Skip To Content
Noul Opel Manta

Înapoi în viitor: Opel Manta devine electric

  • Diferențe electrizante: Opel Manta GSe ElektroMOD
  • Tot ce este mai bun din ambele lumi: emoții la maxim, emisii zero
  • Voltaj vintage: un icon din istoria Opel transformat în model electric pentru un viitor digitalizat și durabil.

 

Rüsselsheim. Opel este una dintre mărcile care au pionierat propulsia electrică. Cel mai nou model electric al mărcii, Mokka-e, a ajuns deja pe drumurile noastre, iar Opel își îndreaptă atenția către alt proiect electric: Opel Manta GSe ElektroMOD face trimitere directă la legendarul Opel Manta din 1970 și oferă un impuls fenomenului numit ”restomod” – o nouă modă ce a apărut în rândul fanilor și colecționarilor de automobile, în care modele legendare ca Manta îmbină tehnologia modernă cu designul original.

 

Noul model electric Manta GSe ElektroMOD cu cockpit-ul său digital este la fel de sportiv ca un Opel GSe original și își arată intențiile ambițioase prin particula “MOD” din numele său – pentru tehnologie modernă și stil de viață durabil, dar și ca abrevierea din lin limba engleză pentru cuvântul ”modificare”. În denumire, Opel a ales și ortografia germană pentru cuvântul „electro”, făcând o trimitere directă la Opel Elektro GT, modelul care a stabilit recorduri mondiale pentru vehicule electrice acum 50 de ani.

Cu un motor electric durabil, fără emisii, Opel Manta devine acum nemuritor, fără să mai depindă de piesele de schimb pentru motor sau transmisie, ori de potențialele interdicții de conducere pentru mașinile mai vechi cu motor termic. Transformarea în ElektroMOD arată, de asemenea, cât de atemporale sunt liniile din 1970. Ceea ce a fost sculptural și simplu acum o jumătate de secol se potrivește perfect cu filosofia de design Opel de astăzi. Opel Manta GSe ElektroMOD este îndrăzneț și încrezător că începe un nou viitor: electric, fără emisii, dar plin de emoții.

 

Opel Manta GSe ElektroMOD este, de asemenea, un omagiu adus frumosului model Manta care a oferit recent inspirația pentru designul noii fețe a mărcii - Opel Vizor, care integrează organic într-un singur modul grila, sistemul de iluminare și sigla Blitz. Noile Opel Crossland și Opel Mokka folosesc deja Vizor, care va fi un element distinctiv pentru toate modelele Opel viitoare.

 

Manta GSe ElektroMOD se înscrie perfect în filosofia Opel ”simply electric” pentru electrificarea mărcii, atât pentru modelele pentru pasageri, cât și pentru vehiculele comerciale ușoare. Fiecare model Opel va fi electrificat până în 2024, iar clienții au deja posibilitatea de a alege între hibrizi plug-in, cum ar fi Grandland X și modele electrice, de la micul Corsa-e până la „salonul pe roți” Zafira-e Life, și de la modelul cargo Combo-e la van-ul Vivaro-e.

Contact:


Nadia Valentina PIETREANU

Director Marketing si Comunicare Opel Romanaia 

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro