Skip To Content
Combo-e

Noul Opel Combo-e Life devine electric

  • Acționare electrică, siguranță de top și confort maxim
  • Combo-e Life cu cinci sau șapte locuri și ampatament lung sau scurt
  • Cel mai bun din clasă: o listă extinsă de sisteme ultra-moderne de asistență
  • Zero emisii, propulsie silențioasă
  • Motor electric de 100 kW (136 CP), baterie litiu-ion de 50 kWh

 

Rüsselsheim. Opel prezintă noul vehicul electric cu baterie Combo-e Life! Extrem de versatil și practic, cu un spațiu interior foarte generos, vehiculul de agrement complet electric (LAV) al producătorului german din Rüsselsheim vine cu una sau două uși laterale glisante și este disponibil în varianta standard de 4,4 metri lungime sau în versiunea XL de 4,75 m, ambele cu cinci sau șapte locuri. În funcție de profilul de conducere și de condițiile externe, noul Combo-e Life poate parcurge până la 280 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei sale litiu-ion (WLTP)1 de 50 kWh. Proprietarii pot reîncărca bateria la 80% din capacitate în aproximativ 30 de minute la stațiile de încărcare publice.

 

Noul model electric al mărcii cu Blitz are chiar și o capacitate de remorcare de 750 kg2 - lider de clasă în acest segment de piață - cu opțiunea de control al stabilității remorcii.

 

„Combo-e Life este eroul multifuncțional de zi cu zi din portofoliul nostru de autoturisme electrificate”, spune CEO-ul Opel, Michael Lohscheller. „Noua versiune electrică a bateriei vehiculului nostru de agrement de succes oferă clienților care au nevoie de mai multe locuri și spațiu generos beneficiile suplimentare ale emisiilor zero și ale propulsiei silențioase.”

Transmisie electrică: mobilitate cu zero emisii atât pentru șosele, cât și pentru centrul orașului

Datorită puterii de 100 kW (136 CP) și cuplului de 260 Nm al sistemul de propulsie electrică, Combo-e Life este perfect și pentru drumurile lungi. În funcție de varianta modelului, vehiculul de agrement accelerează de la zero la 100 km / h în doar 11,2 secunde3, în timp ce viteza maximă de 130 km / h (limitată electronic) face ca noul model electric de la Opel să fie ideal și pentru autostradă. Un sistem sofisticat de frânare regenerativă cu două setări selectabile crește și mai mult eficiența.

 

Bateria cu 216 celule și 18 module este amplasată sub podea între punțile față și spate, astfel încât să nu compromită utilizarea habitaclului. În această locație, bateria scade centrul de greutate, ceea ce îmbunătățește stabilitatea modelului.

 

Combo-e Life este pregătit pentru o varietate de opțiuni de încărcare, variind de la stația tip wall box până la încărcare rapidă sau încărcare de la o priză internă, dacă este necesar. Folosind o stație de încărcare publică de 100 kW DC, încărcarea bateriei de 50 kWh la 80% durează doar aproximativ 30 de minute. În funcție de piață și infrastructură, Combo-e Life are standard un încărcător trifazat de 11 kW sau un încărcător monofazat de 7,4 kW.

Cel mai bun din clasă: o listă extinsă de sisteme ultra-moderne de asistență a șoferului

Împreună cu frații săi cu motor pe benzină și diesel care au fost încoronați „Best Buy Car Europe 2019” de AUTOBEST, Combo-e Life cu emisii zero nu compromite nici siguranța, nici confortul. Portofoliul cuprinzător de tehnologii de vârf și sisteme de asistență se extinde de la controlul coborârii în pantă, asistență la menținerea benzii de circulație și alertă privind somnolența șoferului, până la recunoașterea semnelor de circulație și alertă de coliziune directă cu protecție pietonală și frânare automată de urgență.

 

Deosebit de utilă pentru parcare este camera Panorama Rear View care mărește vizibilitatea în spate și lateral. Proprietarii care au nevoie de o tracțiune suplimentară pentru noroi, nisip sau zăpadă pot opta pentru sistemul electronic de control al tracțiunii IntelliGrip.

 

Opel oferă Combo-e Life cu două opțiuni de lungime (4,40 m și 4,75 m) cu cinci sau șapte locuri, ceea ce îl face, de asemenea, o mașină atractivă pentru firmele de taxi. Varianta cea mai scurtă cu cinci locuri oferă cel puțin 597 de litri de portbagaj (850 de litri în versiunea mai lungă, XL). Eroul multifuncțional de zi cu zi afișează calități de „transportator” cu scaunele din spate rabatate. Volumul pentru bagaje al versiunii scurte poate fi mai mult decât triplat, ajungând până la de 2.126 litri, în timp ce varianta mai lungă poate ajunge la o capacitate de 2.693 litri. În plus, opțional, scaunul din față poate fi pliat la nivelul scaunelor din spate, extinzând lungimea zonei de încărcare, astfel încât chiar și plăcile de surf să poată fi transportate.

Acoperiș panoramic cu cortină electrică, plus depozitare suplimentară

Cu bagajele depozitate în siguranță, acoperișul panoramic opțional permite pasagerilor să se bucure de lumina soarelui. Dacă soarele este prea puternic, un parasolar activat electric printr-un întrerupător poate oferi protecție. Atunci când este comandat cu acoperișul panoramic, Combo-e Life vine și cu un spațiu de stocare în partea superioară centrală, cu iluminare LED ca standard. În această configurație, noul venit este dotat și cu o cutie mare de 36 litri, montată în portbagaj.

 

Proprietarii ambelor variante pot alege între bancheta standard pentru al doilea rând, cu rabatare 60/40 sau trei scaune individuale, care pot fi pliate convenabil din portbagaj. În ambele cazuri, fiecare poziție de ședere are propriul suport Isofix pentru scaunul pentru copii, standard, permițând montarea a trei scaune pentru copii, unul lângă cealalt.

 

Sistemele Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro vin cu un ecran tactil mare de 8,0 inchi și conectivitate superioară. Ambele oferă conectivitate prin Apple CarPlay și Android Auto.

Încărcarea electrică

Pentru a face viața cu Combo-e Life cât mai confortabilă, „OpelConnect”, aplicația „myOpel” și „Free2Move” oferă soluții speciale pentru vehiculele electrice. Serviciile sunt accesibile prin intermediul aplicațiilor.

 

Funcția „Încarcă mașina mea” din aplicația „Free2Move” permite accesul la peste 220.000 de puncte de încărcare în toată Europa, inclusiv plata. Aplicația „Free2Move” face o preselecție în funcție de distanța până la punctul de încărcare, viteza de încărcare și prețul actual de încărcare a posibilelor opțiuni de încărcare publică. Verificați disponibilitatea aplicației în piața respectivă.

 

Portofoliul „OpelConnect” variază de la eCall și apeluri de asistență la numeroase alte servicii, cum ar fi starea și informațiile vehiculului. Navigarea LIVE4 oferă informații despre trafic în timp real.

 

Noul Combo-e Life va fi disponibil în showroomuri în această toamnă (Germania), alăturându-se modelelor Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid și Zafira-e Life ca cel mai nou membru al gamei de autoturisme electrificate Opel. Incluzând următoarea generație Astra, precum și vehiculele utilitare ușoare (LCV) Vivaro e, Combo-e și Movano-e, marca va avea în portofoliu nouă modele electrificate până la sfârșitul acestui an. Opel va oferi o versiune electrificată a fiecărui autoturism și model LCV până în 2024.

Contact:


Nadia Valentina PIETREANU

Marketing and Communication Director

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro

1 Interval determinat conform metodologiei procedurii de testare WLTP (R (EC) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151). Autonomia reală poate varia în condițiile de zi cu zi și depinde de diverși factori, în special de stilul personal de conducere, caracteristicile traseului, temperatura exterioară, utilizarea încălzirii și a aerului.

2 Cu frâna acționtă, în unghi de 12 grade.

3 Date provizorii.

4 Servicii LIVE Navigation gratuite timp de 36 de luni de la activare. Serviciu taxabil ulterior. Verificați disponibilitatea serviciului în țara dvs.