Opel – Repere în Sustenabilitate
Repere Opel - Inovație

Repere în Inovație

Descoperă multiplele căt în care poți beneficia de spiritual nostru inovativ.

Reperele în inovație Opel.
Repere în Design Opel

Repere în Design

Vezi cum atracția emoțională și inovațiile practice au definit designul modelelor Opel de-a lungul anilor.

Reperele în design Opel

REPERE VERZI.

A trecut mult timp de când am conştientizat că trebuie să ne fim responsbaili cu resursele noastre. Am investit zeci de ani de muncă în inovații de mediu pentru a reduce poluarea și a crește sustenabilitatea generală.

Repere în sustenabilitate - 2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo GNC

2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo GNC

Aleasă în mod independent de către institutul german ÖKOTREND și de către revista AUTO TEST ca fiind mașina cea mai prietenoasă cu mediul din clasa sa, Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo GNC demonstrează că performanța și confortul pot fi combinate într-o motorizare curată și armonioasă. Cu doar 129 g/km emisii de CO2 la GNC și un echilibru de CO2 la GNC combinat și Gazbio, ecosfera poate respira un pic mai ușurată.

Repere în sustenabilitate – 2008 Lansare Gama ecoFLEX

2008 Lansare gama ecoFLEX

Opel lansează variante ecoFLEX ale maşinilor sale, cu emisii reduse. Primele modele sunt Corsa, Meriva, Zafira şi Astra. Corsa ecoFLEX emite doar 119 grame de CO2 pe kilometru şi are un consum mediu de doar 4.5 litri de motorină pe 100 km.

Repere în sustenabilitate – 2003 Filtrul cu particule nu necesită întreţinere

2003 Filtrul cu particule nu necesită întreţinere

Datorită procesului său inovativ de regenerare, Filtrul de Particule Diesel (FPD) fără întreţinere nu necesită aditivi şi are aproape zero impact asupra consumului de combustibil, a emisiilor de CO2 şi a randamentului.

Repere în sustenabilitate – 2000 Premiera Gazelor Naturale

2000 Premiera Gazelor Naturale

Opel dezvăluie o maşină concept Zafira pe bază de propulsie cu gaz natural la show-ul auto AAA din Berlin de la sfârşitul lui octombrie. Zafira 1.6 GNC beneficiază de o unitate de propulsie monovalentă optimizată pentru operaţii cu gaz natural. Cea mai puternică caracteristică a Zafirei GNC constă în gradul mare de economie: în comparaţie cu o variantă de aceeaşi mărime pe benzină, combustibilul Zafirei GNC costă cu aproximativ 50% mai puţin.

Repere în sustenabilitate – 2000 Pila de combustie

2000 Pila de combustie

Opel prezintă HidroGen1, o Zafira cu pilă de combustie full service, cu propulsie pe bază de hidrogen. Beneficiază de un motor cu trei faze, de 55 kW (75 cp), a cărui putere electrică este furnizată de o unitate a pilei de combustie ce funcţionează pe bază de hidrogen pur. HidroGen1 atinge o viteză maximă de 140 km/h, o gamă de aproximativ 400 km şi, mulţumită motorului său revoluţionar, nu produce emisii.

Repere în sustenabilitate – 1995 Consum redus mulţumită greutăţii scăzute

1995 Consum redus mulţumită greutăţii scăzute

Corsa ECO3 este prima maşină de trei litri din lume. Consumul său de motorină de doar 3.4 litri pe 100km este datorat în principal reducerii semnificative a greutăţii maşinii, prin utilizarea materialelor din fibră de carbon ranforsată în locul panourilor de metal la acoperiş, uşi şi aripi.

Repere în sustenabilitate – 1989 Convertor Catalitic ca Etalon

1989 Convertor Catalitic ca Etalon

Opel devine primul producător de maşini European ale cărui autovehicule beneficiază de convertor catalitic ca etalon, de la cel mai mic la cel mai mare model. Suntem de asemenea primii care au introdus reciclarea pentru plastic.

Repere în sustenabilitate – 1989 Recordul Mondial de Aerodinamică pentru Calibra

1989 Recordul Mondial de Aerodinamică pentru Calibra

Noul Calibra setează un record aerodinamic şi mai avansat. Varianta coupé are un coeficient de frânare uimitor de doar 0.26 .

Repere în sustenabilitate – 1981 Lac de bază pe apă

1981 Lac de bază pe apă

Suntem primii producători de maşini care au folosit lacul pe bază de apă pentru producţia în serie la atelierul de vopsea din Rüsselsheim. Aceste lacuri nu conţin solvenţi organici şi reduc considerabil impactul asupra mediului.

Repere în sustenabilitate – 1972 Opel GT setează Recordul Mondial Diesel

1972 Opel GT setează Recordul Mondial Diesel

Un Opel GT modificat, cu un motor diesel de 2.1 litri şi 95 cp setează un număr de recorduri mondiale diesel la centrul de testare Opel din Dudenhofen şi atinge o viteză maxima de 197.5 km/h. La puţin timp după, Opel Rekord 2.1 D devine prima maşină de pasageri Opel diesel de pe piaţă.