort la cel mai înalt nivel: scaune ergonomie și infotainment high-tech

 

Noul Opel Grandland îndeplinește cele mai înalte standarde nu numai cu sistemele de asistență, ci și în ceea ce privește confortul. Scaunele active ergonomice pentru cel de la volan și pasagerul din față sunt certificate de „Aktion Gesunder Rücken e.V.” (campanie pentru un spate sănătos) și susțin o postură bună la volan. Scaunele premiate sunt unice în clasa modelului Grandland și oferă o gamă largă de reglaje, de la înclinarea electrică a scaunului până la suportul lombar electro-pneumatic. În varianta cu tapițerie din piele se oferă încălzire și răcire în scaune. Confortul este sporit și mai mult de cheia inteligentă „Keyless Open & Start” și hayonul controlat de senzor care poate fi deschis și închis printr-o mișcare a piciorului sub bara spate.

 

Conectivitatea și divertismentul sunt furnizate de sistemele de infotainment care sunt, de asemenea, compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. În combinație cu serviciile de la OpelConnect, sistemul Multimedia Navi Pro oferă o călătorie relaxantă cu informații despre trafic în timp real, actualizări de hărți online și navigare predictivă. Încărcarea fără fir în consola centrală oferă „realimentare” ordonată, fără cabluri, pentru smartphone-urile compatibile.

 

Aspect puternic: hibrid plug-in și design Opel Compass

 

Tehnologiile de top din clasa lui și confortul ridicat sunt completate de performanța puternică a noului Grandland și de designul pur și îndrăzneț. Continuând strategia de electrificare Opel, versiunile plug-in hybrid oferă nu doar o accelerație asemănătoare unei mașini sport, ci și o conducere fără emisii, datorită motoarelor electrice sau a frânării regenerative. Datorită flexibilității platformei, clienții Grandland își pot alege sistemul de propulsie preferat - de la motoare diesel și benzină eficiente, până la hibrizi cu alimentare la priză.

 

Designul afișează, ca de obicei, linii clare. Opel Vizor domină partea frontală, în timp ce filosofia Compass se reflectă și în partea din spate. Numele Grandland și sigla mărcii Opel Blitz sunt acum poziționate în mijlocul hayonului. Mai multe accente sunt date de spoilere și panourile laterale, acum vopsite în culoarea caroseriei, precum și de elementele de protecție ale caroseriei în negru lucios și argintiu. Noul Grandland este disponibil și în culoare bi-tonală cu plafonul vopsit în nuanță contrastantă.

 

Opel va anunța prețurile și va deschide comenzile pentru noul model SUV peste câteva săptămâni. Livrările noului model Grandland - fabricat în Germania la uzina Eisenach - vor începe în toamnă.

Contact:


Nadia Valentina PIETREANU

Director Marketing si Comunicare Opel Romanaia 

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro