Skip To Content
Noul Opel Grandland

De la 21.350 €: noul Opel Grandland, nava amiral din gama de SUV-uri Opel, este acum disponibil la comandă în Romania

  • Variante hibride plug-in de vârf, plus motoare diesel și benzină
  • Cockpit complet digital - Opel Pure Panel, cu ecrane mari
  • Opel Vizor, noua imagine a mărcii Opel
  • IntelliLux LED® Pixel Light, Night Vision, tracțiune integrală electrică
 

Bucuresti. Noul Opel Grandland este acum disponibil la comandă în Romania. 

Sportiv și elegant, cu comenzi și tehnologii inovative, noul model oferă celui de la o volan o experiență deosebită. Fabricat în Germania, noul Grandland oferă sisteme de asistență de ultimă generație și un nivel ridicat de confort, la un preț de pornire de 21.350 €.

Noul model, prezintă cockpitul complet digital Pure Panel și Opel Vizor, noua identitate a mărcii. Blocurile optice suplimentare includ sistemele opționale IntelliLux LED® Pixel Light și Night Vision, care își fac debutul pe Grandland.

 

Comenzile pentru noul Grandland pot fi plasate începând de astăzi în Romania, iar primele modele vor ieși de pe linia de asamblare a uzinei din Eisenach, Germania, în luna Noiembrie.

 

,,Precizia germană, tehnologiile de top, confortul ridicat, motoarele diesel, benzină sau plug-in hibrid extrem de eficiente, sunt doar câteva dintre lucrurile care ne fac sa credem că noul Grandland îi va încânta pe clienții noștri."

(Andrei Duica - CEO Trust Motor Import Autovehicule, importator unic al marcii OPEL in Romania)

 

,,Cu design îndrăzneț, cockpit digital și tehnologie high-tech, noul Grandland va face o impresie puternică clienților fideli și va atrage clienți noi către marcă.”

(Nadia Pietreanu, Director Marketing si Comunicare - Trust Motors Import Autovehicule Importator unic Opel în România)

Fiecare versiune a noului Grandland este foarte bine echipată. Echiparea standard include avertizare de coliziune frontală cu frânare automată de urgență, detectarea pietonilor, avertizare la părăsirea accidentală a benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație precum și limitator de viteză.

 

Aspectul exterior al noului Grandland se distinge prin Opel Vizor. La interior, varianta entry-level oferă deja sistemul Pure Panel, care combină display-ul de 7 inch Driver Information Center cu un display digital color de aceeași dimensiune, pentru a opera Apple CarPlay and Android Auto prin sistemul de infotainment multimedia.

 

Cei care doresc să conducă pur electric și fără emisii, cu multă putere, pot alege dintre variantele hibride plug-in. 

 

Cu Grandland Hybrid4, cel de la volan poate alege între patru moduri diferite de conducere – „Hibrid”, „Electric”, „Tracțiune Integrală” și „Sport” – în funcție de preferințe și necesități. Modul „Hibrid” se axează pe optimizarea consumului de combustibil al vehiculului, permițând o autonomie de până la 65-55 kilometri în ciclul WLTP2 (69-67 km NEDC1).

Frânarea regenerativă captează energia cinetică în timpul decelerării, care altfel ar fi disipată ca și căldură. Clientul poate alege între două moduri de recuperare, care transformă motoarele electrice în generatoare, astfel încât energia electrică să fie trimisă în bateria de 13,2 kWh și stocată.

Motoare eficiente, diesel și benzină

Motoarele cu combustie completează portofoliul noului Opel Grandland și sunt de asemenea caracterizate de eficiență ridicată și consum redus. Motorul diesel de 1.5 litri și 96 kW/130 CP, este disponibil cu o transmisie automată în opt trepte (Consum combustibil; NEDC1: urban 4.6-4.3 l/100 km, extra-urban 4.2-3.6 l/100 km, combinat 4.4-3.9 l/100 km, 115-103 g/km CO2; WLTP2: combinat 5.9-4.9 l/100 km, 154-128 g/km CO2).

 

Motorul din aluminiu cu injecție direct turbo pe benzină de 1.2 dezvoltă de asemenea 96 kW/130 CP și este disponibil cu o cutie manuală cu șase trepte (Consum combustibil; NEDC1: urban 6.2-5.8 l/100 km, extra-urban 4.9-4.5 l/100 km, combinat 5.4-5.0 l/100 km, 124-114 g/km CO2; WLTP2: combinat 7.1-5.9 l/100, 161-133 g/km CO2) sau transmisie automată cu opt trepte (Consum combustibil NEDC1: urban 6.3-5.8 l/100 km, extra-urban 5.0-4.4 l/100 km, combinat 5.5-4.9 l/100 km, 126-112 g/km CO2; WLTP2: combinat 7.3-6.1 l/100 km, 166-137 g/km CO2).

Pure Panel, Night Vision, IntelliLux LED® Pixel Light

Două ecrane mari unite într-o singură unitate formează Opel Pure Panel. Acest cockpit complet digital, orientat către cel de la volan, este intuitiv de operat și elimină o serie de butoane inutile. Sistemul combină cele mai recente tehnologii digitale și oferă cele mai importante informații. În plus față de display-ul de 12 inch Driver Information Centre, display-ul de 10 inch de pe consola centrală este de asemenea orientat către conducătorul auto, care poate astfel să se concentreze asupra condusului fără a-și lua privirea de la drum.

 

Modelul SUV de top din gama Opel este acum echipat cu faruri adaptive IntelliLux LED® Pixel. Cele 168 elemente LED – 84 pe far, ca și la Insignia – au ca rezultat o adaptare perfectă a fasciculului de lumină în funcție de situația de conducere și împrejurimi, fără orbire pentru traficul din sens opus.  

 

O altă tehnologie care crește și mai mult siguranța tuturor utilizatorilor drumului când circulă pe timp de noapte este Night Vision. Camera cu infraroșu a sistemului detectează oameni și animale cu până la 100 metri în față, pe baza diferenței de temperatură față de împrejurimi și avertizează șoferul.

 

De asemenea nou, în combinație cu transmisia automată, este și sistemul Highway Integration Assist. Folosind o cameră video și senzori radar, sistemul combină diverși asistenți. Sistemul cruise control adaptiv menține distanța față de vehiculul din față în funcție de viteza setată, în timp ce poziționarea activă pe banda de rulare menține modelul Grandland în mijlocul benzii. Datorită funcției “Stop & Go”, Grandland reia automat rularea de pe loc.

Aspect sigur și confort ridicat

Aspectul exterior prezintă liniile clare tipice. Opel Vizor domină partea frontală, în timp ce numele Grandland și sigla Blitz a mărcii sunt poziționate în mijlocul hayonului. Mai multe accente sunt date de spoilere și panourile laterale, acum vopsite în negru lucios sau culoarea caroseriei, în funcție de versiune, precum și de elementele de protecție a caroseriei, în negru lucios și argintiu.

 

Scaunele ergonomice față sunt unice în clasa Grandland și oferă o gamă largă de reglaje. În varianta cu tapițerie din piele se oferă încălzire și răcire în scaune. Confortul este sporit și mai mult de cheia inteligentă “Keyless Open & Start” și de hayonul electric.

Despre Opel

Opel este unul dintre dintre cei mai mari producători auto europeni și un lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității durabile ca urmare a fuziunii dintre Groupe PSA și FCA Group în ianuarie 2021. Împreună cu marca soră Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări din întreaga lume. Opel implementează în mod constant strategia sa de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că viitoarele cerințe de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Această strategie face parte din planul companiei PACE! cu care Opel va deveni sustenabil, global și electric.

 

Vizitați:

https://www.opel.ro/despre-opel/noutatile-opel.html

https://int-media.opel.com

Contact:

 

Nadia Valentina PIETREANU

 

Director Marketing si Comunicare

Trust Motors Import Autovehicule

Importator unic Opel în România

 

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro