Skip To Content
Noul Opel Grandland

De la 27.250€: noul Opel Grandland disponibil la comandă în Germania

  • Grandland se distinge prin Opel Vizor, noua față a mărcii, element preluat de la modelul Mokka
  • Variante hibride plug-in de vârf, plus motoare diesel și benzină
  • Cockpit complet digital Opel Pure Panel, cu ecrane mari
  • IntelliLux LED® Pixel Light, Night Vision, tracțiune integrală electrică
 

Rüsselsheim.  Noul Opel Grandland este acum disponibil in Germania - cu un design nou, tehnologii inovative și un portofoliu de sisteme de propulsie extrem de eficiente, care includ variante hibride plug-in. Noul Grandland oferă sisteme de asistență de ultimă generație și un nivel ridicat de confort, la un preț de pornire de 27.250 € în Germania (inclusiv TVA). Noul model prezintă cockpitul complet digital Pure Panel. Blocurile optice suplimentare includ sistemele opționale IntelliLux LED® Pixel Light și Night Vision, care își fac debutul pe Grandland.

 

Comenzile pentru noul Grandland pot fi plasate începând de astăzi in Germania, iar primele modele vor ieși de pe linia de asamblare a uzinei din Eisenach, Germania, spre sfârșitul toamnei.

„Noul Opel Grandland, nava noastră amiral din gama de SUV-uri, este acum disponibil pentru a fi comandat”, spune Andreas Marx, șeful Opel Germania. “Își va încânta clienții, cu aspectul său sportiv-elegant, atât la interior cât și la exterior, precum și cu cu sistemele de asistență, disponibile pentru segmentele de piață superioare. Aceștia pot opta pentru motoarele extrem de eficiente diesel sau benzină, precum și pentru variantele hibride plug-in puternice, cu sau fără tracțiune integrală electrică. Toate la prețuri accesibile. ”

 

,,Si Romania va deschide curând comenzile pentru noul model SUV. Noul Opel Grandland, va convinge prin tehnologiile de top, confortul ridicat, completate de performanța puternică și de designul pur și îndrăzneț. Credem că Noul Grandland va face o impresie puternică clienților fideli și va atrage clienți noi către marcă.”

 

 

(Nadia Pietreanu, Director Marketing si Comunicare - Trust Motors Import Autovehicule Importator unic Opel în România)

 

Fiecare versiune Grandland este foarte bine echipată. Echipare standard include avertizare de coliziune frontală cu frânare automată de urgență, detectarea pietonilor, avertizare la părăsirea accidentală a benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație și detectarea oboselii pentru cel de la volan, precum și cruise control cu limitator de viteză.

Aspectul exterior al noului Grandland se distinge prin Opel Vizor. La interior, varianta entry-level oferă deja sistemul Pure Panel, care combină display-ul de 7 inch Driver Information Center cu un display digital color de aceeași dimensiune, pentru a opera Apple CarPlay and Android Auto prin sistemul de infotainment multimedia.

 

Chiar și în varianta entry-level Business Edition, disponibilă pentru 27.250€, sistemul de asistență la parcare față și spate, asistentul de parcare automată, camera pentru marșarier și sistemul de monitorizare a unghiului mort sunt incluse și cresc și mai mult siguranța. Pentru performanțe pe măsură, Grandland este propulsat de un motor pe benzină cu injecție directă de 96 kW/130 CP și 1.2 litri (Consum combustibil cutie manuală cu șase trepte; NEDC1: urban 6,2-5,8 l/100 km, extra urban 4,9-4,5 l/100 km, combinat 5,4-5,0 l/100 km, 124-114 g/km CO2; WLTP2: combinat 7.1-5.9 l/100 km, 161-133 g/km CO2).

 

Cei care doresc să conducă pur electric și astfel fără emisii, cu multă putere, pot alege una dintre cele două variante hibride plug-in. Noul Grandland Hybrid poate fi comandat în Ediție Business de la 44.290€ (numai 37.112€ cu bonusul german de mediu (Consum combustibil; WLTP2: 1,8-1,3 l/100 km, emisii CO2: 41-29 g/km; NEDC1: 1,9-1,5 l/100 km, 43-34 g/km CO2; ambele în condiții combinate de rulare). 

Opel Grandland Hybrid și Hybrid4

Cu un motor turbo pe benzină de 1.6 litri și un motor electric care antrenează roțile față, Grandland Hybrid dezvoltă o putere de 165 kW (224 CP) și până la 360 Nm cuplu. Sistemul de propulsie al Grandland Hybrid oferă un motor de 1,6 litri turbo cu injecție directă, cu patru cilindri, de 133kW (180 CP), un motor electric de 81kW (110 CP) și o baterie litiu-ion de 13,2 kWh. Motorul electric este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte de viteză, iar vehiculul accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde. Grandland atinge o viteză maximă de 135 km/h când este condus exclusiv electric. Viteza sa maximă este de 225 km/h.

 

Grandland Hybrid4 combină puterea unui motor turbo pe benzină de 1.6 litri cu cea a două motoare electrice, pentru o putere de până la 221 kW (300 CP). Consum combustibil WLTP2 (ponderat, combinat): 1,7-1,2 l/100 km cu 39-28 g/km CO2 (NEDC1: 1,6-1,5 l/100 km, 37-33 g/km CO2).

 

Viteza maximă a versiunii Grandland Hybrid4 este 235 km/h cu o accelerare de 0-100 km/h, asemănătoare unei mașini sport de 6,1 secunde. Unitatea electrică constă în două motoare electrice pe puntea față și spate. Puterea motorului electric față este de 81kW (110 CP), iar a celui din spate, de 83kW (113 CP). Puterea sistemului totalizează 221kW (300 CP). Motorul electric față transferă puterea roților din față printr-o transmisie automată electrificată cu opt trepte. Al doilea motor electric și diferențialul sunt integrate în puntea spate, fapt care transformă Grandland Hybrid4 într-un vehicul cu tracțiune integrală permanentă optimă. De asemenea, cuplul mare care caracterizează motoarele electrice este disponibil chiar de la prima apăsare a pedalei de accelerație, oferind tracțiunea optimă pe suprafețele cu aderență limitată. 

 

Cu Grandland Hybrid4, cel de la volan poate alege între patru moduri diferite de conducere – „Hibrid”, „Electric”, „Tracțiune Integrală” și „Sport” – în funcție de preferințe și necesități. Modul „Hibrid” se axează pe optimizarea consumului de combustibil al vehiculului, permițând o autonomie de până la 65-55  kilometri în ciclul WLTP2 (69-67 km NEDC1).

 

Frânarea regenerativă captează energia cinetică în timpul decelerării, care altfel ar fi disipată ca și căldură. Clientul poate alege între două moduri de recuperare, care transformă motoarele electrice în generatoare, astfel încât energia electrică să fie trimisă în bateria de 13,2 kWh și stocată.

Motoare eficiente, diesel și benzină

În același timp, clienții pot alege tipul de motorizare dorit, în funcție de cerințe și preferințe individuale. Motoarele cu combustie care completează portofoliul noului Opel Grandland sunt de asemenea caracterizate de eficiență ridicată și consum redus. Motorul diesel de 1.5 litri și 96 kW/130 CP oferă 300 Newton metri cuplu maxim, de la 1.750 rpm și este disponibil cu o transmisie automată în opt trepte (Consum combustibil; NEDC1: urban 4.6-4.3 l/100 km, extra-urban 4.2-3.6 l/100 km, combinat 4.4-3.9 l/100 km, 115-103 g/km CO2; WLTP2: combinat 5.9-4.9 l/100 km, 154-128 g/km CO2).

 

Motorul din aluminiu cu injecție direct turbo pe benzină de 1.2 dezvoltă de asemenea 96 kW/130 CP și livrează cuplul maxim de 230 Newton metri de la numai 1.750 rpm. Motorul este disponibil cu o cutie manuală cu șase trepte (Consum combustibil; NEDC1: urban 6.2-5.8 l/100 km, extra-urban 4.9-4.5 l/100 km, combinat 5.4-5.0 l/100 km, 124-114 g/km CO2; WLTP2: combinat 7.1-5.9 l/100, 161-133 g/km CO2) sau transmisie automată cu opt trepte (Consum combustibil NEDC1: urban 6.3-5.8 l/100 km, extra-urban 5.0-4.4 l/100 km, combinat 5.5-4.9 l/100 km, 126-112 g/km CO2; WLTP2: combinat 7.3-6.1 l/100 km, 166-137 g/km CO2).

Pure Panel, Night Vision, IntelliLux LED® Pixel Light

Două ecrane mari unite într-o singură unitate formează Opel Pure Panel. Acest cockpit complet digital, orientat către cel de la volan, este intuitiv de operat și elimină o serie de butoane inutile. Sistemul combină cele mai recente tehnologii digitale și oferă cele mai importante informații. În plus față de display-ul de 12 inch Driver Information Centre, display-ul de 10 inch de pe consola centrală este de asemenea orientat către conducătorul auto, care poate astfel să se concentreze asupra condusului fără a-și lua privirea de la drum.

 

Modelul SUV de top din gama Opel este acum echipat cu faruri adaptive IntelliLux LED® Pixel. Cele 168 elemente LED – 84 pe far, ca și la Insignia – au ca rezultat o adaptare perfectă a fasciculului de lumină în funcție de situația de conducere și împrejurimi, fără orbire pentru traficul din sens opus.  

 

O altă tehnologie care crește și mai mult siguranța tuturor utilizatorilor drumului când circulă pe timp de noapte este Night Vision. Camera cu infraroșu a sistemului detectează oameni și animale cu până la 100 metri în față, pe baza diferenței de temperatură față de împrejurimi și avertizează șoferul.

 

De asemenea nou, în combinație cu transmisia automată, este și sistemul Highway Integration Assist. Folosind o cameră video și senzori radar, sistemul combină diverși asistenți. Sistemul cruise control adaptiv menține distanța față de vehiculul din față în funcție de viteza setată, în timp ce poziționarea activă pe banda de rulare menține modelul Grandland în mijlocul benzii. Datorită funcției “Stop & Go”, Grandland reia automat rularea de pe loc.

Aspect sigur și confort ridicat

Aspectul exterior prezintă liniile clare tipice. Opel Vizor domină partea frontală, în timp ce numele Grandland și sigla Blitz a mărcii sunt poziționate în mijlocul hayonului. Mai multe accente sunt date de spoilere și panourile laterale, acum vopsite în negru lucios sau culoarea caroseriei, în funcție de versiune, precum și de elementele de protecție a caroseriei, în negru lucios și argintiu.

 

Scaunele ergonomice față, certificate de “Aktion Gesunder Rücken e.V.” (“campanie pentru un spate sănătos”) sunt unice în clasa Grandland și oferă o gamă largă de reglaje. În varianta cu tapițerie din piele se oferă încălzire și răcire în scaune. Confortul este sporit și mai mult de cheia inteligentă “Keyless Open & Start” și de hayonul electric.

 

Sistemul infotainment de top Multimedia Navi Pro asigură o călătorie deosebit de relaxantă. Încărcarea fără fir în consola centrală oferă o “realimentare” fără griji pentru smartphone-uri compatibile.

Despre Opel

Opel este unul dintre dintre cei mai mari producători auto europeni și un lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899. Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității durabile ca urmare a fuziunii dintre Groupe PSA și FCA Group în ianuarie 2021. Împreună cu marca soră Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări din întreaga lume. Opel implementează în mod constant strategia sa de electrificare pentru a asigura succesul durabil și pentru a se asigura că viitoarele cerințe de mobilitate ale clienților sunt îndeplinite. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Această strategie face parte din planul companiei PACE! cu care Opel va deveni sustenabil, global și electric.

 

Vizitați ;

https://www.opel.ro/despre-opel/noutatile-opel.html

https://int-media.opel.com

Contact:

 

Nadia PIETREANU

 

Director Marketing si Comunicare

Trust Motors Import Autovehicule

Importator unic Opel în România

 

Tel: +40 749180022

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro